.
Κατηγορία Ariel
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 16:21

Ariel Iron Horse – “Εξωτική” και ακριβή με… φθηνό τρόπο

Η Ariel είναι μια βρετανική εταιρεία μικρού μεγέθους που κατασκευάζει ξεχωριστά δίτροχα και τετράτροχα. Έχει στην γκάμα της το Atom για παράδειγμα, κάτι μεταξύ kart και Formula, το οποίο ξεφτυλίζει” πανάκριβα super cars.

Aπό μοτοσυκλέτες, έχει την σειρά των Ace μοντέλων, σε διάφορες εκδόσεις, οι οποίες μπορούν να μορφοποιηθούν κατά την παραγγελία τους, βάση του γούστου και των προτιμήσεων του εκάστοτε πελάτη.

Τώρα λοιπόν, η Αriel ετοιμάζεται να προσθέσει άλλη μια έκδοση στις Ace, με την ονομασία, Iron Horse. Η μοτοσυκλέτα, ή οποία πρόκειται να αποκαλυφθεί στην μεγαλύτερη επί βρετανικού εδάφους έκθεση των δύο τροχών, στο Birmingham (NEC – Motorcycle Live, 16-24 Noεμβρίου 2019), φέρει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ace μοντέλων.

Το αλουμινένιο πλαίσιο χωροδικτύωμα, είναι ένα έργο τέχνης από μόνο του, αφού η βασική δομή του κατασκευάζεται με κοπή CNC, ενώ απαιτεί πρόσθετη εργασία “στο χέρι” με συνολικά 70 εργατοώρες  να χρειάζονται για να ολοκληρωθεί μια μονάδα. Στην περίπτωση του Iron Horse δε, οι ώρες αυτές αυξάνονται, αφού και το φινίρισμα - γυάλισμα είναι χειρονακτική υπόθεση.

Το μπροστινό είναι εξίσου εντυπωσιακό, μια εναλλακτική, τύπου “girder” διάταξη, η οποία συνδυάζεται με μονό, πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ TTX, της Ohlins. Η Ohlins είναι η προμηθεύτρια και του αμορτισέρ που εδράζεται στο μονόπρατσο, προερχόμενο από Honda VFR 1200 ψαλίδι, με τον άξονα της τελικής μετάδοσης να το διατρέχει εσωτερικά κατά μήκος του.

Από την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα της Honda προέρχεται και ο V4 κινητήρας των 1200 κ.εκ., με απόδοση 173 ίππους. Στοιχεία που ξεχωρίζουν την Iron Horse από τις άλλες εκδόσεις Ace, είναι το carbon ρεζερβουάρ και η ραμμένη στο χέρι σέλα.

Η τιμή της μοτοσυκλέτας είναι 29.686 λίρες, δηλαδή με την τρέχουσα ισοτιμία (11/2019), μιλάμε για κάτι λιγότερο από 35.000 ευρώ (34.626). Τα χρήματα αυτά, φυσικά και είναι  αρκετά, ωστόσο αν αναλογιστεί κανείς το πόσο ξεχωριστή είναι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα και τι δουλειά απαιτείται για την κατασκευή της, δικαιολογούνται σε μεγάλο βαθμό…    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon