Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 13:52

Kawasaki Ninja ZX-25R – Ανακοινώθηκε η τιμή του στη Νέα Ζηλανδία

Ο μικρός τετρακύλιδρος πύραυλος της Kawasaki διατηρεί ένα πέπλο μυστηρίου γύρω του, αλλά η πρώτη του επίσημη τιμολόγηση μας δίνει μια ιδέα για το πού θα κινηθεί.

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το ZX-25R ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα ξεχωριστό μοντέλο. Η λογική του μας γυρνά μερικές δεκαετίες πίσω, τότε που όλοι οι Ιάπωνες κατασκευαστές επένδυαν σε τετρακύλινδρες σπορ μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού και η επιστροφή της Kawasaki στο θέμα αυτό προκάλεσε έκπληξη καθώς η κατηγορία αυτή είχε χαθεί από το προσκήνιο, φαινομενικά για τα καλά.

Έκτοτε η Kawasaki μας τροφοδοτεί συχνά-πυκνά με νόστιμα βίντεο, διαρρέουν πληροφορίες και δυναμομετρήσεις και παρουσιάζονται αγωνιστικές εκδόσεις, αλλά επί της ουσίας ακόμη και τα πλήρη του τεχνικά χαρακτηριστικά αποτελούν ακόμη επτασφράγιστο μυστικό.

Ανάλογα και η τιμή της μοτοσυκλέτας δεν έχει δημοσιοποιηθεί, με τη μόνη βεβαιότητα να αφορά την αναμενόμενη αλμυρότητά της, ως ένα μοναδικό κατασκεύασμα που γεννήθηκε από λευκό χαρτί.

Επίσης ακόμη δεν γνωρίζουμε καν σε ποιες χώρες θα είναι διαθέσιμο, καθώς ως τώρα μόνο η Ιαπωνία και η Ινδονησία επιβεβαιωμένα θα το απολαύσουν. Πλέον προστίθεται και η Νέα Ζηλανδία στη σύντομη αυτή λίστα.

Η Νέα Ζηλανδία έγινε και η πρώτη χώρα που ανακοινώνει επίσημα τη λιανική τιμή του ZX-25R, με τον αντιπρόσωπο της χώρας να ανοίγει μια φόρμα για προπαραγγελίες και να δηλώνει πως η μοτοσυκλέτα θα εισαχθεί μόνο αν επιτευχθεί ένας ελάχιστος αριθμός πελατών που να δικαιολογεί το κόστος.

Οι οποίοι πελάτες θα πρέπει να παραγγείλουν δίχως να έχουν πλήρη και αναλυτική γνώση των τεχνικών στοιχείων της μοτοσυκλέτας τους.

Η τιμή του Kawasaki Ninja ZX-25R εκεί λοιπόν ορίζεται στα 15,990 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, ποσόν που μεταφράζεται σε περίπου €9,200 (ισοτιμία 10/6/2020). Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο 2020.

Για να ορίσουμε ένα σημείο αναφοράς – καθώς δεν γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της Νεοζηλανδικής αγοράς, λ.χ. φόρους – το Kawasaki Ninja 400 εκεί ξεκινά από τα 9,000 δολάρια, δηλαδή περίπου €5,200 με ισοτιμία 10/6. Αυτό μεταφράζεται σε ένα καπέλο της τάξης του 73% ως προς το Ninja 400, αναλογία που μεταφρασμένη στα δικά μας δεδομένα βγάζει μια θεωρητική τιμή για το ZX-25R άνω των €11,000.

Προφανώς και δεν είναι έγκυρη η εκτίμηση αυτή, χρησιμοποιείται εδώ μόνο ενδεικτικά για να οσφριστούμε αυτό που λίγο-πολύ περιμένουμε: το νέο τετρακύλινδρο supersport θα κοστίζει όσο αρκετά μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες, αντανακλώντας τον κορυφαίο του εξοπλισμό (επιπέδου ZX-6R και ZX-10R), καθώς και τη μοναδικότητά του.

Πηγή: Kawasaki New Zealand (Facebook)

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon