Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 15:36

MotoGP – Το «άδειασμα» του Vinales στον Aleix Espargaro!

Ο ένας συνέβαλε στο να έρθει ο άλλος. Ο Aleix Espargaro ήταν ένθερμος υποστηρικτής του να έρθει ο Maverick Vinales στην Aprilia. Ωστόσο ο Vinales αδειάζει τώρα τον συμπατριώτη του…

Μετά το διαζύγιό του με την Yamaha, ο Maverick Vinales βρήκε στέγη στο εργοστάσιο της Aprilia.

Στις διαπραγματεύσεις ενεργό ρόλο έπαιξε και ο Aleix Espargaro, ο οποίος ήθελε να έχει στο πλάι του έναν εγνωσμένης αξίας πιλότο με νίκες στο παλμαρέ του.

Ο Vinales, όπως και άλλοι οδηγοί του MotoGP, βρέθηκε στην EICMA και εκεί έκανε μερικές δηλώσεις, με μία πρόταση από αυτές να προκαλεί το ενδιαφέρον.

«Νοιώθω πολύ καλά και βέβαια ξέρω ότι έχω ένα δύσκολο έργο μπροστά μου», είπε ο Vinales όταν ερωτήθηκε για την παρουσία του στην Aprilia.

«Για μένα αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση. Στην Aprilia με υποδέχτηκαν με θέρμη και ήδη νοιώθω μέλος της οικογένειας αυτής κι αυτό επίσης με κάνει να νοιώθω πολύ ωραία».

«Τώρα πρέπει να περιμένουμε έως το 2022 για να δουλέψουμε και πάλι στην πρωτότυπη μοτοσυκλέτα μας».

Στο πρόσφατο τεστ της Jerez η Aprilia έφερε σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως επισήμαινε ο Romano Albesiano, αν και ο Vinales περισσότερο δούλεψε πάνω στην προσαρμογή του.

«Δουλέψαμε με τα ηλεκτρονικά για να βρούμε λύσεις που θέλαμε. Δουλέψαμε και στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας και κάναμε κάποιες αλλαγές».

«Αυτό που ήθελα όμως, είναι να προσαρμοστώ ακόμα περισσότερο και όχι να αλλάξω πολλά πράγματα και να χαλάσω την ισορροπία της μοτοσυκλέτας».

Και κάπου εκεί έρχεται και η πρόταση που θα συζητηθεί: «Σημείο αναφοράς για εμένα δεν είναι ο Aleix, αφού θέλω να στοχεύσω σε κάτι καλύτερο και πιο δυνατό».

Και συνέχισε: «Για την ώρα πάντως τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα. Εννοείται ότι στις δοκιμές πας όσο πιο γρήγορα θες, όμως την πραγματική αλήθεια θα τη δεις μόνο στους αγώνες».

«Δεν ήταν εύκολο αυτό που έγινε… που άλλαξα ομάδα και μοτοσυκλέτα στα μισά της χρονιάς. Τους πρώτους αγώνες τους χρησιμοποίησα όπως ένα τεστ».

«Ήταν σημαντικό να δω που έπρεπε να βελτιωθούμε και ήταν σημαντικό και για το 2022. Τώρα νοιώθω καλά πάντως, αν και ακόμα δεν έχω καταφέρει να βρω το όριο. Άρα έχουμε δουλειά μπροστά μας».

Ο Vinales, όπως και οι υπόλοιποι οδηγοί του MotoGP, θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 προτού μπουν και πάλι στην πίστα για επίσημες δοκιμές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 15:41

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon