.
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 08:46

Συνέντευξη Allen Yin -  Αντιπρόεδρος Voge

Είχαμε μία μοναδική ευκαιρία, από τις σπάνιες που υπάρχουν για να συναντηθείς με τέτοιους ανθρώπους, και βρεθήκαμε στα γραφεία της Mototrend, αντιπροσώπου μέσω άλλων και της Voge, και συνομιλήσαμε με το αντιπρόεδρο της Loncin που κατέχει και το εμπορικό όνομα Voge που είδαμε πρόσφατα και στην Ευρώπη, κο Allen Yin. Νέος, δραστήριος, ευχάριστος, όλος ''αυτιά'', και το κυριότερο, ανοιχτός στις... διαρροές! Μας μίλησε για τα άμεσα σχέδια της εταιρίας, το τμήμα εξέλιξης, τα νέα μοντέλα, αλλά και τα πλάνα της για το μέλλον.

Του Τάκη Μανιάτη

BIKEIT: Η Loncin είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητήρων στον κόσμο. Πως προέκυψε η Voge;

Allen Yin: Η Loncin κατασκευάζει εν μέσω άλλων κινητήρες και για την BMW, με τους πιο γνωστούς να είναι οι δικύλινδροι των 800-850 και 900 κυβικών εκατοστών, αλλά και ολόκληρο το scooter C 400GT / C 650GT, οπότε υπήρχε το know how από την συνεργασία. Για παράδειγμα, ο κινητήρας του 650DSX, είναι αυτός που έφτιαχνε η Loncin για την BMW και το G 650GS. Η Loncin δραστηριοποιείται ούτως ή άλλως στην κατασκευή μοτοσυκλετών, αλλά χρειαζόμασταν ένα πιο δυνατό brand name για την είσοδό μας στην ευρωπαϊκή αγορά, γι' αυτό αποφασίσαμε να βάλουμε στην αγορά την Voge.

BIKEIT: Πως καταφέρατε, μάλιστα εν μέσω πανδημίας, να εξελιχθείτε τόσο πολύ και να εδραιωθείτε στην ευρωπαϊκή αγορά;

Allen Yin: Λόγω της πανδημίας, ήταν πραγματικά δύσκολο να έχουμε επαφή με την αγορά, και μάλιστα η EICMA 2022 είναι μία καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε νέα μοντέλα, να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, να δούμε τι αναζητά, να έχουμε περισσότερες πληροφορίες και ευκαιρίες. Όπως μπορείτε να δείτε και στα social media έχουμε μπει πολύ δυνατά στην Ευρώπη παρουσιάζοντας μάλιστα και το πρώτο flag ship store στην Βαρκελώνη. Ξέρουμε ότι είναι ένα νέο brand το οποίο χρειάζεται ανάλογη προσπάθεια για να εδραιωθεί σε μία απαιτητική αγορά και η ποιότητα είναι αυτό που χαρακτηρίζει την εταιρία.

A15A8474-web.jpgBIKEIT: Για την είσοδό σας στην ευρωπαϊκή αγορά, τι κυβισμούς και μοτοσυκλέτες χρειαστήκατε;

Allen Yin: Όλες οι χώρες, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία ζητάνε μικρούς και μέσους κυβισμούς με αποτέλεσμα οι εξαγωγές μας να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Μπήκαμε στην ευρωπαϊκή αγορά με μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού προκειμένου να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση από το αγοραστικό κοινό, και να γίνουμε αποδεκτοί. Στοχεύσαμε σε μικρές μοτοσυκλέτες κάτι που μας δικαίωσε.

BIKEIT: Ποια είναι τα σχέδιά σας για την για την ευρωπαϊκή αγορά;

Allen Yin: Οπωσδήποτε το πρώτο μας βήμα είναι η Voge να είναι το πρώτο κινέζικο όνομα και να ανταγωνιζόμαστε τους Ιάπωνες κατασκευαστές τόσο σε πωλήσεις, αλλά και σε ποιότητα και τεχνολογία. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να το πετύχουμε αυτό και το ξέρουμε, γι' αυτό και συνεχώς βελτιωνόμαστε. Η εταιρία τοποθετείται ως premium brand σε κάθε κατηγορία στην οποία απευθύνεται. Είναι πολύ σημαντικό επίσης για εμάς να έχουμε μοτοσυκλέτες προσιτές που να μπορούν να οδηγηθούν από αναβάτες με δίπλωμα αυτοκινήτου και κατηγορίας A2, κάτι που καταφέρνουμε. Η Voge συνεχίζει να κατασκευάζει νέα μοντέλα και να επενδύει σε αυτά με τα πλάνα της για τα επόμενα 4 χρόνια να περιλαμβάνουν τελείως νέα γκάμα με όλους τους κυβισμούς σε όλες τις κατηγορίες.

BIKEIT: Ποια είναι τα νέα μοντέλα που θα δούμε άμεσα στην έκθεση EICMA;

Allen Yin: Στην EICMA θα παρουσιάσουμε 5 νέα μοντέλα, και είναι το μεγάλο adventure DSX στα 900 κυβικά εκατοστά, ένα scooter στα 125 κυβικά εκατοστά στην κατηγορία των Honda PCX και Yamaha NMAX, ένα scrambler, το 525ACX, ένα μικρό Naked μονοκύλινδρο 125, καθώς και το 525DS (τα 525 παραμένουν για την κατηγορία Α2), το οποίο δεν καταργεί το 500, το οποίο θα διατίθεται σε συγκεκριμένες αγορές.

BIKEIT: Το 900DSX θα παράγεται μόνο με ακτινωτούς τροχούς; Θα έχει τον κινητήρα του BMW F 850GS ή αυτόν του F 900XR; Θα διαθέτει ηλεκτρονικό εξοπλισμό;

Allen Yin: Ναι, αρχικά θα κατασκευαστεί μόνο η έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα του BMW F 900XR με τα 895 κυβικά εκατοστά και 105 άλογα. Θα διαθέτει full ηλεκτρονικό εξοπλισμό, οθόνη TFT, προγράμματα ρύθμισης της δύναμης, cornering ABS, ακόμη και Cornering Lights.

BIKEIT: Υπάρχουν νέοι κινητήρες που θα φορεθούν σε τελείως νέες μοτοσυκλέτες στο άμεσο μέλλον;

A15A8419-web.jpgAllen Yin: Υπάρχουν 4 δικύλινδροι κινητήρες, από 350 κυβικά εκατοστά έως 800, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε μοτοσυκλέτες κάθε κατηγορίας, ενώ κατασκευάζουμε έναν τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 650 κυβικών εκατοστών.

BIKEIT: Ετοιμάζετε δικύλινδρα scooter;

Allen Yin: Ναι, έχουμε στο πλάνο δύο δικύλινδρα scooter με νέους κινητήρες, στα 450-460 και 560 κυβικά εκατοστά, τα οποία στοχεύουν στην κατηγορία των SYM TL, Kymco AK και Yamaha TMAX.

BIKEIT: Τι πλάνα έχετε σχετικά με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των μοτοσυκλετών που κατασκευάζετε; Θα έχετε ηλεκτρονικές πλατφόρμες κι εσείς;

Allen Yin: Ναι, πλέον όλα αυτά είναι διαθέσιμα στην αγορά, οπότε θα υπάρχει cornering ABS, ρυθμιζόμενο Traction Control, ρυθμιζόμενοι χάρτες ηλεκτρονικής ανάφλεξης, ότι βλέπουμε σε άλλες εταιρίες. Είναι πλέον εύκολο και μπορούμε να το έχουμε σε κάποια μοντέλα.

BIKEIT:  Σκοπεύετε να μπείτε στην ηλεκτροκίνηση;

Allen Yin: Το μέλλον μας θα είναι σίγουρα στην ηλεκτροκίνηση, μιας και θα δείξουμε ένα scooter στην EICMA το οποίο θα παράγεται σε δύο εκδόσεις, για 45 χιλιόμετρα και 80 χιλιόμετρα τελικής ταχύτητας. Δουλεύουμε επίσης σε ένα off road ηλεκτρικό μοντέλο αλλά και σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο μοτοσυκλέτας δρόμου, όμως είναι πολύ νωρίς για να πούμε λεπτομέρειες ή τεχνικά στοιχεία. Η Κίνα είναι πρώτη στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων εδώ και 20 χρόνια, οπότε δεν τίθεται θέμα τεχνογνωσίας, κάτι το οποίο ισχύει και στις μοτοσυκλέτες, που τα τελευταία χρόνια είναι η αλήθεια έχει βελτιωθεί πολύ.

BIKEIT:  Οδήγησα πριν λίγο καιρό το Voge 300 Rally και διαπίστωσα ότι είναι μία πολύ καλή off road μοτοσυκλέτα για την κατηγορία της. Μου έκανε εντύπωση μάλιστα που την φτιάξατε χωρίς εμπειρία σε μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου. Έχετε κάποια πλάνα για να μπείτε στην off road αγορά με enduro ή motocross μοτοσυκλέτες; Ήδη εταιρίες όπως η Triumph και η Ducati δουλεύουν πάνω σε χωμάτινες μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες. Εσείς;

Allen Yin: Ναι, δουλεύουμε ήδη σε μονοκύλινδρη τετράχρονη αγωνιστική μοτοσυκλέτα με κινητήρα 250 κυβικών εκατοστών, η οποία βρίσκεται στα χνάρια του Honda CRF 250RX, και αργότερα θα επεκταθούμε σε κινητήρα 450 κυβικών εκατοστών. Μας ενδιαφέρει αυτή η κατηγορία μοτοσυκλετών.

A15A8434-web.jpgBIKEIT: Έχετε τμήμα R&D το οποίο εξελίσσει τις μοτοσυκλέτες, ή απλά αντιγράφετε κάποια άλλη μοτοσυκλέτα, όπως είθισται στα κινέζικα εργοστάσια; Η συνεχής εξέλιξη είναι κάτι που χαρακτηρίζει τα ιαπωνικά και ευρωπαϊκά εργοστάσια και μάλλον κάτι το οποίο θα ήθελε να γνωρίζει ο αγοραστής.

Allen Yin: Η Κίνα είναι μεγάλος κατασκευαστής σε κάθε προϊόν, τα τελευταία χρόνια κατασκευάζει τα πάντα και έχει αποκτήσει τεράστια τεχνογνωσία. Θα πρέπει να ξέρετε ότι όλοι οι κατασκευαστές εξελίσσουν, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, αλλά όλοι παρατηρούν την τεχνολογία των άλλων και την φιλτράρουν, για να δουν προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν. Κάποιος κάνει το πρώτο βήμα πάντα, αλλά ποτέ δεν είναι ο ίδιος. Η επιτυχία δεν έρχεται άλλωστε από το αν θα ανακαλύψεις πρώτος κάτι, αλλά αν το τελικό προϊόν θα είναι καλό για οδήγηση, αν θα είναι ποιοτικό, αν θα είναι εύχρηστο, και αν θα έχει καλή τιμή και καλή υποστήριξη. Στην Ευρώπη υπάρχουν σίγουρα καλοί αναβάτες που εξελίσσουν τις μοτοσυκλέτες, αλλά και στην Κίνα έχουμε πολύ ικανό δυναμικό που δουλεύει σκληρά για να δοκιμάζει και να εξελίσσει τις μοτοσυκλέτες μας. Συγκεντρώνουμε επίσης πληροφορίες από όλο τον κόσμο, με στόχο να παράγουμε εύκολες μοτοσυκλέτες στην οδήγηση, διασκεδαστικές, άνετες, και αυτός είναι ο στόχος μας, να βελτιωνόμαστε.

BIKEIT: Έχετε κάποιο παράδειγμα το οποίο θα μας δείξει την εξέλιξη που κάνετε στα μοντέλα σας;

Allen Yin: Το Voge 500DS είναι ένα καλό παράδειγμα για να δείτε την εξέλιξη που έχει ένα μοντέλο. Παράγεται και σε 500AC και 500R, διατηρώντας ουσιαστικά την ίδια πλατφόρμα, πλαίσιο και αναρτήσεις, φρένα, κινητήρα κ.α., αλλά οι τρεις μοτοσυκλέτες μεταξύ τους έχουν τεράστιες διαφορές κατά την οδήγηση. Αυτό δείχνει ότι φυσικά και έχουμε τμήμα που εξελίσσει είτε τις νέες μοτοσυκλέτες, είτε κατασκευάζοντας με την ίδια πλατφόρμα, τελείως διαφορετικές μεταξύ τους μοτοσυκλέτες.

BIKEIT: Πως αντιμετωπίζετε τους dealers σε κάθε χώρα;

Allen Yin: Η Voge είναι ένα εργοστάσιο που υποστηρίζει τον dealer με ανταλλακτικά, τεχνική υποστήριξη και βελτιώνεται συνεχώς και ταχύτατα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τελικά του πελάτη. Όλοι συμμετέχουν στην εξέλιξη της εταιρίας, σαν κρίκος μίας αλυσίδας. Από τον μηχανικό ή τον αναβάτη εξέλιξης μέχρι το εργοστάσιο, τον dealer, προκειμένου να φτάσει το καλύτερο προϊόν στον καταναλωτή και να έχει υποστήριξη.

BIKEIT: Υπάρχουν διάφορες φήμες σχετικά με την καταγωγή των κινητήρων σας, και πιο συγκεκριμένα, ότι o μονοκύλινδρος 300 προέρχεται από το Kawasaki KLX 300R, ο νέος δικύλινδρος 350 από το Yamaha MT-03, ότι ο δικύλινδρος των 500cc, από το Honda CB 500X. Αληθεύει κάτι τέτοιο; Οι διαστάσεις σε κάποιους είναι ίδιες πάντως!

Allen Yin: Σαφώς και δεν κάνουμε αντιγραφή κινητήρων ή μοτοσυκλετών, αφού εμείς ως Loncin κατασκευάζουμε 3.000.000 κινητήρες ετησίως για πασίγνωστους κατασκευαστές του χώρου, όπως π.χ. η BMW. Έχουμε ήδη την τεχνογνωσία, είμαστε προετοιμασμένοι, αναλύουμε τα δεδομένα που έχουμε και φτιάχνουμε τους δικούς μας κινητήρες όπως ακριβώς τους θέλουμε. Κάποιοι κινητήρες βέβαια μπορεί να είναι κοντά σε σχεδίαση, αλλά αυτό ισχύει για πολλούς κατασκευαστές.

BIKEIT: Έχετε κάποιο πλάνο να οργανώσετε μία πανευρωπαϊκή παρουσίαση για τους δημοσιογράφους; Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για ένα κινέζικο brand το οποίο έχει λίγο καιρό στην αγορά, οπότε θα βοηθούσε αρκετά να ακούτε τις παρατηρήσεις των δημοσιογράφων απευθείας.

Allen Yin: Κάποιοι δημοσιογράφοι από εσάς θα έχετε οδηγήσει κάποια από τα μοντέλα μας, αν όχι όλα. Η άποψη των δημοσιογράφων είναι πολύ σημαντική για εμάς, χρειαζόμαστε από εσάς τις παρατηρήσεις σας για να βελτιωνόμαστε. Είμαστε μία εταιρία που ακούει και προσπαθεί να βελτιωθεί. Κάτι τέτοιο, ναι είναι πιθανό.A15A8462-web.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 08:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon