.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 10:16

BMW R 1800 GS – Αργά ή γρήγορα κάποιος θα το ονειρευόταν

Ήταν θέμα χρόνου να στοιχειώσει φαντασίες το πάντρεμα του μεγαλύτερου boxer που έχει φτιάξει ποτέ η BMW με την πιο διάσημη και εμπορική μοτοσυκλέτα της.

Η αγγλική Nippy Normans, εταιρεία που ειδικεύεται στην εμπορία αξεσουάρ για μοτοσυκλέτες BMW, συνεργάστηκε με τον γνωστό σχεδιαστή Kar Lee για να φτιάξουν στην οθόνη δύο R 1800 GS, μια ασφάλτινη έκδοση RoadTour και μια Adventure, χτισμένα γύρω από τον θηριώδη κινητήρα του R18.

Με προβοκατόρικα χρώματα, κορυφαίο εξοπλισμό και φορτωμένα τη μισή λίστα αξεσουάρ του καταλόγου της Nippy Normans για το μεγάλο GS, τα δύο ψηφιακά σχέδια δεν αποτελούν τίποτε περισσότερο από μια φαντασίωση.

100841

“Όταν είδα το R18 πέρυσι στην EICMA αναρωτήθηκα πώς θα έδειχνε αυτό το τεράστιο μοτέρ σε ένα πλαίσιο GS,” εξήγησε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Norman Birtles.

“Στη διάρκεια του lockdown η περιέργεια με κυρίευσε και ζήτησα από τον Kar Lee, τον σχεδιαστή που έχει εμπνευστεί τόσες αξέχαστες πρωτότυπες μοτοσυκλέτες, να φανταστεί κάτι σχετικό.

“Το αντιλαμβάνομαι πως είναι καθαρή φαντασία. Το να στριμώξεις αυτό το μοτέρ των 1800 cc και 110 κιλών στο πλαίσιο του GS θα απαιτούσε πολύ εκτενή επανασχεδιασμό του, μα ο συνδυασμός της επικής ροπής χαμηλά και της άνεσης σε μεγάλες αποστάσεις με τη δυναμική συμπεριφορά του GS είναι κάτι που αξίζει να ονειρεύομαι!”

100840

Είναι μάλλον προφανές πως οι πιθανότητες να δούμε κάτι ανάλογο από τη BMW είναι σχεδόν μηδενικές – αφήνουμε ένα ελάχιστο περιθώριο για την έκπληξη του αιώνα. Ούτως ή άλλως ο βαρύς και χαμηλόστροφος κινητήρας του R18 δεν ταιριάζει στο σύγχρονο προφίλ των adventure μοτοσυκλετών - κι αυτά πριν καν αρχίσουμε να εξετάζουμε τις πρακτικές δυσκολίες του ζητήματος.

Πάντως ο κύριος Birtles στην υπέροχη αυτή φαντασίωση οραματίζεται τον αερόψυκτο boxer των 1800 cc να έχει κουρδιστεί στους 140 hp και 16 kgm ροπής. Το πόσο μπορεί να αδυνατίσει είναι ένο άλλο ερώτημα που μάλλον ποτέ δεν θα απαντηθεί...

Πηγή: nippynormans.com

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 10:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Harley-Davidson - LongWayUp CX Air Dynamics - Αερόσακος παντελονιού »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon