.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 15:19

Υπόθεση Romano Fenati - Ραγδαίες εξελίξεις!

Απολύθηκε από την ομάδα του, χάνει και το συμβόλαιο με MV Agusta

Η Marinelli Snipers Team έδωσε στη δημοσιότητα δελτίο τύπου, με το οποίο ανακοινώνει την απόλυση του Romano Fenati μετά την αντιαθλητική και δολοφονική ενέργεια του στο GP του Misano.

Επιπλέον, από ότι φαίνεται, ο Ιταλός αναβάτης χάνει και τη θέση του στην MV Agusta, στην οποία είχε πάρει μεταγραφή για το 2019!

romano fenati chaos 5

Στο δεύτερο δελτίο τύπου της (σσ. το πρώτο, το βράδυ της Κυριακής ήταν σε χαμηλούς τόνους) η Marinelli Snipers Team αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Marinelli Snipers Team ακυρώνει το συμβόλαιο της με τον αναβάτη Romano Fenati, με άμεση ισχύ, για την αντιαθλητική, επικίνδυνη και ζημιογόνο συμπεριφορά του. Λυπούμαστε που η ανεύθυνη συμπεριφορά του είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή ενός άλλου αναβάτη, και για αυτή τη συμπεριφορά δεν δεχόμαστε καμία συγγνώμη από τον Fenati. Ζητούμε συγγνώμη από τους φαν του Πρωταθλήματος.»

romano fenati chaos 7

Στη δεύτερη εξέλιξη, με ανάρτηση του στο Instagram, o CEO της MV Agusta ανακοίνωσε τα εξής: «Σχετικά με το συμβόλαιο του Fenati με την ομάδα Moto2 της MV Agusta (φωτό άνω), δηλώνω πως θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να το σταματήσω. Δεν θα γίνει, αυτός ο αναβάτης δεν αντιπροσωπεύει τις πραγματικές αξίες της εταιρείας μας.»

romano fenati chaos 6

Σε μια δήλωση «τρικυμία εν κρανίω» όμως προέβη μετά τον χαμό και ο ίδιος ο Fenati, στην οποία λέει: «Ζητώ συγγνώμη σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού. Σήμερα το πρωί, με καθαρό μυαλό, ευχόμουν το συμβάν να ήταν απλά ένα κακό όνειρο. Σκέφτομαι εκείνες τις στιγμές, όταν έκανα μια επαίσχυντη χειρονομία, δεν φέρθηκα σαν άντρας! Ένας άντρας θα τελείωνε πρώτα τον αγώνα και μετά θα πήγαινε στην αρχή του σπορ για να προσπαθήσει να δικαιωθεί για τα προηγούμενα επεισόδια (σσ. αναφέρεται στα σκληρά περάσματα του Stefano Manzi, ο οποίος δέχτηκε επίσης ποινή από την αρχή του σπορ), δεν έπρεπε να είχα αντιδράσει στις προκλήσεις, η κριτική που μου έγινε είναι σωστή και καταλαβαίνω το μίσος εναντίον μου. Η εικόνα μου και η εικόνα του αθλήματος στιγματήστηκε, δεν είμαι όμως τέτοιος άνθρωπος, αυτοί που με γνωρίζουν ξέρουν! Στην καριέρα μου ήμουν πάντα καλός αναβάτης. Ήμουν ένας από τους λίγους αναβάτες που δεν είχαν δεχθεί ποινές (σς. εδώ ή ψεύδεται ή δεν ξέρει τι λέει, καθώς το 2015 είχε δεχθεί 3 βαθμούς ποινής όταν είχε κλωτσήσει τον Niklas Ajo), δεν είχα κάνει καμία επικίνδυνη ενέργεια, το αντίθετο… πάντα έλεγα πως υπάρχουν επικίνδυνοι αναβάτες στην πίστα. Παραδέχομαι πως είμαι παρορμητικός, αλλά η πρόθεση μου δεν ήταν να γίνω η αιτία για να χτυπήσει ένας αναβάτης σαν κι εμένα, αλλά ήθελα να τον κάνω να καταλάβει πως αυτό που έκανε ήταν επικίνδυνο, και πως μπορούσα κι εγώ να του φερθώ με ανάλογο τρόπο! Δεν θέλω να δικαιολογήσω τον εαυτό μου, ξέρω πως η πράξη μου δεν είναι δικαιολογημένη, θέλω όμως να ζητήσω συγγνώμη από όλους. Τώρα θα έχω χρόνο να σκεφτώ και να καθαρίσω το μυαλό μου.»

Μάλλον στην περίπτωση του Fenati… καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

Και κάπως έτσι, ομάδες και χορηγοί έκαναν αυτό που δεν τόλμησε η αρχή του σπορ, η οποία έριξε τον Fenati στα μαλακά, με μια σκανδαλώδη απόφαση αποκλεισμού 2 αγωνιστικών.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 15:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon