Κατηγορία Aprilia
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 20:34

Aprilia Tuareg 660 2022 - Επίσημη παρουσίαση: Φωτογραφίες, βίντεο και τα πρώτα ΤΧ

Τελευταίες μέρες του Ιουλίου 2021, και η Aprilia παρουσίασε επίσημα το νέο Tuareg 660, δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του, ένα αποκαλυπτικό βίντεο και τα πιο σημαντικά τεχνικά του χαρακτηριστικά. Δείτε τα όλα στο άρθρο που ακολουθεί.

Σημειώστε πως για την ώρα η Aprilia δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, ενώ παράλληλα ελάχιστες φωτογραφίες έχουν ανέβει στο διαδίκτυο, οπότε περιμένουμε την πλήρη παρουσίαση κάποια στιγμή αργότερα.

Ας δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Μετά τις RS 660 & Tuono 660, η νέα Tuareg είναι η τρίτη μοτοσυκλέτα στην οικογένεια που χρησιμοποιεί τον νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 660 κ.εκ. που βασίζεται στον μισό κινητήρα του RSV4 1100. Ο κινητήρας έχει χάσει 20+ άλογα για τη νέα του, χωμάτινη αποστολή, καθώς εδώ θέλουμε έμφαση σε ροπή και ελαστικότητα και στη δύναμη σε χαμηλές και μεσαίες στροφές. Τα 100+ άλογα των Tuono και RS θα έκαναν απαιτητικό τον έλεγχο στην εκτός δρόμου οδήγηση, και η Aprilia έκρινε πως δεν χρειαζόταν τέτοια νούμερα. Έτσι το Tuareg 660 αποδίδει 80 hp για την offroad αποστολή του, με ροπή 7,14 kgm. Συγκριτικά, η Yamaha Tenere 700 αποδίδει 72 hp και 6,93 kgm. Η Aprilia αναφέρει πως η νέα ελαιολεκάνη μειώνει τις κάθετες διαστάσεις, δίνοντας απόσταση από το έδαφος πάνω από 240 mm και ύψος σέλας μικρότερο από 860 mm.

Νέο είναι το σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο με βραχίονες αλουμινίου, που συνδέεται με τον κινητήρα σε 6 σημεία. Το μεταξόνιο βρίσκεται λίγο πάνω από τα 1.500 mm, ενώ η Aprilia αναφέρει πως έχει δώσει έμφαση στην προσεκτική κατανομή βάρους με συγκέντρωση των μαζών στο κέντρο.

Με μόλις 187 κιλά στεγνό βάρος, και με ρεζερβουάρ 18 λίτρων, η Tuareg 660 προβλέπεται να ζυγίζει περί τα 210 γεμάτα κιλά, μια ελαφριά μοτοσυκλέτα για την Adventure Κατηγορία. Σημειώστε πως η Yamaha Tenere 700 ζυγίζει 204 γεμάτα κιλά.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ανάποδο πιρούνι 43 mm και ένα μονό αμορτισέρ με προοδευτικό μοχλικό σύστημα, και τα δύο με μεγάλη διαδρομή: 240 mm, για πραγματικά μεγάλες offroad δυνατότητες. Αντίστοιχα, το Yamaha Tenere έχει διαδρομές 210 mm μπροστά και 200 mm πίσω.

Στα ηλεκτρονικά το Tuareg έρχεται με πλήρες οπλοστάσιο βοηθημάτων, με δικάναλο ABS που μπορεί να απενεργοποιηθεί είτε πίσω, είτε ΚΑΙ στους 2 τροχούς, Traction Control, Cruise Control, Engine Map και Engine Brake.

Τέσσερα είναι τα Riding Modes, 2 εκ των οποίων είναι ρυθμιζόμενα (1 αφιερωμένο στην off-road οδήγηση). H οθόνη 5 ιντσών είναι έγχρωμη, τεχνολογίας TFT, με τεράστιο όγκο πληροφορίας, ενώ οι σύγχρονοι και εργονομικοί διακόπτες προέρχονται από τα RS 660 και Tuono 660.

Κι ενώ εμείς ακόμα παλεύουμε να μάθουμε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και να δούμε φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, οι Ιταλοί συνάδελφοι του MOTOCICLISMO έχουν κιόλας οδηγήσει το νέο Tuareg, όπως μπορείτε να δείτε και από το εξώφυλλο του νέου τους τεύχους. Τι να κάνουμε όμως, από τη μια μιλάμε για περιοδικό με ιστορία 100 ετών, και επιπρόσθετα ιταλικό.

Το νέο Tuareg δείχνει εξαιρετικά δυνατό σαν πρόταση στην μεσαία κατηγορία, ενώ θα επανέλθουμε μόλις έχουμε νέες πληροφορίες.

Μέχρι τότε, μείνετε ενημερωμένοι στην επίσημη σελίδα του Tuareg 660, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 09:09

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon