.
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 07:52

MotoGP - Οι νέοι κανονισμοί ανοίγουν την πόρτα στη BMW ;

Δηλώσεις του μεγάλου αφεντικού της BMW Motorrad, Markus Flasch, υποδεικνύουν το πιθανό μέλλον των Βαυαρών στην κορωνίδα του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι μεγάλες αλλαγές που θα έρθουν στο MotoGP το 2027 είναι ενδεχομένως και η ευκαιρία για νέους κατασκευαστές να μπούν στην αρένα, μιας και όλοι θα ξεκινούν από το μηδέν. Εδώ έρχονται λοιπόν και οι δηλώσεις του Markus Flasch, διευθύνοντα συμβούλου της BMW Motorrad που τροδοφοτούν αυτή την προοπτική:

«Όταν όλοι ξεκινούν από το μηδέν, είναι ώρα να μπούμε, αλλά μέχρι τότε πρέπει να κερδίσουμε εκεί που ήδη αγωνιζόμαστε», με την αναφορά να πηγαίνει προφανώς στα Superbike, όπου η άφιξη του Toprak Razgatlioglu και η εξέλιξη του M1000RR θεωρούνται "θεμέλια Τίτλου", με το Flasch να συνεχίζει:

«Δεν υπάρχει τρόπος για μένα να προοδεύσουμε χωρίς πρώτα να είμαστε επιτυχημένοι και αυτό έχω πει από την πρώτη μέρα. Είναι καθήκον μας να κερδίσουμε στα Superbike. Ταυτόχρονα μπορούμε να προετοιμαστούμε για άλλες κινήσεις, αλλά η τελική επιλογή θα γίνει μόνο εάν είμαστε επιτυχημένοι: πρέπει να τα δούμε όλα αυτά με στρατηγικό μάτι, δεν είναι απόφαση ενθουσιασμού. Κάθε απόφαση πρέπει να υποστηρίζεται σθεναρά σε μια εταιρεία όπως η BMW, όπως και η προετοιμασία πρέπει να είναι προσεκτική και δικαιολογημένη. Αν όλα έχουν νόημα θα επιτύχουμε μακροπρόθεσμη σταθερότητα, επίσης γιατί θα υπάρξουν άλλοι μετά από εμένα σε ρόλο CEO. Γι' αυτό δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή».

Απαραίτητη λοιπόν προϋπόθεση για την είσοδο της BMW στο MotoGP είναι η κορυφή των WorldSBK. Τι λέτε, θα έχουμε νέα πρόσωπα το 2027;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon