.
Κατηγορία TEXNIKA
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 14:22

Aprilia Racing - Κράνος επαυξημένης πραγματικότητας DAQRI

 

Για τους μηχανικούς της ομάδας MotoGP του Noale

 

Η εταιρεία Realmore σχεδίασε για την Aprilia Racing ένα κράνος επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει τους μηχανικούς της φίρμας του Noale να κάνουν ταχύτερο service στις μοτοσυκλέτες της ομάδας MotoGP.

Η Realmore που ανήκει στην Equent Media Group σχεδίασε το λογισμικό για το έξυπνο κράνος επαυξημένης πραγματικότητας DAQRI με το οποίο εφοδιάστηκαν ήδη από το GP του Misano 2017 οι μηχανικοί της Aprilia Racing.

15 Aprilia AR helmet

Το DAQRI επιτρέπει στον μηχανικό να βλέπει δεδομένα σχετικά με τη μοτοσυκλέτα που επισκευάζει, και πληροφορίες που αλλάζουν σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τις επεμβάσεις του μηχανικού.

12 Aprilia AR

Οι μηχανικοί μπορούν να αλληλεπιδρούν με μοντέλα που δείχνουν τα ηλεκτρικά της μοτοσυκλέτας, κάτι που θεωρητικά αυξάνει την ταχύτητα ελέγχου και εξαλείφει την πιθανότητα λάθους.

06 Aprilia AR checklist

Μέσα από ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα ολόκληρης της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, οι μηχανικοί μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα τηλεμετρίας της θερμοκρασίας ψυκτικού, λιπαντικού και ελαστικών.

09 Aprilia AR

Επιπλέον μπορούν να διαπιστώσουν την φθορά κάποιων εξαρτημάτων της μοτοσυκλέτας, ώστε να προχωρήσουν σε αντικατάσταση όταν ακριβώς χρειάζεται.

Το σύστημα “Remote Expert” επιτρέπει στον αρχιμηχανικό να επικοινωνεί ασύρματα με τους μηχανικούς, για αρκετά θέματα: τον τύπο των ελαστικών που πρέπει να φορέσουν στη μοτοσυκλέτα, τα λίτρα της βενζίνης που θα βάλουν στο ρεζερβουάρ, σε ποιον γύρο θα πρέπει να βγει στα pits ο αναβάτης, κλπ.

01 Aprilia AR telemetric data

Χρησιμοποιώντας την θερμική κάμερα του DAQRI, ο μηχανικός μπορεί να “σαρώσει” τη μοτοσυκλέτα, λαμβάνοντας πληροφορίες για την θερμοκρασία λιπαντικού και ψυκτικού, και να ανιχνεύσει πιθανά προβλήματα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 14:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon