.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 09:42

BMW R1300GS – Νέο βίντεο από τη μοτοσυκλέτα σε δοκιμές

Το πρωτότυπο εξέλιξης εντοπίστηκε στις Άλπεις από παρατηρητικό Ιταλό που πρόλαβε μερικά δευτερόλεπτα βίντεο με ήχο από τη μοτοσυκλέτα.

Γνωρίζουμε πως η BMW ετοιμάζει την επόμενη γενιά του θρυλικού GS μεγαλώνοντας τον boxer στα 1300 κυβικά, καθώς έχουν ήδη γίνει επίσημες αναφορές (κατά λάθος!) στην ιστοσελίδα της με καταγραφές για R1300GS, R1400GS, αλλά και M1300GS.

Δίχως επίσημη πληροφόρηση, το ζήτημα αφήνεται στη φαντασία μας, με εικασίες πως το 1400 δε θα είναι απαραιτήτως μια έκδοση μεγαλύτερου κυβισμού μα ενδεχομένως η νέα ονομασία της Adventure έκδοσης, αλλά και την M1300GS που ουσιαστικά περιγράφεται από τον τίτλο – και την πρότερη εμπειρία με τις Μ τετρακύλινδρες της BMW.

BMW R 1300 GS Erlkoenig 169Gallery 412d6865 1935505

Στην πορεία το γερμανικό Motorrad μετέδωσε πως ο κινητήρας έχει κινηθεί κοντά στα 1290 cc και η απόδοσή του ανεβαίνει προς τη γειτονιά των 150 ίππων.

Διάφορες φωτογραφίες από τη μοτοσυκλέτα σε δοκιμές (1, 2) μας έχουν προσφέρει μια εικόνα του τι να περιμένουμε, με το πολύ περίεργο μπροστινό μέρος που τοποθετεί ένα μικρό φωτιστικό σώμα χαμηλά στο φτερό. Είναι η τρίτη φορά που το νέο GS απαντάται με αυτό το ρύγχος και πλέον αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πως ίσως δεν είναι απλώς μια προσωρινή λύση για το μουλάρι δοκιμών, αλλά το νέο σχέδιο του R1300GS.

bmw r1300gs 2022 spypics 00005

Σε αυτήν την περίπτωση η επανασχεδίαση του μούτρου ενδεχομένως να έχει να κάνει με τη χρήση συστήματος ραντάρ, κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί καθώς αποτελεί τη νέα μόδα στον εξοπλισμό ασφαλείας και έχει ήδη βρει τον δρόμο του για τον ανταγωνισμό, ενώ και η BMW το εφαρμόζει πλέον σε μοντέλα όπως τα R18 και R1250RT.

Το νέο αυτό βίντεο, που θα βρείτε αμέσως πιο κάτω, δεν μας έκανε πολύ σοφότερους ως προς τη νέα R1300GS, αλλά επιβεβαιώνει πως η παρουσίασή της έρχεται σύντομα. Και έχουμε έναν πολύ καλό λόγο για να την περιμένουμε στη γκάμα του 2023, καθώς πρόκειται για τη χρονιά που η BMW συμπληρώνει 100 χρόνια από την παραγωγή της πρώτης της μοτοσυκλέτας.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να το γιορτάσει απ’ το να παρουσιάσει τη νέα γενιά της πιο καλοπουλημένης μοτοσυκλέτας της ιστορίας της;

Πηγή: ADV Pulse

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 09:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon