Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 13:01

Honda CRF1100L Africa Twin 2024 - Παρουσιάστηκε

H «βασική» έκδοση της Africa Twin 1100 διατηρεί τον πιο «χωμάτινο» χαρακτήρα της, αποκτά (επιτέλους) ελαστικά Tubeless, ενώ δίνει την επιλογή και για τοποθέτηση ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αναρτήσεων.

Μαζί με το Africa Twin 1100 Adventure Sports, η Honda μας παρουσίασε και το νέο Africa Twin 1100 για το 2024. Η «βασική» έκδοση απευθύνεται σε όσους έχουν πιο έντονες τις «εκτός δρόμου» ορέξεις τους, αφού διατηρεί τους τροχούς 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι γίνεται.

Όπως και για το Adventure Sports μοντέλο, ο κινητήρας και για το Africa Twin επωφελείται από τις αλλαγές, που τον κάνουν ισχυρότερο σε ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Η μέγιστη ροπή φτάνει, και εδώ, τα 11,4 kgm στις 5.500 στροφές, με την μέγιστη ισχύ να παραμένει στους 102 ίππους.

Το Africa Twin 1100 του 2024 μπορεί να αποκτηθεί, είτε με συμβατικές, πλήρως και μηχανικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Showa, είτε με επιλογή ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αναρτήσεων Showa EERA, όπως και στο μεγάλο Adventure Sports (έκδοση ES). Και στις δύο περιπτώσεις, οι διαδρομές των αναρτήσεων ορίζονται στα 230/220 χιλιοστά, εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Το Africa Twin 1100 2024 εξοπλίζεται πλέον με Tubeless ελαστικά, στους ακτινωτούς τροχούς 21 και 18 ιντσών, εμπρός και πίσω. Για μεγαλύτερη άνεση του αναβάτη, υπάρχει πλέον ανασχεδιασμένο εμπρός φέρινγκ για καλύτερη ανεμοκάλυψη, αλλά και ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε 5 θέσεις.

Στα ηλεκτρονικά, υπάρχουν: Traction Control 7 επιπέδων σε συνεργασία με IMU, Wheelie Control σε 3 επίπεδα, Cornering ABS, σύστημα ελέγχου ανύψωσης πίσω τροχού και λειτουργία cornering στο DCT κιβώτιο. Ο αναβάτης έχει στην διάθεση του οθόνη TFT 6,5 ιντσών, αφής, με δυνατότητα συνδεσιμότητας με κινητό τηλέφωνο.

Και οι δύο εκδόσεις (απλή και ES) μπορούν να αποκτηθούν και με το ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DCT, ενώ η ES έκδοση προσθέτει θερμαινόμενα γκριπ και παροχή ρεύματος, στον βασικό εξοπλισμό. Το τιμόνι σε ψηλή θέση, η λεπτή σέλά και οι στενή μορφή του Africa Twin, εστιάζουν στην πιο άνετη χρήση του σε συνθήκες εκτός δρόμου. Το ύψος της σέλας ανέρχεται στα 850-870 χιλιοστά μέσω ρύθμισης της θέσης, ενώ με την επιλογή χαμηλής σέλας, κατεβαίνει έως τα 825/845 χιλιοστά. Υπάρχει και η επιλογή «Comfort» σέλας, με ύψος 865/885 χιλιοστών, μεγαλύτερη επιφάνεια κατά 8% και 15% παχύτερο γέμισμα μεταβαλλόμενης πυκνότητας.

Και για την έκδοση Africa Twin, θα γίνουν διαθέσιμα τα πακέτα εξοπλισμού Rally, Adventure, Urban και Travel.

Τα χρώματα θα είναι 3: Grand Prix Red, Matt Ballistic Black Metallic και το γνωστό τρικολόρ, διαθέσιμο μόνο για την έκδοση ES, με τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 13:34

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon