.
Κατηγορία Buell
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 10:19

Buell Hammerhead 1190 RX - Το επίσημο βίντεο της “νέας” αμερικάνικης sport μοτοσυκλέτας

Ο σφυροκέφαλος καρχαρίας της Buell βγήκε παγανιά στην πίστα, με την αμερικάνικη εταιρεία να προσπαθεί για μια ακόμη φορά να βρει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά μοτοσυκλέτας.

Η “νέα” μοτοσυκλέτα ακούει στο όνομα Hammerhead 1190 RX, και κάτω από τα ελαφρώς διαφορετικά πλαστικά και φωτιστικά σώματα βρίσκεται η προηγούμενη σπορ μοτοσυκλέτα της Buell, με έναν υγρόψυκτο V2 κινητήρα της Rotax να αποδίδει 185 hp / 10.600 rpm και 14 kgm / 8.200 rpm. Το βάρος της ανακοινώνεται στα 190 κιλά με υγρά αλλά δίχως βενζίνη.

Η συνταγή παραμένει ως είχε και πριν σε πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα, κομπλέ και με τον μονό περιμετρικό δίσκο των 386 mm μπροστά με την 8πίστονη δαγκάνα.

Οι παρεμβάσεις της νέας διοίκησης στην μοτοσυκλέτα είναι κυρίως αισθητικές, με τη συνδρομή του designer Ryan Hahn, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Στην ανανεωμένη εμφάνιση της μοτοσυκλέτας ξεχωρίζουν κάποιες σχισμές σε ρεζερβουάρ, φέρινγκ και μάσκα που θυμίζουν… βράγχια καρχαρία, εξού και το όνομα Hammerhead, αν και θα έπρεπε να διαθέτει και τα ανάλογα αεροδυναμικά φτεράκια για το χαρακτηριστικό κεφάλι σε σχήμα σφυριού.

Είναι αρκετές οι περιορισμένης έκτασης αισθητικές αλλαγές για να έρθουν οι πολυπόθητες πωλήσεις για τη νέα Buell; Θα λέγαμε όχι, αλλά ο χρόνος θα δείξει, ενώ αναμένουμε με περισσότερη ανυπομονησία τη νέα Adventure πρόταση της εταιρείας, δια χειρός Joey Ruiter.

Δείτε παρακάτω το πρώτο επίσημο βίντεο της Hammerhead στην πίστα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 10:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon