.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 14:30

Brembo - Επενδύει στη PhotonPath με απόκτηση πακέτου μετοχών

Η ιταλική εταιρεία προσθέτει στο ενεργητικό της τη συμμετοχή σε μια ακόμη εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας.

Το μέλλον των συστημάτων πέδησης συνδέεται πολύ στενά με την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, καθώς η πρωτοπόρος Brembo μας έχει ήδη δώσει δείγματα των μελλοντικών της φρένων.

Το σύστημα Sensify που εξελίσσει για τα αυτοκίνητα προβλέπει μια κεντρική ηλεκτρονική διαχείριση που θα ενορχηστρώνει το σύστημα για να κατανέμει τη δύναμη πέδησης ανεξάρτητα σε κάθε μια από τις τέσσερεις δαγκάνες, ανάλογα με τα δυναμικά δεδομένα του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή.

Για τις μοτοσυκλέτες έχει ήδη δείξει το πρωτότυπο σύστημα G Sessanta Concept, με έξυπνες δαγκάνες που διαθέτουν συνδεσιμότητα, ρυθμιζόμενο φωτισμό LED και μελλοντικές ικανότητες όπως να ντουμπλάρουν και ως κλειδαριές δισκόφρενου όταν η μοτοσυκλέτα είναι παρκαρισμένη.

Οι τεχνολογίες αυτές υπόσχονται ένα κοντινό μέλλον με ακόμη πιο αποτελεσματικά συστήματα φρένων, τα οποία θα μπορούν να ρυθμίζονται από τον αναβάτη ανάλογα με τη χρήση από την άνεση του τηλεφώνου του, να μεταδίδουν δεδομένα τηλεμετρίας και να κάνουν διάφορα άλλα κόλπα ως αυτά που προαναφέραμε για το G Sessanta Concept.

Η εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών στην παραγωγή περνά μέσα από το σύστημα επικοινωνίας των φρένων με την ηλεκτρονική διαχείριση της μοτοσυκλέτας, και για τον λόγο αυτόν η Brembo επενδύει στις εταιρείες με τις οποίες θέλει να συνεργαστεί.

Το 2020 απέκτησε το 20% των μετοχών της ιταλικής Infibra Technologies, η οποία ειδικεύεται σε συστήματα οπτική μεταφοράς πληροφορίας, ενώ τώρα ανακοινώνει πως αγόρασε το 6.8% του μετοχικού κεφαλαίου της PhotonPath. Πρόκειται για μια ακόμη ιταλική εταιρεία που μετεξελίχθηκε από μια φοιτητική ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου του Μιλάνου το 2019 και ασχολείται με το ίδιο ακριβώς τεχνολογικό πεδίο.

“Η Brembo Ventures είναι το εργαλείο για να προσελκύσουμε και να ενδυναμώσουμε τους πρωτοπόρους της καινοτομίας, αυτούς που εξερευνούν τα τεχνολογικά σύνορα,” δήλωσε ο Roberto Grazioli, διευθυντής εμπορικής ανάπτυξης της εταιρείας. “Η στρατηγική μας είναι να επενδύουμε σε νεοφυείς εταιρείες με τις οποίες μπορούμε να δουλέψουμε δίπλα-δίπλα για την ανάπτυξη νέων λύσεων. Με τη Brembo Ventures είμαστε κατάλληλα δομημένοι για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες της αγοράς που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε τον στόχο μας: να επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον των συστημάτων πέδησης και κινητικότητας προς όφελος των πελατών μας.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon