Κατηγορία Moto Morini
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 15:05

EICMA 2023 - Moto Morini X-Cape 1200 2024

Ήρθε η ώρα να δούμε και "επίσημα", την νέα μεγάλη Adventure της Moto Morini. 

To θηρίο της Moto Morini είναι εδώ και επίσημα – Αυτό είναι το νέο X-Cape 1200, το μεγαλύτερο μοντέλο της γκάμας και ένα από τα ομορφότερα Adventure του σήμερα, οφείλουμε να πούμε. Στην καρδιά του χτυπά ο V2 «Corsa Corta EVO», δηλαδή κοντής διαδρομής, ένας κινητήρας σχεδιασμένος και ανεπτυγμένος 100% στην ιταλία. Με 1.187 κυβικά, αποδίδει «περισσότερους από 125 ίππους», με γωνία κυλίνδρων στις 87 μοίρες, διάμετρο εμβόλου 107 χιλιοστά και διαδρομή στα 66 χιλιοστά. Ναι, τον κινητήρα αυτόν τον ξέρουμε και από το παρελθόν της Moto Morini.

Η μοτοσυκλέτα εξοπλίζςεται με σύστημα ραντάρ, για την ανίχνευση κινδύνων στα τυφλά σημεία, ενώ φέρει επίσης cruise control, traction control, quickshifter και 4 χαρτογραφήσεις ισχύος. Η μοτοσυκλέτα κτίζεται πάνω σε ένα σωληνωτό πλαίσιο τύπου trellis, με αλουμινένιο ψαλίδι, αναρτήσεις διαδρομών στα 180 χιλιοστά, ρυθμιζόμενες. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 19 και 17 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ εξοπλίζονται και με αισθητήρες απεικόνισης πίεσης ελαστικών, στην οθόνη του μοντέλου.

Η τελευταία, είναι TFT, 7 ιντσών, με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, ενώ ο φωτισμός της μοτοσυκλέτας είναι Full LED και συμπεριλαμβάνει, κα φώτα στροφής. Τα φρένα προέρχονται από την Brembo, με δύο δίσκους 320 χιλιοστών εμπρός και δαγκάνες monobloc, με ένα δίσκο 280 χιλιοστών πίσω. Το ABS είναι τύπου Cornering και μπορεί, μάλιστα, να απενεργοποιηθεί. Στον έξτρα εξοπλισμό, θα γίνουν διαθέσιμες και βαλίτσες σε σετ. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται «μικρότερο των 250 κιλών», με ύψος σέλας στα 860 χιλιοστά.  Η εξάτμιση βρίσκεται στην δεξιά πλευρά, με ένα τελικό διπλής απόληξης.

Περιμένουμε και περισσότερα, αναλυτικότερα, για την αγορά μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 15:24

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2023 - Moto Morini Corsaro 750 2024 EICMA 2023 - Moto Morini Milano 2024 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon