Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 14:03

Mips - Επενδύει 7,3 εκατομμύρια στην εταιρεία αισθητήρων Quin

Μια νέα συνεργασία που θα μπορούσε να αλλάξει όλα όσα ξέρουμε, για την ασφάλεια των κρανών.

H γνωστή στον χώρο της τεχνολογίας κρανών Mips, σύναψε συνεργασία με την Quin, εταιρεία που δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο, ενώ ειδικεύεται στην χρήση τεχνολογίας αισθητήρων λήψης δεδομένων και αναγνώρισης συμβάντων. Η νέα συμφωνία θα δει τις νέες εταιρείες να εξερευνούν τις δυνατότητες χρήσης αισθητήρων σε κράνη, προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια τους ακόμα περισσότερο.

To σύστημα της Mips για την μείωση των τραυματισμών του αναβάτη, από «περιστροφικά» φορτία προς το κεφάλι του κατά την διάρκεια ενός ατυχήματος, θεωρείται από τις σημαντικότερες συμβολές στο κομμάτι της ασφάλειας των κρανών και χρησιμοποιείται ήδη, σε κράνη ποδηλάτων. Η Quin διαθέτει μεταξύ άλλων, τεχνολογία αναγνώρισης συμβάντων και άμεσης ενεργοποίησης πρωτοκόλλων έκτακτης ανάγκης, αλλά και άμεσης επικοινωνίας με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Φανταστείτε λοιπόν, σε ένα μεσοπρόθεσμο μέλλον, ένα «έξυπνο» κράνος που, χάρη σε τεχνολογία αισθητήρων, θα έχει αναγνωρίσει το είδος και την σφοδρότητα του ατυχήματος και θα έχει ειδοποιήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, έγκαιρα και κατάλληλα. Δεν φαίνεται και τόσο άσχημο!

Ο Max Strandwitz, CEO της Mips, σχολίασε: «Με αυτή την επένδυση, η Mips κάνει το πρώτο δυνατό βήμα στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας αισθητήρων στα κράνη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι μοναδικές τεχνολογίες της Quin έχει πολλές δυνατότητες, και επίσης δουλεύουν με την ίδια φιλοσοφία του πελάτη στο επίκεντρο και την προσέγγιση με στόχο να σωθούν ζωές, που πάντα χαρακτήριζε και εμάς στην Mips.»

Με την σειρά του, ο Anirudha Surabhi, CEO της Quin, είπε: «Εκτιμούμε την διαφορά που κάνει η Mips στον κόσμο της ασφάλειας. Το κοινό μας όραμα και η αφοσίωση μας στις λύσεις ασφάλειας που προέρχονται από τα δεδομένα, κάνουν αυτή την συνεργασία έναν τέλειο συνδυασμό για να φέρουμε νέες τεχνολογίες στο πεδίο. Εμείς διαρκώς καινοτομούμε για να κάνουμε την τεχνολογία αισθητήρων μας ακόμα πιο έξυπνη, με την χρήση τελευταίας τεχνολογίας (…) στόχος μας να κάνουμε την ασφάλεια πιο έξυπνη, καλύτερη και προσβάσιμη σε όλους.»  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 14:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon