.
Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 08:26

Gresini Racing - Αφήνει τη Ducati για τη Yamaha;

Οι φήμες για την πιθανή μελλοντική δορυφορική ομάδα της Yamaha στο MotoGP συνεχίζονται, με μια ακόμα ομάδα της Ducati να φλερτάρει με τα τρία διαπασών.

Μπορεί λοιπόν η Pramac να αναφέρθηκε ότι βρισκόταν σε «προχωρημένες συνομιλίες» με τον κατασκευαστή από την Iwata, αλλά τώρα και η Gresini εικάζεται ως μια πιθανή υποψήφια γισ τις μελλοντικές μοτοσυκλέτες της Yamaha. Σύμφωνα με την εφημερίδα AS έστω, υπάρχει η πεποίθηση στα paddock ότι θα είναι η ομάδα υπό την ηγεσία της Nadia Padovani εκείνη που θα μεταβεί στη Yamaha και όχι η Pramac, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025. Πρόσφατα άλλωστε, ο απερχόμενος υπεύθυνος της ομάδας της Yamaha, Lin Jarvis, διαβεβαίωσε στην εφημερίδα Corriere dello Sport ότι θα υπάρξουν άλλα δύο YZR-M1 το επόμενο έτος.

Από την πλευρά της Pramac, ο διευθυντής της ομάδας, Gino Borsoi, διέψευσε τις φήμες για αλλαγή, δηλώνοντας ότι η σχέση τους με την Ducati είναι «αγνή και εποικοδομητική». Εν τω μεταξύ, ο Uccio Salucci, διευθυντής του VR46, διαβεβαίωσε ότι η ανανέωση ήταν επίσης κοντά. Οι φήμες επομένως δείχνουν τώρα τη Gresini ως δορυφορική ομάδα της Yamaha. Επί του παρόντος, οι αναβάτες της ομάδας είναι τα αδέρφια Álex και Marc Márquez, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος του τρέχοντος έτους. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα ήταν περίεργο αν επακόλουθα ο Marc ήταν μία από τις πιθανότητες αναβατών για την Pramac.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ πως η Gresini αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία το 1998 και συγκεκριμένα στα πρώην 500cc. Έκτοτε, ήταν μόνο με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές: τη Honda μέχρι το 2014, μετά την επίσημη ομάδα της Aprilia μεταξύ 2015 και 2021 και από το 2022, είναι μία από τις ανεξάρτητες ομάδες της Ducati.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon