.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 17:44

H KTM κυριαρχεί στην κατηγορία Νέων Αναβατών

 

Στον 1ο αγώνα Π.Π.Ταχύτητας 2016, στην Τρίπολη

 

Κατακτώντας 1η και 2η θέση, πανηγύρισε η KTM το τέλος του πρώτου αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2016, που έγινε το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου 2016, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Ο καλός καιρός και το γεγονός ότι οι αγώνες στην Τρίπολη έχουν μεγάλη ιστορία για τον ελληνικό μοτοσυκλετιστικό κόσμο, έφεραν πολλούς θεατές στο γνωστό στρατιωτικό αεροδρόμιο. Το θέαμα επιβράβευσε εκείνους που αποφάσισαν να δώσουν το παρόν με συνεχή ανταγωνισμό σε όλες τις κατηγορίες.

ktm1

Στην κατηγορία Νέων Αναβατών η KTM έδωσε δυναμικό παρόν με τρεις μοτοσυκλέτες KTM RC390 με αναβάτες τους Βασίλη Κορωνάκη (#72), Κυριάκο Λιούτα (#88) και Γιάννη Χάλαρη (#5).

koronakis4

Ήδη από τα δοκιμαστικά φάνηκε ότι οι αναβάτες της KTM είχαν πολύ καλούς χρόνους κάτι που επιβεβαιώθηκε και στον αγώνα. Ο περσινός πρωταθλητής Βασίλης Κορωνάκης, έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση και κατάφερε να κάνει γρήγορα διαφορά από τον δεύτερο Κυριάκο Λιούτα, ο οποίος καταδιωκόταν από τον Νότη Παπαπαύλου.

lioutas2

Όσο ο Κορωνάκης έχτιζε διαφορά, η μάχη Λιούτα, Παπαπαύλου γινόταν έντονη, κρατώντας το ενδιαφέρον των θεατών έντονο. Προς το τέλος του αγώνα, συνεχή γλιστρήματα των ελαστικών, ανάγκασαν τον Κορωνάκη να μειώσει ρυθμό και επέτρεψαν στους Λιούτα και Παπαπαύλου να πλησιάσουν. Ο Πρωταθλητής όμως τελικά δεν απειλήθηκε και πήρε την πρώτη του νίκη για τον 2016, με δεύτερο τον Κυριάκο Λιούτα που έδειξε εντυπωσιακή σταθερότητα και ταχύτητα και μάλιστα πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα (1:04,455)!

halaris

Ο Γιάννης Χάλαρης τερμάτισε στην 8η θέση.

lioutas4

Οι KTM RC390 των Κορωνάκη και Λιούτα έχουν δεχθεί παρόμοιες επεμβάσεις: αμορτισέρ, φυσίγγια μπροστινής ανάρτησης, εξάτμιση και αποδίδουν λίγο πάνω από 40hp στον τροχό.

Τον Βασίλη Κορωνάκη υποστηρίζει η KTM South East Europe, τα κράνη CMS και η Ohlins, ενώ τον Κυριάκο Λιούτα υποστηρίζει ο γνωστός έλληνας Πρωταθλητής Σάκης Σκούρτας. Τον Γιάννης Χάλαρη υποστηρίζει το κατάστημα Halaris Bike Center.

vathro

Όλοι πλέον αναμένουμε τον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος που θα γίνει στην πίστα των Σερρών, στις 14-15 Μαΐου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 17:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon