.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 10:08

MotoGP - Ο «νέος κόσμος» του Danilo Petrucci

Για τον Danilo Petrucci η μετάβαση από το paddock του MotoGP στο Rally Dakar είναι μια τεράστια αλλαγή στην καριέρα του.

Ο Danilo Petrucci θα κάνει μια πολύ μεγάλη – και μοναδική ταυτόχρονα στα χρονικά του MotoGP – αλλαγή καριέρας.

Ο Ιταλός ήταν μέλος της KTM στο MotoGP και θα παραμείνει οδηγός του Αυστριακού εργοστασίου, μόνο που αντί για τις πίστες του παγκοσμίου, θα οδηγεί από του χρόνου στο Rally Dakar!

Ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασία για τον αγώνα αυτό και μιλώντας στην Valencia, στον τελευταίο του αγώνα στο MotoGP, δήλωνε γι’ αυτή την αλλαγή πλεύσης:

«Το μεγαλύτερο πράγμα που χρειάζεται να μάθεις για το Dakar είναι… τα πάντα! Μιλάμε για τελείως διαφορετικό κόσμο!»

«Νομίζω ότι ήδη με μια εβδομάδα προπόνησης, έκανα περισσότερα χιλιόμετρα απ’ ότι όλη τη χρονιά με τη μοτοσυκλέτα μου στο MotoGP».

«Ευτυχώς έχω κάποιες ικανότητες στην οδήγηση, αν και η πλοήγηση είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να κατανοήσεις. Επιπλέον στο MotoGP μιλάμε για μέτρα και χιλιοστά, εκεί για χιλιόμετρα ολόκληρα και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει».

«Γι΄αυτό και θα κάνω μεν αυτό το Dakar, αλλά μετά θα κάτσουμε με την ΚΤΜ και θα συζητήσουμε τι θα γίνει την επόμενη χρονιά».

Το Rally Dakar του 2022 είναι έτοιμο και περισσότερα γι’ αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 10:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon