.
Κατηγορία Beta
Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 07:58

Beta RR 2024 – Ανανεώσεις ουσίας στα σημεία

Τα enduro μοντέλα της Beta αναβαθμίζονται για το 2024, ίσως όχι ολοκληρωτικά, αλλά οπωσδήποτε σε σημαντικούς τομείς.

Για την ακρίβεια, το line-up της Beta για το 2024, απαρτίζεται από τα ακόλουθα μοντέλα:

• RR 125 2T
• RR 200 2T
• RR 250 2T
• RR 300 2T
• RR 350 4T EFI
• RR 390 4T EFI
• RR 430 4T EFI
• RR 480 4T EFI

Με τις γενικές βελτιώσεις να έχουν ως εξής:

Νέα σέλα: ο αφρός που περιέχει η σέλα έχει διαφορετική γεωμετρία και πυκνότητα για μεγαλύτερη άνεση του αναβάτη. Η μεγαλύτερη επιφάνεια στήριξης και η διαφορετική σύνθεση των υλικών παρέχουν πλέον στον αναβάτη ένα πολύ πιο άνετο σημείο επαφής με τη μοτοσυκλέτα.

betarr24b.jpg

Αλλαγές στην ανάρτηση: Πέρα από τη βελτίωση της ρύθμισης της ανάρτησης, οι μοτοσυκλέτες του 2024 διαθέτουν ελαφρύτερα καλάμια. Η διαφορετική κατεργασία των σωλήνων έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ελεγχόμενη ευελιξία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ομαλή απόσβεση του ανώμαλου εδάφους και συνεπώς τη σημαντική βελτίωση της άνεσης.

Νέα ψυγεία: Τα δίχρονα μοντέλα στα 250 και 300 κ.εκ., καθώς και ολόκληρη η γκάμα των τετράχρονων, λαμβάνουν νέα ελαφρύτερα και πιο σκληρά ψυγεία, με διαμορφωμένες δεξαμενές στο επάνω τμήμα για να επιτρέπεται η μεγαλύτερη γωνία διεύθυνσης. Ακόμα, παρέχουν καλύτερη κυκλοφορία ψυκτικού για βελτιωμένη ψύξη, διαθέτουν μεγαλύτερο αριθμό ενισχύσεων και είναι επίσης εξοπλισμένα με ένα νέο μη πλαστικό καπάκι που είναι πιο σκληρό και λιγότερο εκτεθειμένο σε πιθανές κρούσεις.
Αλλαγές στα φρένα: Το μπροστινό σύστημα πέδησης έχει λάβει αναβαθμίσεις στη γραμμή φρένων, με το προστατευτικό περίβλημα να είναι πλέον στερεωμένο με διπλή πτύχωση (στο επάνω και στο κάτω μέρος, προηγουμένως τσάκιζε μόνο στο κάτω μέρος), επιτρέποντας την προστασία της γραμμής φρένων, ώστε να αντέχει καλύτερα τις συνεχείς καταπονήσεις στις οποίες υπόκειται.

betarr24c.jpg

Νέα γραφικά: Η σειρά του 2024 κάνει μια επιστροφή στην απλή, ουσιαστική εμφάνιση που σημάδεψε την προηγούμενη γενιά. Τα εντελώς νέα γραφικά έχουν μια επιθετική, γεωμετρική και μοντέρνα εμφάνιση, που επιτυγχάνεται χάρη στην επιδέξια χρήση των κλασικών κόκκινων, λευκών και μαύρων χρωμάτων, ενσωματώνοντας τέλεια το πλαίσιο και τα πλαστικά στο χαρακτηριστικό κόκκινο της Beta.

betarr24d.jpg

Εκτός από τις παραπάνω αναβαθμίσεις που εισήχθησαν σε ολόκληρη την οικογένεια, υπάρχουν ορισμένες βελτιώσεις που αφορούν συγκεκριμένα μοντέλα, δίχρονα και τετράχρονα, όπως:

RR 300: Ο 300άρης, δίχρονος κινητήρας διαθέτει πλέον ρουλεμάν κυλίνδρων διαφορετικά από αυτά του προηγούμενου μοντέλου, με πιο σκληρή και υψηλότερη απόδοση, βελτιώνοντας την αξιοπιστία του κινητήρα.

betarr24e.jpg

RR Τετράχρονα: Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης έχει βελτιωθεί περαιτέρω από τους τεχνικούς της Beta. Μέσω της βελτιωμένης χαρτογράφησης, το σύστημα είναι πλέον πιο ακριβές στη λειτουργία του, μετριάζοντας την ανεπιθύμητη ή υπερβολικά επεμβατική παρέμβαση.

Ακόμα, το φιλτροκούτι έχει αναθεωρήσει τη γεωμετρία του, και μαζί τη ροή αέρα στον κινητήρα, για να προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση σε μεσαίες έως υψηλές στροφές, διατηρώντας παράλληλα τη ροπή σε χαμηλά, που αποκτήθηκε με την εισαγωγή της τρέχουσας πολλαπλής εξαγωγής. Αυτή η καινοτομία επιτρέπει πλέον την «πλήρη» παροχή ισχύος σε ολόκληρη την καμπύλη λειτουργίας του κινητήρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon