.
Κατηγορία Harley Davidson
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 14:08

Harley-Davidson Street Rod 2017 (Φωτό & Video)

 

Το sport αδελφάκι του Street 750

 

Η Harley-Davidson συνεχίζει τις προσπάθειες της για προσέλκυση νέου κοινού στις τάξεις της, αυτή τη φορά με μια sport έκδοση του Street 750, με εκ βάθρων αλλαγές, ανακυκλώνοντας το όνομα Street Rod, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει σε έκδοση του V-Rod μεταξύ 2005-2012.

Για τη δημιουργία του Street Rod, η αμερικάνικη φίρμα έβαλε το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο του Street, κρατώντας από εκείνο μόνο το πλαίσιο και το ρεζερβουάρ, με το τελευταίο να έχει αλλάξει μάλιστα θέση!

Νέα ελαστικά, νέοι τροχοί 17 ιντσών με ελαστικά 120/70 & 160/60, νέο ανάποδο πιρούνι 43mm, νέο κοστούμι, νέα μάσκα, νέα γεωμετρία, 2 δίσκοι 300mm μπροστά αντί για του ενός του Street (με το ABS στον στάνταρ εξοπλισμό), διαφορετικά piggyback αμορτισέρ πίσω, κλπ.

Χαρακτηριστικά η γωνία κάστερ από τις χαλαρές 32 μοίρες πλέον βρίσκεται στις πιο επιθετικές 27, για ταχύτερες αντιδράσεις και πιο sport συμπεριφορά. Οι μεγαλύτερες διαδρομές των αναρτήσεων αυξάνουν το ύψος της μοτοσυκλέτας, αυξάνοντας παράλληλα και τις δυνατότητες κλίσης στις στροφές (10 μοίρες περισσότερες από κάθε πλευρά παρακαλώ!). Βέβαια έτσι αυξήθηκε και το ύψος της σέλας κατά 104mm στα 757mm.

Μακρύτερο όμως είναι και το ψαλίδι, για καλύτερο έλεγχο και για να πάρει τα νέα αμορτισέρ με την μεγαλύτερη διαδρομή.

Το ρεζερβουάρ έχει μετακινηθεί προς τα εμπρός, όπως έχει μετακινηθεί και η θέση οδήγησης, ώστε να φορτιστεί περισσότερο το μπροστινό μέρος, προσφέροντας βελτιωμένο κράτημα.

Ο νέος Revolution X 750 κινητήρας δέχθηκε και αυτός τα βελτιωτικά χάδια των μηχανικών της H-D, με αποτέλεσμα να παράγει 8% περισσότερη ροπή σε όλη την κλίμακα (από τις 3.500 έως και τις 7,500 rpm). Αυξημένη όμως είναι και η ιπποδύναμη, κατά... 18%! Τα επίσημα νούμερα βρίσκονται στους 68.4hp/8.750rpm (1.000rpm περισσότερες από ότι το Street) και στα 6.5Kgm ροπής στις 4.000rpm.

Για να αυξηθούν οι επιδόσεις η H-D άλλαξε το φιλτροκούτι με ένα μεγαλύτερο, βελτίωσε την αναπνοή και την τροφοδοσία του κινητήρα, ενώ άλλαξε το προφίλ των εκκεντροφόρων και αύξησε την συμπίεση από το 11 στο 12:1.

Νέο είναι το LED πίσω φωτιστικό σώμα, ίσιο το τιμόνι -με τους καθρέπτες τοποθετημένους στα άκρα του- ενώ τα μαρσπιέ έχουν μετακινηθεί προς τα εμπρός.

Η ιδέα πίσω από το νέο design της μοτοσυκλέτας; “Ένα Street που έχει πάρει αναβολικά!”

Ένα Streetfighter αμερικάνικου τύπου, που όμως στοχεύει και στην ευρωπαϊκή αγορά μεταξύ άλλων -αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Η ίδια η H-D αναφέρεται σε μοτοσυκλέτες όπως το Yamaha MT-07 κάνοντας λόγο για τους αντιπάλους του Street Rod.

Το Street Rod θα διατίθεται σε 3 χρωματισμούς: Vivid Black, Charcoal Denim & Olive Gold.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 14:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Harley-Davidson Road King Special 2017 Harley-Davidson: Νέα γκάμα Softail 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon