.
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 14:55

Αφιέρωμα – Οι νέες MV Agusta του 2023

Η ιταλική εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται παρουσιάζοντας πολλά και ενδιαφέροντα για το 2023, με έναν νέο τετρακύλινδρο κινητήρα και τις πρώτες της δύο adventure να πρωταγωνιστούν στη μαρκίζα.

Το 2023 αποδεικνύεται μια χρονιά κομβικής σημασίας για την MV Agusta, η οποία βρισκόταν σε ένα επιτηρούμενο πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης τα τελευταία επτά χρόνια. Λίγο μετά την αρχή της νέας χρονιάς, η εταιρεία ανακοίνωσε με χαρά πως ολοκληρώθηκε αυτό το πρόγραμμα και πλέον είναι οικονομικώς υγιής και απελευθερωμένη από κάθε μορφής επιτήρηση – προφανώς έτοιμη να σχεδιάσει το άμεσο μέλλον της.

Ως κερασάκι στην τούρτα της οικονομικής εξυγείανσης ήρθε η επένδυση της KTM AG που απέκτησε το 25.1% των μετοχών της MV Agusta, στα πλαίσια της οποίας δύο μέλη της πρώτης πήραν θέση στο διοικητικό συμβούλιο της δεύτερης. Προς το παρόν αυτή η συνέργεια δεν έχει συνδεθεί με συγκεκριμένες ενέργειες – λ.χ. διάθεση κινητήρων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, κοινά μοντέλα ή κοινή αγωνιστική δράση – αλλά προφανώς και κάποιο πλάνο υπάρχει πίσω από την είσοδο των Αυστριακών στη μετοχική σύνθεση της MV, το οποίο λογικά δε θα αργήσει να εκδηλωθεί. Καιρός για ανάπτυξη λοιπόν στην MV Agusta, με πολύ ενδιαφέροντα πλάνα να αποκαλύπτονται.

LUCKY EXPLORER 9.5 MY23 DETAILS 22

Ήδη από την προηγούμενη χρονιά είχαμε βιώσει τη γέννηση του προγράμματος Lucky Explorer, με δύο απρόσμενες μοτοσυκλέτες 931 και 554 κυβικών εκατοστών. Τα Lucky Explorer 9.5 και 5.5 θα φτάσουν στην παραγωγή και τα δύο εντός του 2023, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για μια εταιρεία που ως τώρα ήταν ταυτόσημη με πολύ γρήγορες σπορ μοτοσυκλέτες δρόμου.

Παράλληλα, αυτή η νέα οικογένεια εγκαινιάζει και μια πολύ σημαντική συνέργεια για την MV Agusta, καθώς το 5.5 χτίζεται γύρω από τον δικύλινδρο κινητήρα της QJ Motor, μια μονάδα προδιαγραφών Α2 που θα φορά και η SRT550 της κινέζικης εταιρείας. Δηλαδή, εκτός από τη νέα συνεργασία αυτή, έχουμε ουσιαστικά και το άνοιγμα των Ιταλών προς τις μικρότερες κατηγορίες διπλωμάτων και κόστους.

921 S ENGINE 1

Εκτός των Lucky Explorer, η επικαιρότητα της εταιρείας φωτίζεται από την αποκάλυψη ενός νέου τετρακύλινδρου σε σειρά κινητήρα 921 cc που επίσης κινείται στην κατεύθυνση της λογικής και της οικονομίας, ο οποίος μάλιστα παρουσιάστηκε φορεμένος σε μια γυμνή πρωτότυπη κατασκευή με πολύ ιδιαίτερη σχεδίαση, την 921 S Concept.

Οι καιτονομίες στη γκάμα της MV Agusta δε μένουν εδώ, καθώς φέτος παρουσιάστηκε με πάσα επισημότητα άλλη μια συνεργασία, αυτή τη φορά με την Ταϊβανέζικη KYMCO, η οποία αφορά ένα ηλεκτρικό σκούτερ ονόματι Ampelio. Ένας ακόμη νέος δρόμος για την ιταλική εταιρεία, τόσο ως κατηγορία (σκούτερ), αλλά και ως πρώτη απόπειρα στην Ηλεκτροκίνηση.

mv rc

Στην επικαιρότητα του 2023 για την MV Agusta έχουμε ακόμη αρκετά ενδιαφέροντα θέματα, όπως την τριπλέτα των F3, Dragster και Turismo Veloce σε πολυτελείς, υπερεξοπλισμένες και συλλεκτικές RC εκδόσεις.

Η νέα Serie Oro που ντεμπουτάρει φέτος βάζει για πρώτη φορά στο κορμί της Superveloce τον τετρακύλινδρο χιλιάρη κινητήρα της Brutale, για μια ακόμη συλλεκτική έκδοση από αυτές που προκαλούν ακατάσχετη σιελόρροια ενώπιον της οθόνης.

Τέλος, υπό την ευρύτερη ομπρέλα του σχεδίου Lucky Explorer, η MV Agusta παρουσίασε και δύο νέα ποδήλατα βουνού με ηλεκτρική υποβοήθηση, τα E-Enduro και E-Gravel.

921 S Concept

mv 921s

Το 921 S δεν είναι απλώς ένα σχέδιο για μελλοντικό μοντέλο που θα τιμά μια σπουδαία μοτοσυκλέτα από το παρελθόν της MV Agusta, της 750 S. Πάνω απ’ όλα είναι μια σπουδή στον δρόμο προς τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας μοντέλων στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας, μιας σειράς σύγχρονων ρετρό που στην περίπτωση της MV περιγράφεται ως tech retro.

Εκτός από ένα σχεδιαστικό πρωτότυπο όμως, με το 921S η MV Agusta μας παρουσιάζει και έναν νέο κινητήρα, υγρόψυκτο τετρακύλινδρο σε σειρά 921 cc με μέγιστη απόδοση 115.5 hp στις 10,000 rpm και 11.9 kgm στις 7,000 rpm.

Το πλαίσιο είναι κλασικό σχέδιο MV Agusta, δηλαδή ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα που δένει με το αλουμινένιο ψαλίδι μέσω δύο αλουμινένιων πλακών, ενώ στις αναρτήσεις συναντάμε πλήρως ρυθμιζόμενο σετάκι της Ohlins.

Σχεδιαστικά το 921 S ακολουθεί μια αρκετά περίπλοκη, έως και λίγο φλύαρη, σιλουέτα γεμάτη λεπτομέρειες, κοψίματα και με μερικές ενδιαφέρουσες λύσεις, όπως είναι το φανάρι που κρέμεται από το πάνω μέρος του, την οθόνη που τοποθετείται στο ρεζερβουάρ όρθια μπροστά από την τάπα, την περίεργη ουρά με τον κοκοβιό που μοιάζει να αιωρείται πάνω από τα υπόλοιπα πλαστικά.

Ένα από τα σημεία-κλειδιά της μοτοσυκλέτας, και πιθανότατα μια επιλογή που θα χαρακτηρίζει τις μοτοσυκλέτες που θα φορέσουν αυτόν τον νέο τετρακύλινδρο στη συνέχεια, είναι η εξάτμιση με τις τέσσερεις απολήξεις που βγαίνουν εκατέρωθεν του κινητήρα και από κάτω του, δύο από κάθε πλευρά.

Το μέλλον του πρωτοτύπου 921 S δεν είναι ξεκάθαρο, ωστόσο ακόμη κι αν ποτέ δε βγει στην παραγωγή, αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η παρουσίαση του νέου τετρακύλινδρου κινητήρα, ο οποίος δείχνει μια νέα λογική από πλευράς MV Agusta: αφήνει πίσω τις εκτυφλωτικές ιπποδυνάμεις για προσγειωμένη απόδοση σε λογικές στροφές του κινητήρα, με την απαραίτητη ροπάκλα ως κερασάκι.

Lucky Explorer 9.5

mv lucky explorer 95

Η μοτοσυκλέτα που ηγείται του σχεδίου Lucky Explorer είναι πλέον έτοιμη για παραγωγή, με πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: από την Άνοιξη του 2023 θα κυλά τις ρόδες της δημόσιους δρόμους.

Κατά τους σχεδιαστές της, η μοτοσυκλέτα έχει φτιαχτεί για εκτός δρόμου οδήγηση, με θέση που επιτρέπει την όρθια στάση και με τροχούς 21 και 18 ιντσών (μπρος-πίσω).

Στην καρδιά της είναι ένας τρικύλινδρος σε σειρά κινητήρας 931 cc που έχει προέλθει από τον αντίστοιχο 800 της MV Agusta μεγαλώνοντας τόσο τη διάμετρο όσο και τη διαδρομή των πιστονιών, με αντίστροφα περιστρεφόμενο στρόφαλο και εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων τύπου κασέτα (αφαιρούμενο).

Η απόδοσή του φτάνει στους 124 hp / 10,000 rpm και 10.4 kgm / 7000 rpm, φιλτραρισμένη μέσα από τρεις χαρτογραφήσεις (urban, touring και off-road).

Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με αδρανειακή μονάδα ελέγχου, η οποία καθοδηγεί και το Continental Cornering ABS, το οποίο ρυθμίζεται αναλόγως με κάθε mode του κινητήρα, αλλά και απενεργοποιείται εντελώς ή μόνο στον πίσω τροχό για χωμάτινη χρήση.

Η οθόνη των 7 ιντσών κλέβει την παράσταση στο οπτικό πεδίο του αναβάτη, με συνδεσιμότητα Bluetooth και Wi-Fi για να επικοινωνεί με την εφαρμογή MV Ride που προσφέρει διάφορες υπηρεσίες όπως σχεδιασμό διαδρομής, αποθήκευση δεδομένων τηλεμετρίας και αντικλεπτική προστασία με γεωεντοπισμό.

Lucky Explorer 5.5

mv lucky explorer 55

Μαζί με το 9.5, η ιταλική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα και την τελική μορφή της μεσαίου κυβισμού adventure της που έρχεται στις αρχές του 2023.

Εμφανισιακά και η μικρότερη εκδοχή έχει την ίδια σχεδίαση με το 9.5, αν και εδώ υπάρχει μια σημαντική διαφορά: ο μπροστινός τροχός στο 5.5 είναι 19 ιντσών και όχι 21, όπως στο μεγάλο.

Ο κινητήρας είναι ο νέος δικύλινδρος σε σειρά της QJ Motor με χωρητικότητα 554 cc και απόδοση που στοχεύει στην κατηγορία διπλωμάτων Α2, με ισχύ 47 ίππων.

Εξοπλισμένη με αναρτήσεις της ΚΥΒ και ένα εντυπωσιακό μπροστινό σύστημα φρένων με δύο δίσκους 320 mm και τετραπίστονες ακτινικές Brembo υποστηριζόμενο από δικάναλο ABS της Bosch, η Lucky Explorer 5.5 δηλώνει 220 στεγνά κιλά στη ζυγαριά και τελική ταχύτητα 160 km/h.

Όπως και μεγάλη της αδελφή, διαθέτει έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth για την εφαρμογή της MV Agusta και έρχεται να προσφέρει μια νότα πολυτέλειας σε μια κατηγορία με πολύ μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον και πανίσχυρο ανταγωνισμό.

Ίσως η σπουδαιότερη είδηση ωστόσο να είναι αυτή: η νέα MV Agusta Lucky Explorer 5.5 αναμένεται να είναι κοντά μας πιο σύντομα, στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Superveloce 1000 Serie Oro

mv superveloce oro

Η Superveloce που γνωρίζαμε ως σήμερα, σε όλες τις εκδόσεις που έχει κατά καιρούς παρουσιαστεί, γεννήθηκε και συνεχίζει να εξελίσσεται γύρω από τον τρικύλινδρο κινητήρα 800 cc της MV Agusta. Το νέο χρυσό σπεσιαλάκι ωστόσο, που εμφανίστηκε στην EICMA 2022, μεταμοσχεύει τον τετρακύλινδρο κινητήρα, το πλαίσιο και το μονόμπρατσο ψαλίδι της Brutale 1000 RR για να τα ντύσει στο γνωστό πια σχέδιο που παραπέμπει στις θρυλικές MV 500 που πριν μισό αιώνα μεγαλουργούσαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και το 1972 έγιναν οι πρώτες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες που φόρεσαν αεροδυναμικά φτερά.

Η αεροδυναμική έχει την τιμητική της στη Superveloce 1000 Serie Oro, καθώς εκτός από τα φτερά υπάρχουν και άλλα στοιχεία όπως τα ανθρακονημάτινα καλύμματα των δίσκων που θυμίζουν στο μάτι ταμπούρα από άλλες εποχές.

Ομοίως και οι εισαγωγές αέρα εκατέρωθεν του προβολέα, εκτός από το να τροφοδοτούν τον κινητήρα με οξυγόνο, λειτουργούν και ως αεροδυναμικά βοηθήματα με διπλό ρόλο. Χάρη στο σχήμα των εσωτερικών αυλών τους, δημιουργούν κάθετη πίεση που συνεισφέρει στην εύρεση πρόσφυσης από το μπροστινό λάστιχο, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζουν ένα κενό αέρα πίσω από το ψυγείο λαδιού, βοηθώντας να το ψύξει αποτελεσματικότερα το λιπαντικό μέσο.

Όλα τα στοιχεία του φέρινγκ είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, εκτός από δοχείο καυσίμου που φτιάχτηκε από θερμοπλαστική ρητίνη.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 998 cc αποδίδει 208 hp στις 13,000 rpm (212 με το αγωνιστικό κιτ) και 11.9 kgm στις 11,000 rpm.

Το πλούσιο πακέτο της Superveloce 1000 Serie Oro περιλαμβάνει quickshifter MV EAS 3.0 ειδικά ρυθμισμένο για τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ABS Cornering Continental MK100 με ενσωματωμένο σύστημα αποφυγής ανύψωσης πίσω τροχού (Real Wheel Lift-up Mitigation), traction control που ρυθμίζεται σε οκτώ επίπεδα αλλά και wheelie control – φυσικά όλα ενορχηστρωμένα υπό τη μπαγκέτα μιας αδρανειακής κεντρικής μονάδας ελέγχου.

Στη Superveloce η κατανομή μάζας είναι διαφορετική απ’ ότι στη Brutale 1000 RR, στο πλαίσιο που εξοπλίζεται με ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Öhlins, δηλαδή το πιρούνι Nix EC με αντιτριβική επίστρωση TiN και το αμορτισέρ EC TTX, καθώς και σταμπιλιζατέρ τιμονιού, επίσης ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο.

Στα φρένα η υπογραφή Brembo Stylema monobloc είναι μάλλον αναμενόμενη.

Οι ζάντες της Serie Oro είναι αποκλειστικό σχέδιο που κατασκευάζεται εντός έδρας από τη CRC, ενώ η εξάτμιση τιτανίου προέρχεται από την Arrow.

Στα όργανα πρωταγωνιστεί μια έγχρωμη οθόνη 5.5″ TFT με νέα γραφικά, σύνδεση με την εφαρμογή MV Ride App που επιτρέπει εκτενή επικοινωνία του τηλεφώνου με την οθόνη της μοτοσυκλέτας.

F3 RC

mv f3 rc

Η σειρά των RC μοντέλων είναι αυτό ακριβώς που φωτογραφίζει το όνομά τους, προϊόντα που έχουν προκύψει με τη φροντίδα του αγωνιστικού τμήματος της MV Agusta, Reparto Corse.

Οι νέες εκδόσεις RC αφορούν τρία γνωστά μοντέλα της ιταλικής εταιρείας και καθένα εξ αυτών θα παραχθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό: 200 F3 RC, 300 Dragster RC και Turismo Veloce RC, όλα με τον αύξοντα αριθμό παραγωγής τους σκαλισμένο στην άνω τιμονόπλακα, συνοδευόμενα από πιστοποιητικό γνησιότητας και ένα αγωνιστικό κιτ για τα F3 RC και Dragster RC, που περιλαμβάνει εξάτμιση, μανέτες και όλα όσα ακόμη χρειάζονται για να στήσεις μια μοτοσυκλέτα δρόμου για την πίστα.

Βαμμένη στα χρώματα των αγωνιστικών ομάδων της MV Agusta, η νέα F3 RC έχει σχεδιαστεί για μέγιστη απόδοση στην πίστα.

Αντιτριβική επίστρωση TiN (νιτρίδιο τιτανίου) και αγωνιστικό κιτ με ολόσωμη Akrapovič από τιτάνιο, παρέα με μια ειδική κεντρική μονάδα ελέγχου (ECU) με αγωνιστικές χαρτογραφήσεις, αλλά και ανθρακονημάτινα προστατευτικά.

H RC έκδοση διαθέτει ακόμη μανέτες από αλουμίνιο κατασκευασμένες σε CNC.

Dragster RC SCS

mv dragster rc

Με τα χρώματα των αγωνιστικών από τα πρωταθλήματα Moto2 και World Supersport, όπου τρέχει η MV Agusta, η συλλεκτική έκδοση του Dragster διαθέτει αντιτριβική επίστρωση TiN στο πιρούνι, ελαφριές σφυρήλατες ζάντες και άφθονο ανθρακόνημα στο κορμί της.

Ο τρικύλινδρος 800άρης κινητήρας αναπνέει μέσω μιας εξάτμισης τιτανίου της SC Project, με αφιερωμένους χάρτες στην κεντρική μονάδα του, καθώς και ένα διάφανο πλαϊνό καπάκι συμπλέκτη.

Turismo Veloce RC SCS

mv turismo veloce rc

Η πιο εκλεκτή μοτοσυκλέτα της σειράς Turismo Veloce έρχεται με πολλές αναβαθμίσεις που χαρακτηρίζουν όλην την οικογένεια αυτή, δηλαδή με νέα αδρανειακή μονάδα ελέγχου, νέα εξάτμιση και ρυθμίσεις αναρτήσεων, καθώς και μεγαλύτερο ανεμοθώρακα και βελτιωμένο αισθητήρα quick shifter.

Η έκδοση Turismo Veloce RC φορά επιπλέον τον συμπλέκτη Smart Clutch System, που έχει σχεδιαστεί από τη συνεργασία των MV Agusta και Rekluse, που επιτρέπει στάση και εκκίνηση χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη.

Ampelio

mv ampelio

Το Ampelio είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό scooter, νεορετρό στην εμφάνιση και σύγχρονο στον εξοπλισμό, το οποίο αντλεί έμπνευση από το στυλ των μοντέλων CGT και Ovunque της δεκαετίας του 1950.

Σχεδιασμένο από τον Ρώσο σχεδιαστή Maksim Ponomarev, το Ampelio θα κατασκευαστεί από την, εμπειρότερη στα σκούτερ, KYMCO και ως βάση του θα είναι το S7, που παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο στην EICMA.

Έτσι, στο Ampelio συναντάμε δύο μπαταρίες Ionex 1,7 kWh, που μπορούν να αφαιρεθούν και να φορτιστούν στο σπίτι, προσφέροντας αυτονομία άνω των 85 χλμ. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι στα 4,1 kW, με κορύφωση στα 7,2 kW, με τις προαναφερθείσες τιμές να καλύπτουν τις ανάγκες της καθημερινής αστικής μετακίνησης σε ένα άκρως οικονομικό πλαίσιο.

Το βάρος με τις δύο μπαταρίες τοποθετημένες κάτω από το κάθισμα είναι στα 121 κιλά, με την παρουσία τους να μην επηρεάζει τη χωρητικότητα φορτίου, γεγονός που επιτρέπει την αποθήκευση ενός αναποδογυρισμένου κράνους.

Από πλευράς εξοπλισμού έχουμε δύο Riding Modes, standard και sport, ηλεκτρική κλειδαριά τιμονιού και λειτουργία χωρίς κλειδί όλων των λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος της σέλας. Όσον αφορά το σύστημα πέδησης, το combined ABS είναι η λογική επιλογή, με το πρωτότυπο να είναι βάση για επίσης διάφορα αξεσουάρ που είναι αφιερωμένα στην αστική χρήση και στις μετακινήσεις.

Το αν και πότε το ιδιαίτερο πρωτότυπο θα βρει το δρόμο της παραγωγής παραμένει άγνωστο.

E-Enduro / E-Gravel

mv e enduro

Με φόντο το Lucky Explorer Project, η MV Agusta σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί πλήρως το μύθο που εσωκλείει το εμβληματικό κόκκινο λογότυπο από τις εποχές που το ράλι Dakar ήταν ακόμα πιο σκληροπυρηνικό.

Στην έκθεση Eurobike στη Φρανκφούρτη παρουσιάστηκαν τα E-Enduro και E-Gravel, δυο ηλεκτρικά ποδήλατα με σαφείς χωμάτινες ορέξεις, συμπληρώνοντας την ήδη υπάρχουσα γκάμα της εταιρείας, η οποία όπως μπορείτε να δείτε και εδώ, μετράει ήδη 4 ποδήλατα και 1 πατίνι. Άπαντα ηλεκτρικά εννοείται.

Το E-Enduro, η ναυαρχίδα της σειράς με εμπρός και πίσω ανάρτηση, έχει σκελετό από ανθρακονήματα ο οποίος φιλοξενεί κινητήρα της Bosch από τη σειρά Performance Line CX. Τα εξαρτήματα είναι από τα καλύτερα του ποδηλατικού σύμπαντος, με το πιρούνι της Fox με τη διαδρομή των 180 mm να ξεχωρίζει. Προς το παρόν, στον ιστότοπο της emvagusta οι πολλές λεπτομέρειες απουσιάζουν.

Το E-Gravel με τη σειρά του, είναι αυτό που θα λέγαμε πως προορίζεται για «βατούς» χωματόδρομους, με την πίσω ανάρτηση να απουσιάζει και το εμπρός αμορτισέρ της Fox να έχει σαφώς μικρότερη διαδρομή. Ο σκελετός και πάλι είναι κατασκευασμένος από ίνες άνθρακα, με τον φιλοξενούμενο ηλεκτροκινητήρα αυτή τη φορά να είναι ο X20 της Mahle. Φρένα και μετάδοση είναι της Campagnolo, με το συνολικό βάρος να είναι στα 13.4 κιλά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 15:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon