.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 10:54

BMW - Νέο πλαίσιο και αναφορά για νέο τρικύλινδρο κινητήρα!

Οργιάζουν οι νέες πληροφορίες σχετικά με τα νέα μοντέλα που ετοιμάζει η BMW.

Σχεδόν… δεν προλαβαίνουμε να καλύπτουμε τα θεματάκια που προκύπτουν από το «στρατόπεδο» της BMW, μέσα από τις πληροφορίες και τις φήμες που δημοσιεύουν τα διεθνή κανάλια. Σήμερα, αποκαλύπτεται ότι η BMW δουλεύει σε ένα νέο πλαίσιο που δεν έχει καμία σχέση με τα «συμβατικά» πλαίσια και θυμίζει μάλλον… Ducati!

Πιο συγκεκριμένα, η BMW έχει κατοχυρώσει ένα «μισό» αλουμινένιο πλαίσιο, το οποίο βιδώνεται απευθείας πάνω στο μπλοκ των κυλίνδρων και μάλιστα στο ίδιο επίπεδο, ως προς το ύψος του. Δείτε και τις εικόνες για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε. Μάλιστα, οι βίδες στήριξης του πλαισίου θα ντουμπλάρουν και ως κοχλίες στήριξης της κεφαλής του ίδιου του κινητήρα, ο οποίος θα παίζει δομικά το ρόλο του υπόλοιπου πλαισίου.  

Τα πλεονεκτήματα που μπορούν να προέλθουν από αυτή την διάταξη, είναι η μείωση του βάρους και των τμημάτων μιας μοτοσυκλέτας, αλλά και του πλάτους της, μιας και το πλαίσιο δεν είναι «υποχρεωμένο» να περάσει γύρω από τον κινητήρα.

Το δεύτερο ενδιαφέρον σημείο της είδησης, είναι ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, γίνεται αναφορά για τρικύλινδρο εν σειρά κινητήρα από την BMW. H τελευταία φορά που η Γερμανική εταιρεία χρησιμοποίησε αυτή την διάταξη σε μαζική παραγωγή, ήταν η K75, που σταμάτησε να παράγεται το 1996. Το παρόν σχέδιο παρουσιάζει τον κινητήρα εγκάρσια και όχι κατά μήκος τοποθετημένο, όπως στο K75 και ένας τρικύλινδρος κινητήρας έχει σημαντικό πλεονέκτημα σε πλάτος, σε σχέση με έναν τετρακύλινδρο, χωρίς απαραίτητα να έχει μεγάλες απώλειες σε ισχύ.

Τα σενάρια για μια οποιαδήποτε μελλοντική μοτοσυκλέτα της BMW, μπορεί να είναι αρκετά: Από μια νέα naked ή sport πρόταση, σε ένα street adventure/sport tourer μεσαίου ή μεγαλομεσαίου κυβισμού.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 11:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon