.
Κατηγορία Montesa
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 14:52

Montesa Cota 2022 – Η ανανεωμένη σειρά Trial

Φρεσκάρισμα για την αγωνιστική ναυαρχίδα της ισπανικής εταιρείας, 301RR, αναβάθμιση στο “πολιτικό” 260R, αλλά και το μικρό on-off 4Ride.

Για το 2022 η, ιδιοκτησίας Honda και πρωταθλήτρια του παγκοσμίου Trial, Montesa, παρουσίασε την ανανεωμένη της γκάμα trial μοντέλων.

Σε αυτή συναντάμε το κορυφαίο Cota 301RR που συνεχίζει να σαρώνει τίτλους TrialGP και X-Trial, οδηγώντας φέτος τον Toni Bou προς τον 29ο τίτλο της καριέρας του σε 15 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας.

Αναμενόμενα, όλη η φωτογράφηση των νέων μοντέλων φιγουράρει τον πιο πετυχημένο αναβάτη Trial της σύγχρονης ιστορίας και βέβαια, δίπλα στο απλό μοντέλο διατίθεται και η ρέπλικα του πρωταθλητή, Cota 301RR Race Replica.

Ας δούμε ένα-ένα τα μοντέλα Trial του 2022:

Montesa Cota 301RR MY22

Cota 4RT 301RR

Οι νέες αναρτήσεις της Showa φέρνουν το νέο μοντέλο πιο κοντά στα εργοστασιακά αγωνιστικά της Montesa, συμπληρώνοντας τον παραδοσιακό κόκκινο χρωματισμό με μια νέα γκρι μεταλλική επιλογή.

Ο κινητήρας παραμένει ως είχε στην τελευταία του αναβάθμιση, όταν μεγάλωσε στα 298 cc. Φέτος οι Ισπανοί δούλεψαν στη ρύθμιση του κινητήρα με στόχο να γεμίσουν περισσότερο τις μεσαίες στροφές λειτουργίας.

Montesa Cota Repsol Replica MY22 9 

Cota 4RT 301RR Race Replica

Η αγωνιστική ρέπλικα του Toni Bou ξεχωρίζει από τα χρώματα της Repsol, ωστόσο δεν έχει άλλες διαφορές από τη βασική έκδοση RR – γράμματα που ευθαρσώς δηλώνουν Race Ready.

Montesa Cota 260R MY22 8 

Cota 4RT 260R

Βασισμένο στην εμφάνιση του 301RR, το 4RT 260R ακολουθεί τον ίδιο δρόμο στην αναβάθμισή του. Στο νέο μοντέλο η Montesa φόρεσε νέες Showa αναρτήσεις, ενώ και ο κινητήρας του επαναρυθμίστηκε κερδίζοντας 5% επιπλέον ροπή στις μεσαίες, χάρη και στο νέο αλουμινένιο τελικό της εξάτμισης.

Montesa 4Ride MY22 3

4Ride

Το on-off μοτοσυκλετάκι που βασίζεται στο trial Cota 4RT 260R ανακοινώθηκε πως θα είναι διαθέσιμο και στη Euro 5 εποχή.

Χτίζεται γύρω από έναν τετράχρονο, μονοκύλινδρο κινητήρα 259 cc και διακρίνεται για το χαμηλό του βάρος, την απλότητα και τη μοναδική του ευκινησία σε κάθε είδους έδαφος.

Προσφέρει μάλιστα έξυπνες και απλές λύσεις, όπως έναν αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για αρκετά μικροπράγματα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 15:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon