.
Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 15:47

Αφιέρωμα - Τα Σκούτερ του 2024, Μέρος 2ο: Η τάξη της Α1

Πολλά νέα μοντέλα στην Α1 πτέρυγα των σκούτερ, με δύο υβριδικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό για τόνωση των επιταχύνσεων να ξεχωρίζουν.

Ως η κατ' εξοχήν κατηγορία των νέων αναβατών, η τάξη των 125 κυβικών εκατοστών στην οποία περιορίζονται οι κάτοχοι αδειών οδήγησης Α1 είναι πάντα μια κατηγορία με ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους κατασκευαστές.

Επιπλέον η δυνατότητα οδήγησης δικύκλου Α1 με δίπλωμα αυτοκινήτου χωρίς εξετάσεις έχει επεκτείνει αυτό το ενδιαφέρον σε νέα πλάτη, όπου φυσικά τα σκούτερ έχουν την τιμητική τους χάρη στην ευκολία που προσφέρει η αυτόματη μετάδοση.

QJMOTOR MTX 125 4

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο το έντονο ενδιαφέρον των κατασκευαστών γι' αυτή τη γωνιά των σκούτερ και αυτό φαίνεται από τον αριθμό νέων μοντέλων που εμφανίζονται κάθε χρόνο. Φέτος υπάρχουν κάποιες εταιρείες που πρωταγωνίστησαν στην επικαιρότητα των Α1 σκούτερ, με τις QJMOTOR και Voge να κάνουν δυναμικότατο μπάσιμο.

Η πρώτη καινοτομεί παρουσιάζοντας στο νέο της σκούτερ ΜΤΧ 125 μια υβριδική διάταξη υποβοήθησης του κινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ που τονώνει την επιτάχυνση, ενώ κάτι ανάλογο πράττει και η Yamaha με το νέο RayZR που παρουσίασε φέτος.

voge sr2 adv 5

Η δε Voge συνεχίζει την επέλαση στη, νέα γι' αυτήν, κατηγορία των σκούτερ παρουσιάζοντας τρία ολοκαίνουργια μοντέλα 125 κυβικών: ένα adventure, ένα GT κι ένα με μεγάλους τροχούς. Πρόκειται για τη μια πλευρά μιας δυναμικής επέκτασης που απλώνεται και στους μεγαλύτερους κυβισμούς, όπως είδαμε στο πρώτο μέρος αυτού του αφιερώματος.

Αρκετά και ενδιαφέροντα νέα μας έρχονται από αρκετούς άλλους κατασκευαστές, όπως οι KYMCO, SYM, Thrust Motor και Zontes, ενώ σημειώνουμε και την εμφάνιση του πρώτου σκούτερ της Kove Moto.

sym fugue 125 6

Στην κολεξιόν του 2024 έχουμε ακόμη νέες ειδικές εκδόσεις Aprilia SR GT 125 και Vespa 946, καθώς και αρκετά νέα χρώματα στις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, Honda και Yamaha, ενώ δε λείπουν και μερικές νέες προτάσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων από διάφορους κατασκευαστές.

Συνεχίζουμε με όλα τα νέα και ανανεωμένα σκούτερ προδιαγραφών Α1 για το 2024, σε αλφαβητική σειρά κατασκευαστών.

Aprilia SR GT 125 Replica

aprilia sr gt replica 3

Για τους aficionados της Aprilia και των αγώνων μοτοσυκλέτας, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα έκδοση των γνωστών SR GT 125 και 200 που επικαλείται το πνεύμα της αγωνιστικής RS-GP των MotoGP αναπαράγοντας τον χρωματικό συνδυασμό με κόκκινες και μωβ ρίγες σε ματ μαύρο υπόβαθρο.

Οι τροχοί είναι βαμμένοι επίσης σε μαύρο χρώμα, με κόκκινο περιμετρικό αυτοκόλλητο στον εμπρός τροχό.

Νέα είναι τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης, με πιο σπορ πέλμα.

Για όσους θέλουν να κάνουν το look της νέας replica έκδοσης ακόμα πιο αγωνιστικό, στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται οι αγωνιστικοί αριθμοί των Aleix Espargaro (41) και Maverick Vinales (12).

Στην τεχνική πλευρά δεν έχουμε αλλαγές, συνεχίζοντας με τον τετραβάλβιδο υψρόψυκτο κινητήρα Euro 5 της οικογένειας i-get, με μέγιστη απόδοση 14.8 hp.

Daytona Trevis 125

daytona trevis 125

Η Daytona Motors παρουσίασε για τη χώρα μας ένα νέο σκούτερ με μεγάλους τροχούς. To Trevis 125 θέτει την απλότητα στο προσκήνιο, καθώς επικεντρώνει στην πρακτικότητα της οδήγησης και την εξασφάλιση κινητικότητας για αναβάτες κάθε φύλου, ηλικίας και εμπειρίας σε μια πολύ οικονομική τιμή που δεν υπερβαίνει τα δύο χιλιάρικα.

Ο κινητήρας είναι αερόψυκτος και ψεκαστός με μέγιστη απόδοση 9 ίππων με τη ζυγαριά να δείχνει 111 υγρά κιλά. Για την εκκίνηση υπάρχει και μανιβέλα, πέρα από τη μίζα.

Το ύψος σέλας ανακοινώνεται στα 800 χιλιοστά, κατασκευασμένη με υψηλής ποιότητας υλικά, ενώ στη μεταφορική ικανότητα του συμβάλλουν χώρος κάτω από την σέλα, αλλά και επίπεδο πάτωμα.

Η ανάρτηση στο πίσω μέρος αποτελείται από ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ, ενώ το σύστημα των φρένων ενσωματώνει συνδυασμένο σύστημα CBS για ασφαλέστερη ακινητοποίηση με τους δίσκους εμπρός και πίσω.

Daytona Virtus 125

daytona virtus 125 1

Η Daytona παρουσιάζει ένα νέο adventure σκούτερ για την Α1 κατηγορία, το Virtus 125 που κινείται από έναν μονοκύλινδρο υγρόψυκτο τετραβάλβιδο κινητήρα 124.8 cc, 11.5 hp και 1.1 kgm. Με ονομαστική κατανάλωση 2.7 l για κάθε 100 χιλιόμετρα (WMTC3) και ρεζερβουάρ χωρητικότητας 13.5 l βενζίνης η αυτονομία του μπορεί να ξεπεράσει τα 450 χιλιόμετρα.

Ο σχεδιασμός του νέου Virtus ακολουθεί δυναμικές γραμμές, επιθετική όψη και μια φουτουριστική οπτική χάρη στις πολυεπίπεδες επιφάνειες και τους LED προβολείς του, ενώ η τοποθέτηση του ψυγείου χαμηλά και πίσω συμβάλλει στη συγκέντρωση των μαζών και στο χαμηλό κέντρο βάρους.

Τεχνολογίας LED είναι τα κομψά φλας, ενώ υπάρχουν και έτοιμες αναμονές για προβολάκια στο κάτω μέρος της ποδιάς. Η ζελατίνα ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις καθ' ύψος μέσω ενός ιδιαίτερα εύχρηστου και εύκολου συστήματος που δεν προϋποθέτει χρήση εργαλείων. Το τιμόνι του είναι αλουμινένιο μεταβλητής διαδρομής και εδράζεται σε επίσης αλουμινένια καβαλέτα, ακολουθώντας τα μοτοσυκλετιστικά πρότυπα.

Η σέλα του είναι ενιαία, με τον συνεπιβάτη λίγο πιο ψηλά σε σχέση με τον αναβάτη, ενώ διαθέτει δύο ξεχωριστές υφές στο κάλυμμα με αντιολισθητικές ιδιότητες. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η ουρά του Virtus 125, με τo επίσης LED φωτιστικό σώμα και φλας και την όμορφη προέκταση για τη βάση της πινακίδας, ενώ διαθέτει και ξεχωριστό πίσω φτερό ώστε να μη φτάσουν ποτέ νερά ή χώματα στην πλάτη του συνεπιβάτη.

Το Virtus 125 είναι προικισμένο με σύστημα keyless για ηλεκτρικό κλείδωμα/ξεκλείδωμα της σέλας και της τάπας του ρεζερβουάρ. Η έγχρωμη LCD οθόνη προβάλλει όχι μόνο τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες, αλλά και πλήθος συμπληρωματικών ενδείξεων όπως η εξωτερική θερμοκρασία και ένα πληρέστατο trip computer.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται η παροχή ρεύματος 12V στην αριστερή πλευρά των οργάνων, αλλά και η θύρα φόρτισης USB στο ντουλαπάκι που βρίσκεται αριστερά κάτω από το τιμόνι και μπορεί να φιλοξενήσει το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη και διάφορα μικροαντικείμενα. Ο κύριος αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται κάτω από τη σέλα, μέσα στον οποίο μπορεί να χωρέσει το κράνος του αναβάτη.

Διαθέτει επίσης δύο δισκόφρενα με δαγκάνες της J.Juan - ακτινική τριπίστονη μπροστά - και δίσκους τύπου "μαργαρίτα", ενώ φυσικά υπάρχει και σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS). Οι μανέτες των φρένων είναι ρυθμιζόμενες σε πέντε θέσεις, με το Virtus 125 να αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μοντέλα της κατηγορίας του με τέτοια δυνατότητα.

Honda SH 125i / 150i

honda sh125 1

Η Honda φρεσκάρει ένα από τα δημοφιλέστερα σκούτερ της με νέα χρώματα και συνδυασμούς τους, αλλά και μια καινούργια ημιδιάφανη έκδοση Vetro.

Συγκεκριμένα, αμφότερα τα SH125i και SH150i υποδέχονται ένα νέο λευκό χρώμα (Matt Pearl Cool White) και πέντε ανανεωμένους συνδυασμούς χρωμάτων με νέες μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες:

  • Γκρι (Pearl Falcon Gray)
  • Λευκό ματ (Matt Pearl Cool White)
  • Μπλε ματ (Matt Pearl Pacific Blue)
  • Μαύρο (Pearl Nightstar Black)
  • Μαύρο μεταλλικό (Matt Coal Black Metallic) με κόκκινο σήμα SH στα πλαϊνά φέρινγκ και νέο σήμα Honda στο κάτω μέρος των πλαστικών.

honda sh125 2

Η σημαντικότερη νέα άφιξη στη φαμίλια για το 2024 ωστόσο είναι η έκδοση Vetro των SH125i και SH150i, η οποία ξεχωρίζει από τα ημιδιάφανα πλαστικά της σε πράσινο χρώμα (Vetro Green) αποτελώντας μια πρωτοβουλία της Honda Italia Industriale και αποσκοπεί στο να προσφέρει κάτι μοναδικό στην παγκόσμια αγορά των σκούτερ.

Τα SH125i και SH150i διατίθενται σε τέσσερεις τύπους εξοπλισμού:

  • Με Smart top box
  • Με Smart top box, χούφτες τιμονιού και ανεμοθώρακα
  • Με standard top box
  • Με standard top box, χούφτες τιμονιού και ανεμοθώρακα

Honda Forza 125

honda forza350 1

Για το 2024 το Forza 125 δεν αλλάζει, διατηρώντας την τεχνική βάση που βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία ανανέωσης με τελευταία την περσινή, πάντα κατασκευασμένο από τη Honda Italia Industriale και με ένα νέο χρώμα στη γκάμα του.

Το κόκκινο Pearl Sienna Red είναι το χρώμα που κόπηκε φέτος από τα Forza 350 και ADV350, ωστόσο στο νεανικότερο Forza 125 ταιριάζει γάντι και για τον λόγο αυτόν προστίθεται φέτος στις διαθέσιμες επιλογές.

Τα δύο γκρίζα (Matt Cynos Gray Metallic και Pearl Falcon Gray), καθώς και το μπλε (Matt Pearl Pacific Blue) παραμένουν στη γκάμα του 2024, όπως και η Special Edition που παντρεύει το σκούρο γκρι (Matt Cynos Gray Metallic) με κόκκινες ζάντες, κόκκινες ραφές στη σέλα και αρκετές ακόμη κοσμητικές λεπτομέρειες.

Honda SH Mode 125

honda 2024 67

Ήρθε μεταξύ μας το 2014 για να λειτουργήσει ως μια πύλη εισόδου στη γκάμα των δημοφιλέστατων σκούτερ με τροχούς 16 ιντσών, Honda SH. Το SH Mode 125 στόχευσε εξαρχής στο νεανικό κοινό, προσφέροντας ένα πακέτο με όλη την ποιότητα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά των αδελφών του σε πιο χαμηλή τιμή.

Έκτοτε ανανεώθηκε μια φορά μόνο, το 2021, όταν η Honda το άλλαξε δραστικότατα παρέα με την υπόλοιπη οικογένεια σκούτερ των SH και συνεχίζει στο 2024 με αυτή τη μορφή και με μόνη αλλαγή δύο νέα χρώματα.

Πρόκειται για το κόκκινο Candy Luster Red και το μαύρο Matt Galaxy Black Metallic, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα συνεχιζόμενα από το 2023, λευκό (Pearl Jasmine White) και ασημί (Mat Techno Silver Metallic).

Kove DAE 125 / 150

kove dae 4

Το πρώτο σκούτερ στη γκάμα της Kove έχει κλασική σχεδίαση και κινητήρα προδιαγραφών Α1.

Το DAE διαθέτει υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα σε δύο εκδόσεις, 125 και 150 cc με μέγιστη ισχύ 11.6 και 14.5 ίππων αντιστοίχως, κυλά σε τροχούς 13 ιντσών μπροστά και πίσω με μονόμπρατσο μπροστινό σύστημα.

Φρενάρει με δύο δισκόφρενα και υποστήριξη από δικάναλο ABS, χωρά 8.5 λίτρα βενζίνης και το ύψος σέλας φτάνει στα φιλικότατα 765 mm.

Κάπου εδώ τελειώνουν τα διαθέσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουμε στη διάθεσή μας, καθώς χαζεύουμε την όμορφη σχεδίαση του DAE που φαντάζει ως μια φουτουριστική προσέγγιση στο κλασικό μοτίβο της Lambretta.

KYMCO Sky Town 125 / 150

Eicma/Red

Το Sky Town σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού των μεγαλουπόλεων με γνώμονα τις επιδόσεις, την αξιοπιστία, τη χαμηλή κατανάλωση και τις ανάλογα φειδωλές απαιτήσεις συντήρησης.

Εξοπλίζετσι με μεγάλο ανεμοθώρακα για αποδοτική προστασία από τα καιρικά φαινόμενα και απρόσκοπτη πολύωρη οδήγηση.

Με έγκριση Euro5+, οι ολοκαίνουργιοι κινητήρες των Sky Town 125 και 150cc έχουν ισχύ 11 και 11.5 hp αντίστοιχα και σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος των 117.5 κιλών είναι ικανοί να προσφέρουν δυνατές επιταχύνσεις και ρεπρίζ.

Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο είναι τελείως νέο, ενώ οι αναρτήσεις απαρτίζονται από τηλεσκοπικό πιρούνι και δύο αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι αλουμινίου με ελαστικά 110/70-14 μπροστά και 130/70-13 πίσω, διαθέτοντας από ένα ευμεγέθες υδραυλικό δισκόφρενο με διπίστονες δαγκάνες σε καθέναν. Η έκδοση των 150cc μάλιστα είναι εξοπλισμένη με σύστημα ABS, ενώ η αντίστοιχη των 125cc διαθέτει συνδυασμένη πέδηση CBS.

Το νέο Sky Town διαθέτει μεγάλη οθόνη LCD, ενώ κάτω από την ευρύχωρη σέλα υπάρχει χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα ένα full-face κράνος. Η στάθμευση διευκολύνεται από την ύπαρξη στο στάνταρ εξοπλισμό τόσο πλαϊνού όσο και κεντρικού σταντ. Έξυπνη κλειδαριά με αντικλεπτική προστασία, κεντρικός διακόπτης μέσω του οποίου ανοίγουν σέλα και ρεζερβουάρ, δύο αποθηκευτικοί χώροι, σχάρα αποσκευών, αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη και μια θύρα USB στην ποδιά ολοκληρώνουν το εξοπλιστικό πακέτο του νέου σκούτερ της KYMCO.

KYMCO Micare 125

KYMCO MICARE125 E5 3

Ένα ακόμη νέο σκούτερ 125 κυβικών παρουσίασε φέτος η KYMCO, σχεδιασμένο με σπορτίφ γραμμές για στυλάτη καθημερινή μετακίνηση. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία του κινητήρα του, το Micare υπόσχεται γραμμική λειτουργία, αξιοπιστία και μεγάλη οικονομία σε κατανάλωση και συντήρηση, με ανάλογα φιλικότατη τιμή αγοράς κάτω από τα δύο χιλιάρικα.

Η πρακτικότητα εξυπηρετείται από το επίπεδο πάτωμα, τη θύρα USB, τον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, τον γάντζο ανάρτησης αντικειμένων και τις θήκες κάτω από το τιμόνι.

Το Micare 125 είναι ευπρόσιτο με ύψος σέλας μόλις 760 mm και υγρό βάρος 103 kg, κυλά σε τροχούς 14 ιντσών και σταματά με δύο δισκόφρενα με συνδυασμένη λειτουργία (CBS).

Ο αερόψυκτος κινητήρας 124 cc του Micare αποδίδει στο μέγιστό του 8.6 hp και, κατασκευασμένος με τεχνολογία χαμηλών τριβών, υπόσχεται οικονομία καυσίμου που ανακοινώνεται στα μόλις 2.1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ το μονό αμορτισέρ πίσω με ξεχωριστό δοχείο αζώτου προσφέρει μια δόση σπορ χαρακτήρα.

KYMCO Filly 50

KYMCO FILLY 50 2

Με ρετρό εμφάνιση που δανείζεται αρκετά από τις διαχρονικές καμπύλες της Vespa, το Filly 50 είναι ένα σκούτερ προδιαγραφών μοτοποδηλάτου (τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 45 km/h) που κινείται από έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 2.8 ίππων.

Κυλά σε τροχούς 12 ιντσών μπροστά και πίσω, ζυγίζει 104 κιλά, το ύψος της σέλας του σταματά στα φιλικότατα 750 mm.

Το Filly 50 υπόσχεται απαράμιλλη οικονομία, καθώς θεωρητικά μπορεί να καλύψει 40 χιλιόμετρα με ένα λίτρο καυσίμου, άρα με τα μόλις 4.6 λίτρα βενζίνης που μπορεί να φιλοξενήσει έχει τη δυνατότητα να βγάλει πάνω από 180 χιλιόμετρα αυτονομίας.

KYMCO i-Tuber / i-Tuber Carry

Eicma/Red

Το ηλεκτρικό σκούτερ i-Tuber έρχεται να εξυπηρετήσει σε μια αναπτυσσόμενη πτέρυγα της αγοράς. Προορισμένο για εξυπηρέτηση μέσα στην πόλη, μπορεί να υπηρετήσει τόσο στις προσωπικές ανάγκες μετακίνησης του ιδιοκτήτη του, όσο και σε επαγγελματικές εφαρμογές

Κινείται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο κέντρο του πίσω τροχού που αποδίδει στο μέγιστό του 3.6 kW (4.8 hp) για μέγιστη ταχύτητα 70 km/h (προδιαγραφές διπλωμάτων οδήγησης Α1), ενώ η ενέργειά του προέρχεται από δύο αφαιρούμενες μπαταρίες αρχιτεκτονικής Ionex, που μπορούν δηλαδή να ενταχθούν σε δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών. Η αυτονομία που αυτές προσφέρουν μαζί φτάνει ως τα 130 ονομαστικά χιλιόμετρα.

Εξοπλίζεται ακόμη με φώτα LED παντού, καθώς και μια ευκρινή οθόνη LCD με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Το i-Tuber θα παραχθεί σε δύο τύπους, τον βασικό που προορίζεται για ιδιωτική χρήση και την έκδοση Carry με μπροστινή σχάρα και μεγαλύτερη πίσω σχάρα που είναι κατάλληλη για τοποθέτηση μεγάλων κουτιών μεταφοράς.

QJMOTOR MTX 125

QJMOTOR MTX 125 1

Το ΜΤΧ 125 είναι ένα καινοτόμο σκούτερ που διαθέτει μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο, κινητήρα υβριδικής τεχνολογίας και σύστημα start/stop που καταργεί τη μίζα, το ρόλο της οποίας αναλαμβάνει μια έξυπνη γεννήτρια.

Η υβριδική φύση της κινητήριας μονάδας του ΜΤΧ 125 συνίσταται στην υποβοήθηση του μοτέρ από μια ηλεκτρογεννήτρια για τη ενίσχυση των επιδόσεων κατά τη διαδικασία της επιτάχυνσης.

Η μέγιστη απόδοση φτάνει τους 15 ίππους και η μέγιστη τιμή της ροπής τα 1.3 kgm, μεγέθη που κατατάσσουν το ΜΤΧ 125 στο άνω άκρο της κατηγορίας του. Αυτές οι επιδόσεις συνδυάζονται με πολύ χαμηλή κατανάλωση, ονομαστικά της τάξης των 2.2L/100km (WMTC3), χάρη και στο εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού από την Bosch. Με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ να φτάνει τα 8 λίτρα, η αυτονομία του ΜΤΧ 125 μεταφράζεται σε ένα εφικτό μέγιστο 360 χιλιομέτρων.

Ο σχεδιασμός του έχει δώσει έμφαση στους χώρους, την άνεση και το στιλ, προσδίδοντας στο MTX την εμφάνιση ενός μεγαλύτερου σε κυβισμό σκούτερ. Τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ και η σχάρα που παίζει και το ρόλο των χειρολαβών, φροντίζουν εξίσου για την άνεση του συνεπιβάτη και τη σωστή στήριξή του. Ο χώρος κάτω από τη σέλα να μπορεί να φιλοξενήσει ένα jet κράνος και μικροαντικείμενα του αναβάτη, ενώ μπροστά και κάτω από το τιμόνι υπάρχουν δύο πρακτικά ντουλαπάκια εκ των οποίων το ένα φιλοξενεί θύρα φόρτισης USB.

Η keyless τεχνολογία που διαθέτει το ΜΤΧ προσφέρει ευκολία και αυξημένο επίπεδο ασφάλειας, με τη σέλα και το κάλυμμα του ρεζερβουάρ να ανοίγουν με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ συνδυάζεται και με τον ενσωματωμένο συναγερμό. Ως δικλείδα ασφάλειας, το ΜΤΧ 125 διαθέτει και κανονικό κλειδί για την περίπτωση που πέσει το επίπεδο της μπαταρίας του πομπού.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ακόμη LED φωτιστικά σώματα, έγχρωμη TFT οθόνη υψηλής ευκρίνειας με πολλές χρήσιμες πληροφορίες, μεταξύ αυτών και θερμοκρασία και πίεση ελαστικών, χειρόφρενο που βοηθά στη στάθμευση υπό κλίση και ρυθμιζόμενες μανέτες.

To ΜΤΧ 125 κυλά σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, όντας ένα από τα λίγα μοντέλα της κατηγορίας του που διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό traction control και δικάναλο ABS που συνδυάζεται με δύο δισκόφρενα 240mm και 225mm (εμπρός/πίσω αντίστοιχα).

Η τοποθέτηση τόσο του ψυγείου στο κάτω και πίσω τμήμα του scooter, όσο και του ρεζερβουάρ χαμηλά και μπροστά από τα πόδια του αναβάτη, συνεισφέρουν στη συγκέντρωση των μαζών κοντά στο κέντρο βάρους χαμηλά, συμβάλλοντας στην οδηγική σταθερότητα.

QJMOTOR ATR 125 / 150

qjmotor atr 150 1

Ένα νέο σκούτερ σε adventure σιλουέτα προσθέτει η QJMOTOR στη γκάμα της το 2024, το δεύτερο μετά το CTR 125 που ήρθε το 2023 στην Ελλάδα.

Το νέο ATR παρουσιάστηκε στην EICMA με μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 149 cc και μέγιστη απόδοση 16 ίππων, ωστόσο τα λιγοστά τεχνικά στοιχεία που το συνοδεύουν αποκαλύπτουν πως θα διατεθεί και σε έκδοση 125 cc (Α1), έχοντας και στις δύο εκδοχές του κινητήρα πιστοποίηση Euro 5.

Το ATR φορά τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, ζυγίζει 132 κιλά με όλα τα του τα υγρά συμπεριλαμβανομένων 8 λίτρων βενζινης, φρενάρει με δισκόφρενα μπροστά και πίσω και εξοπλίζεται με δικάναλο ABS.

Στην πρώτη του εμφάνιση αποκαλύφθηκε πως το 2024 θα διατεθεί σε πέντε χρώματα: κόκκινο, μαύρο, μπλε, λευκό και γκρι/ασημί.

QJMOTOR OMO 07

qjmotor omo 07 1

Το ηλεκτρικό alter ego του Fort 350 έκανε την εμφάνισή του στο Μιλάνο δηλώνοντας ευρωπαϊκές περγαμηνές Euro 5 και χορταστικά νούμερα στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Χτισμένο στο ίδιο ακριβώς κορμί με το Fort 350, το ΟΜΟ 07 φορά τον ηλεκτροκινητήρα του στο κέντρο, μπροστά από το ψαλίδι, και με την απόδοσή του εντάσσεται εντός των ορίων της Α1 κατηγορίας διπλωμάτων.

Η μέση σταθερή ισχύς του ηλεκτροκινητήρα ανακοινώνεται στα 13.4 hp (10 kW) και επαρκεί για τελική ταχύτητα 130 km/h. Η μπαταρία του είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου και η χωρητικότητά της φτάνει στα 7.7 kWh (96 V, 80 Ah), χάρη στην οποία επιτυγχάνει ονομαστική αυτονομία 150 χιλιομέτρων. Απαιτούνται 3.5 ώρες για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας από άδεια και λογικά δεν πρόκειται για προσθαφαιρούμενο εξάρτημα, καθώς μια μάζα 45 κιλών δεν κουβαλιέται ακριβώς άνετα.

Το ΟΜΟ 07 απολαμβάνει τα αξιόλογα περιφερειακά του Fort 350, φτάνοντας στη ζυγαριά μόλις 5 κιλά παραπάνω, στα 218.

QJMOTOR Vc+

qjmotor vc plus 1

Το μικρό ηλεκτρικό δίκυκλο πόλης Vc+ εμφανίστηκε στην EICMA προτείνοντας μια λύση μετακίνησης περιορισμένου βεληνεκούς που δεν έχει απαιτήσεις ταξινόμησης.

Με ηλεκτροκινητήρα 400 W, δηλαδή μόλις 0.5 hp, το Vc+ περιορίζεται σε μέγιστη ταχύτητα 25 km/h, άρα δεν υποχρεούται σε έκδοση πινακίδας και όλα τα συμπαραμαρτυρούντα - διπλώματα, ασφάλεια κ.ο.κ.

Η πηγή ενέργειάς του αποκαλύπτει δύο διαφορετικά επίπεδα κόστους, καθώς θα προσφέρεται είτε με μια τετράδα μπαταριών μολύβδου με χωρητικότητα 576 Wh (48V, 12 Ah) ή μια μπαταρία λιθίου με 960 Wh (48 V, 20 Ah).

Στην πρώτη περίπτωση η ονομαστική αυτονομία ανακοινώνεται στα 40 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, ενώ στη δεύτερη φτάνει στα 80 χιλιόμετρα, ενώ ανάλογοι είναι και οι χρόνοι που απαιτούνται για ένα πλήρες γέμισμα των μπαταριών: 2 και 3.2 ώρες αντιστοίχως.

Οι τροχοί του μετρούν διαγώνιο 10 ιντσών, φρενάρει με δύο ταμπούρα μπροστά και πίσω, ζυγίζει μόλις 53 κιλά - 15.2 (μόλυβδος) ή 9.8 (λίθιο) εξ αυτών οφείλονται στις μπαταρίες - και καθίζει τον αναβάτη του αρκετά χαμηλά στα 735 mm από το έδαφος.

SYM CLBCU

sym clbcu 1

Παρουσιάζοντας πριν μερικά χρόνια το σκούτερ MMCBU, δηλαδή αυτό που στην Ελλάδα ξέρουμε ως Wild 160, η SYM δημιούργησε μια νέα σειρά προηγμένων σκούτερ που περιγράφονται από τα δύο τελευταία γράμματα C και U, τα οποία σημαίνουν Crossover και Unique.

Το νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε στην EICMA και εντάσσεται στην ίδια οικογένεια είναι το CLBCU που έρχεται να υπηρετήσει την Α1 πτέρυγα. Εδώ το όνομα εμπνέεται από το πτηνό κολίμπρι (CoLiBri) και φυσικά τα απαραίτητα CU στο τέλος.

Στα λίγα που αποκαλύπτει προς το παρόν η SYM μας λέει πως ο κινητήρας των 125 cc διαθέτει το σύστημα EnMIS, που σημαίνει Enhanced Multi-Ignition System, με το οποίο καταφέρνει εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου.

Η SYM μιλά για κατανάλωση της τάξης των 1.6 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα, τιμή όχι απλώς εξαιρετική, αλλά και ικανή για πολύ μεγάλη αυτονομία με τα 6.5 λίτρα βενζίνης που μπορεί να μεταφέρει το CLBCU.

SYM Fugue 125

sym fugue 125 1

Νέο σκούτερ κλασικής σχεδίασης έκανε την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση στην έκθεση του Μιλάνου, με όνομα εμπνευσμένο από τον κόσμο της Μουσικής.

Η SYM μας λέει πως επέλεξε το όνομα Fugue κατευθείαν από το μουσικό λεξικό - φούγκα, είδος πολυφωνικής σύνθεσης - και το συνοδεύει με ένα έντονο κόκκινο χρώμα για να ξεχωρίζει στο γκρίζο περιβάλλον της πόλης.

Χρησιμοποιεί έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 125 cc και ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει χειρισμό χωρίς κλειδί (keyless), LED φωτισμό, οθόνη LCD, παροχή φόρτισης USB QC 3.0 και 27 λίτρα αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα.

SYM Cruisym 125

sym cruisym 125 300 4

Το πασίγνωστο μοντέλο της SYM φρεσκαρίστηκε για το 2024 με νέα φωτιστικά σώματα, χρωματικές επιλογές και μια προσθήκη στον εξοπλισμό του.

Συγκεκριμένα, από το φετινό μοντέλο το σύστημα Smart Key, δηλαδή ο χειρισμός με κλειδί-τηλεχειριστήριο, θα ανήκει στον βασικό του εξοπλισμό.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν και τις δύο εκδόσεις κυβισμού του Cruisym σε 125 και 300 cc.

Thrust Motor DSR 125 / 150

thrust dsr 1

Η Thrust Motor υποδέχεται στην Ελλάδα ένα νέο σκούτερ με τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, το οποίο θα διατεθεί με τρεις διαφορετικούς Euro 5 κινητήρες και ανάλογα διαφορετικό εξοπλισμό.

Το νέο σκούτερ παράγεται σε μια αερόψυκτη έκδοση DSR125 AC και δύο υγρόψυκτες DSR 125/150 LC ABS & TCS, οι οποίες όλες αναμένονται στη χώρα μας στα τέλη Μαρτίου 2024 σε τρία χρώματα - Λευκό, Γκρι Ματ και Κόκκινο Ματ - και σε τιμές που ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η βασική και πιο προσιτή μορφή DSR125 AC φορά έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο 124.9 cc με μέγιστη απόδοση 9.5 hp στις 7,500 rpm και 1 kgm στις 6,000 rpm για βάρος 124 κιλών.

Σταματά με δύο δίσκους 240 και 220 mm μπροστά και πίσω αντίστοιχα, με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Η έτερη μορφή του νέου Thrust Motor εξοπλίζεται με έναν πιο ψηλόστροφο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο σε δύο παραλλαγές, 124.9 και 149.6 cc, που αποδίδουν ως εξής:

DSR 125 LC: 11.6 hp στις 8,500 rpm και 1.2 kgm στις 6,500 rpm
DSR 150 LC: 14.7 hp στις 8,500 rpm και 1.5 kgm στις 6,500 rpm

Αυτή η εκδοχή είναι πολυτελέστερη σε όλα τα επίπεδα, καθώς διαθέτει σύστημα Auto Start-Stop που σβήνει προσωρινά τον κινητήρα μετά από μερικά δευτερόλεπτα στο ρελαντί, αθόρυβη μίζα Silent Start, σύστημα αντιμπλοκαρίσματος ABS στα φρένα και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης TCS (traction control).

Επιπλέον, η πολυτέλεια εξυπηρετείται και σε πιο χρηστικό επίπεδο με μια έγχρωμη οθόνη TFT στα όργανα και keyless κεντρικό διακόπτη με ασύρματο κλειδί.

Οι αναρτήσεις με το συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και τα δύο αμορτισέρ αποτελούν κοινό εξοπλισμό και στα τρία DSR, ομοίως και τα φρένα τους (πλην των CBS-ABS), ενώ ολόιδιες είναι τόσο η σχεδίασή τους όσο και η εργονομίες τους, με τη σέλα στα φιλικότατα 770 mm.

Όσο για το βάρος των υγρόψυκτων εκδόσεων, προσθέτει μόνο τρία κιλά επιπλέον για να φτάσει στα 127.

Vespa 946 Dragon

vespa 946 dragon 2

Η Vespa εγκαινιάζει μια νέα εποχή με το λανσάρισμα της αποκλειστικής Vespa 946 Dragon και ενός varsity τζάκετ προς τιμήν της Χρονιάς του Δράκου.

Γιορτάζοντας την έναρξη του σεληνιακού νέου έτους με ένα αποκλειστικό πάρτι στο Χονγκ Κονγκ, η Vespa φέρνει το χαρακτηριστικό ιταλικό της αποτύπωμα στον κόσμο, ενσαρκώνοντας τη δύναμη του δράκου, ενός μυθικού πλάσματος με απεριόριστη δύναμη και σύμβολο ευημερίας. Η Vespa 946 έχει επανασχεδιαστεί σε αποκλειστικό χρυσό χρώμα για τη συλλεκτική έκδοση Dragon, την απόλυτη έκφραση του έντονου πνεύματος του σκούτερ.

Διαθέσιμη σε μόνο 1888 κομμάτια, είναι διακοσμημένη με το μοτίβο ενός σμαραγδένιου πράσινου δράκου που έρπει πάνω στο σώμα. Χειροποίητη στην Ιταλία με τεχνολογία αιχμής, το εκφραστικό και τολμηρό στυλ της Vespa 946 Dragon αντιπροσωπεύει ένα μείγμα πολιτισμών, καινοτομίας και επιτήδευσης, συνδυάζοντας ενέργεια και ισχύ.

Με την ευκαιρία του λανσαρίσματος και προς τιμήν του Σεληνιακού Νέου Έτους, η Vespa παρουσιάζει το πρώτο της fashion ένδυμα, το Dragon Varsity Jacket, σχεδιασμένο για να γιορτάσει το σκούτερ και το μυθικό πλάσμα, και τα δύο θρυλικά, συνδυάζοντας στυλ και ιστορία. Αντλώντας έμπνευση από το σχέδιο της Vespa 946 Dragon, το varsity jacket από ραβδωτό μαλλί με μαλακά μανίκια από δέρμα νάπα επανερμηνεύει το σχέδιο του δράκου με τη μορφή εκτυπώσεων και κεντημάτων που πρωταγωνιστούν στην πλάτη και την αριστερή τσέπη. Το μπροστινό μέρος του μπουφάν φέρει το εμβληματικό μονόγραμμα V της Vespa, συνοδευόμενο από μια αρχαία κινεζική παροιμία.

Το τολμηρό πνεύμα της αποκλειστικής συλλογής αντικατοπτρίζεται επίσης στα αξεσουάρ, τα οποία κατασκευάζονται με υλικά υψηλής ποιότητας και διαθέτουν καινοτόμες και πολυτελείς λεπτομέρειες.

Voge SR2 ADV 125

voge sr2 adv 1

Στον χορό των adventure σκούτερ μπαίνει η Voge αποκαλύπτοντας το νέο SR2 σε δύο εκδόσεις κυβισμού, 125 και 200. Προφανώς εμπνευσμένα από τις περιπετειώδεις σχεδιαστικές τάσεις της εποχής μας, τα SR2 ξεχωρίζουν με το ψηλό μπροστινό τμήμα τους, τη γεμάτη γωνίες σχεδίασή τους και το fat-bar τιμόνι που μοιάζει να βγήκε κατευθείαν από εντούρο μοτοσυκλέτα.

Ο κινητήρας του 125 είναι υγρόψυκτος με ισχύ 11.4 hp στις 8,500 rpm, ενώ εξοπλίζεται με traction control και σύστημα Start&Stop.

Το SR2 ADV φορά τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω με λάστιχα μικτής χρήσης (110/80, 130/70), αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές τόσο στο πιρούνι όσο και στα δύο αμορτισέρ πίσω, με δισκόφρενα και στους δύο τροχούς και υποστήριξη από δικάναλο ABS.

Στα εξοπλιστικά περιλαμβάνεται ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, keyless χειρισμός που της εκκίνηση, της σέλας και της πρόσβασης στο ρεζερβουάρ, χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα που χωρά full-face κράνος, παροχή USB καθώς και μπροστινή κάμερα (dash cam).

Το νέο Voge SR2 ADV 125 χαρακτηρίζεται από ψηλούτσικο ύψος σέλας στα 810 mm, ρεζερβουάρ 9 λίτρων και βάρος 135 κιλά.

Voge SR1

voge sr1 1

Το SR1 είναι εξοπλισμένο με έναν ολοκαίνουργιο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 124.9 cc που αποδίδει 11.6 hp και 1.1 kgm με Bosch ψεκασμό και οικονομική κατανάλωση, καθώς η Voge μιλά για κάλυψη άνω των 300 χιλιομέτρων με τα 8 λίτρα του ρεζερβουάρ βενζίνης.

Το νέο σκούτερ της Voge φορά τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, το σύστημα πέδησης προσμετρά δισκόφρενο 240 mm μπροστά με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και δικάναλο ABS, ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 139 kg.

Στα ηλεκτρονικά θα βρούμε σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (traction control) που μπορεί να απενεργοποιηθεί με ένα κουμπί στο τιμόνι, καθώς και δικάναλο σύστημα ABS.

Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από σύστημα Keyless, όπως πχ το άνοιγμα της σέλας και της τάπας του δοχείου καυσίμου, με τον αναβάτη να απολαμβάνει πλουσιότατο εξοπλισμό: παροχή φόρτισης USB με ειδικά προσαρμοσμένη θέση για ασφαλή τοποθέτηση smartphone, πλαϊνό και κεντρικό σταντ στον βασικό εξοπλισμό, κάμερα υψηλής ευκρίνειας (1080p) στο μπροστινό μέρος για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών, φώτα προειδοποίησης για έκτακτο φρενάρισμα (ESS), LED φωτιστικά σώματα, φώτα ημέρας (DRL) και ψηφιακή έγχρωμη οθόνη LCD.

Voge SR 16

Eicma 2023 Photo: Simon Palfrader

Η Voge συνεχίζει να αναπτύσσει τη γκάμα σκούτερ της σε νέα πεδία με το SR 16, ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο 125 κυβικών με μεγάλους τροχούς 16 και 14 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Σχεδιασμένο στην Ιταλία, το νέο SR 16 διαθέτει επίπεδο πάτωμα και μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα που υπόσχεται χώρο για full-face κράνος, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί και με κεντρική βαλίτσα 34 λίτρων.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει σύστημα keyless, ψηφιακά όργανα με δυνατότητα απεικόνισης πλοήγησης, LED εμπρός φωτιστικό σώμα και, ανάλογα με την εκάστοτε αγορά, μπροστινή κάμερα.

Ο κινητήρας των 125 cc αποδίδει έως 11.4 ίππους, κατά τα γραφάς της Α1, και επιπλέον διαθέτει τις πολυτέλειες των ηλεκτρονικών συστημάτων ABS και traction control.

Yamaha RayZR

yamaha rayzr 5

Η Yamaha παρουσίασε το νέο RayZR, ένα σκούτερ 125 cc για αστική χρήση σε πολύ έντονους ρυθμούς. Βασίζεται σε έναν νέο μονοκύλινδρο κινητήρα τεχνολογίας Blue Core με σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης (Power Assist) για γρηγορότερες εκκινήσεις, καθώς και Start & Stop για απενεργοποίηση του κινητήρα εν στάσει.

Με βάρος μόλις 99 κιλά και τη συνδρομή του Power Assist το RayZR δηλώνει κέρδη στην κατανάλωση καυσίμου έως και 4%, με την ονομαστική τιμή που δηλώνει η Yamaha να φτάνει στα 1.8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Η ισχύς του αερόψυκτου διβάλβιδου κινητήρα ανέρχεται σε 8.1 ίππους και μέγιστη ροπή 1 kgm, στις 6,500 και 5,000 στροφές αντίστοιχα.

Η ανάρτηση αποτελείται από τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα χρησιμοποιείται δίσκος με μονοπίστονη δαγκάνα εμπρός και ταμπούρο πίσω.

Η εκκίνηση του κινητήρα γίνεται αθόρυβα και οικονομικά με τη συνδρομή μιας γεννήτριας Smart Motor και συνεπικουρείται από μια παραδοσιακή μανιβέλα.

Το νέο RayZR διατίθεται σε δύο χρώματα, κόκκινο και μαύρο.

Yamaha XMAX 125 / Tech MAX 125

yamaha xmax techmax 1

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα ΤΜΑΧ και τα μεγαλύτερα ΧΜΑΧ 300 και ΧΜΑΧ Tech Max 300, τα δύο ΧΜΑΧ 125 υιοθετούν τους ίδιους ακριβώς χρωματισμούς για το 2024.

Έτσι η βασική έκδοση ΧΜΑΧ 125 θα ντυθεί στο νέο Icon Black με μπλε ζάντες, ενώ δίπλα του θα συνεχίζει και το σκούρο Sword Grey.

Το πλουσιότερο ΧΜΑΧ Tech Max 125 φορά το Dark Magma χρώμα, με την άλλη διαθέσιμη επιλογή να αφορά το προϋπάρχον Tech Black.

Yamaha Tricity 125

yamaha tricity 125 2

Η γκάμα των τρίτροχων σκούτερ της Yamaha συνεχίζει δίχως αλλαγές στο 2024, με το απαραίτητο φρεσκάρισμα στις χρωματικές επιλογές.

Συγκεκριμένα, τόσο το Tricity 300 όσο και το 125 αποκτούν έναν νέο πρασινωπό χρωματισμό Zen Green, ενώ συνεχίζουν τα προϋπάρχοντα μπλε Petrol Blue (Tricity 300/125), γκρι Power Grey (Tricity 300) και γκρι Matt Grey (Tricity 125).

Yamaha D'elight

yamaha delight 1

Με τρία νέα χρώματα ενισχύεται το οικονομικό σκούτερ της Yamaha, D’elight. Πρόκειται για τα νέα Milky White (λευκό), Power Black (μαύρο) και Trendy Red (κόκκινο).

Zeeho AE6+

zeeho ae6plus 1

H Muvus, αντιπροσωπεία της Zeeho στη χώρα μας, ανακοινώνει το νέο AE6+ το οποίο εμπλουτίζει τη γκάμα των ήδη πολύ πετυχημένων AE8+ και ΑΕ8S+. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό σκούτερ σχεδιασμένο για αστική μετακίνηση που διατίθεται με μία ή δύο μπαταρίες.

Η αυτονομία με τη μία μπαταρία είναι στα 55 km και με τις δύο στα 95 km. Η μέγιστη ισχύς του πλευρικά τοποθετημένου ηλεκτροκινητήρα είναι στα 5.5 kW (7.4 hp).

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Εμπρός Υδραυλική Ανάρτηση
  • Πίσω Ανάρτηση με ρύθμιση προφόρτισης
  • Πίνακας οργάνων με 5’’ LCD οθόνη
  • Eco, Street, Sport modes για προσαρμογή στις οδηγικές συνθήκες
  • Cruise Control
  • Ξεκλείδωμα χωρίς κλειδί- Εφαρμογή Easy Ride
  • Over the Air (ΟΤΑ) Upates
  • Αντικλεπτικό σύστημα με ένδειξη τοποθεσίας και ηλεκτρονικό φράχτη-όριο στο οποίο μπορεί να είναι ενεργό
  • Ένδειξη πλευρικού σταντ
  • Χρώματα: Vibrant White, Slate Grey και Liquid Black.

Zontes Μ125

Το σκούτερ 125 cc που έφτασε στην ελληνική αγορά το 2023, έναν περίπου χρόνο μετά το Μ310 που ουσιαστικά εγκαινίασε την πτέρυγα σκούτερ της Zontes στη χώρα μας, υποδέχτηκε δύο νέα χρώματα στην EICMA.

Πρόκειται για ένα δύο πρασινωπές παραλλαγές, μια σε μια ανοικτή απόχρωση που φλερτάρει με το χρυσό και μια πιο σκούρα που πλησιάζει το μπλε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon