.
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 07:59

MotoGP 2027 - Η ΚΤΜ έχει ήδη βρει το -"μυστηριώδη"- κινητήρα της!

Το 2027 θα είναι η χρονιά που νέοι κανονισμοί θα έρθουν στο MotoGP, φέρνοντας μαζί τους νέους κινητήρες με κυβισμό 850 κυβικών εκατοστών. Κάτι που επιτρέπει πραγματικά μεγάλες αλλαγές στα εργοστάσια.

Με τη νέα γενιά κινητήρων λοιπόν, οι κατασκευαστές μπορούν να επιλέξουν να αλλάξουν ριζικά τις τρέχουσες ιδέες τους ως προς τις διατάξεις των κινητήρων ή να μείνουν με τις ίδιες. Η KTM, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών (όλοι πλην της Yamaha βασικά), χρησιμοποιεί επί του παρόντος κινητήρα διάταξης V4. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να εξετάσουν μια διαφορετική ιδέα: «Είναι λογικό να δούμε και άλλα σχέδια των τεσσάρων κυλίνδρων. Δεν θα απέκλεια ούτε έναν κινητήρα εν σειρά», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της ΚΤΜ Sebastian Risse στο speedweek.com.

Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, αλλά προς το παρόν, ο μηχανικός την κράτησε κρυφή: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε ήδη αποφασίσει για την ιδέα του κινητήρα, αλλά σήμερα δεν μπορώ να αποκαλύψω τι είναι. Ένα είναι σίγουρο, ότι οι Αυστριακοί έχουν αυτή τη στιγμή έναν πολύ ανταγωνιστικό κινητήρα. Είναι επίσης γεγονός ότι ο Kurt Trieb, ένας ικανός και έμπειρος σχεδιαστής κινητήρων, ηγείται του project. O Trieb ήταν επίσης από κοινού υπεύθυνος για την αρχική σχεδίαση του νέου, τετρακύλινδρου εν σειρά κινητήρα της BMW. Έτσι, δεν θα εκπλαγώ αν το επόμενο RC16 δεν χρησιμοποιούσε πλέον τη διαμόρφωση V».

Ο Risse πρόσθεσε: «Ακόμα και η πολύ υψηλή προσπάθεια (που έχει ήδη γίνει) δεν αποτελεί επιχείρημα ενάντια σε μια νέα σχεδίαση σε σειρά, επειδή σε κάθε περίπτωση, οι νέοι κανονισμοί σημαίνουν ότι οι κατασκευαστές θα ξεκινήσουν με μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα».

Εσείς τι λέτε; V4 ή εν σειρά;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon