.
Κατηγορία Moto Guzzi
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 12:04

Moto Guzzi V9 2016

 

Νέο ρετρό μοντέλο σε 2 εκδόσεις

 

 

Τα V9 Roamer και V9 Bobber είναι δύο νέες ρετρό μοτοσυκλέτες της ιταλικής Moto Guzzi, που φοράνε κινητήρα Euro4 850 κ.εκ. και έρχονται να προστεθούν στις υπόλοιπες εκδόσεις του μικρότερου αδελφού V7.
 
Η φίρμα του Mandello del Lario αρχίζει την παρουσίαση των 2 νέων V9 τονίζοντας την κορυφαία ποιότητα της κατασκευής τους, την χρήση αλουμινίου αντί για πλαστικό, ενώ και το μεταλλικό ρεζερβουάρ-δάκρυ των 15 λίτρων έχει ανάγλυφο το όμορφο σήμα με τον αετό.
 
Τα φτερά είναι και αυτά μεταλλικά, ενώ από αλουμίνιο έχουν κατασκευαστεί τα πλαϊνά καπάκια, η τάπα του ρεζερβουάρ, τα μαρσπιέ, και οι μανέτες συμπλέκτη και φρένου.
 
Η Guzzi περηφανεύεται και για τις άψογες κολλήσεις του πλαισίου, αλλά και την ποιότητα της βαφής, αλλά και των λεπτομερειών.

V9 Roamer


Το νέο V9 Roamer συνεχίζει την κληρονομιά του θρυλικού Nevada 750 –το οποίο παρεμπιπτόντως ακόμα παράγεται. Για το design της μοτοσυκλέτας το τμήμα design του Piaggio Group στην Ιταλία συνεργάστηκε με το τμήμα design της Pasadena στην Καλιφόρνια, ώστε το V9 Roamer να αρέσει και στην πέρα πλευρά του Ατλαντικού. Μπροστά το Roamer έρχεται με 19άρη τροχό, ενώ πίσω φοράει 16άρη, αμφότεροι σε μαύρο χρώμα. Ένα στρογγυλό όργανο συνδυάζει αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις, ενώ η μακριά σέλα έχει ραμμένο πάνω της το logo της Guzzi. Οι Ιταλοί κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά το βάρος, στα 200 ανακοινώσιμα κιλά -ρεκόρ αναφέρει η εταιρεία για την κατηγορία.

V9 Bobber


Εδώ είμαστε. Μαύρη (ματ) μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα. Μαύρα τα σίδερα, μαύρη η εξάτμιση, μαύρο το ρεζερβουάρ, μαύρα τα φτερά και οι καθρέπτες, μαύρος ο κινητήρας, μαύρα όλα! Χοντρά, oversize ελαστικά, 130/90 μπροστά και 150/80 πίσω, με αμφότερους τους τροχούς στις 16 ίντσες. Πιο σκυφτή και πιο σπορ η στάση που τοποθετεί τον αναβάτη το Bobber με τη σέλα να έχει χαμηλό ύψος (770 χλστ.), και το βάρος να βρίσκεται στα 200 κιλά.

Euro4 κινητήρας 850 κ.εκ.


Τα 2 V9 φοράνε τον νέο V2 90ο, που σχεδιάστηκε με στόχους ροπή και ελαστικότητα. Νέα είναι αλουμινένια κάρτερ, βελτιωμένο το κύκλωμα λίπανσης, νέα η αντλία λαδιού, νέες οι κεφαλές, τα πιστόνια και οι κύλινδροι. Η διάμετρος βρίσκεται στα 84 χιλιοστά με τη διαδρομή στα 77. Διβάλβιδες οι κεφαλές, και ψεκασμός by Marelli. Οι νέοι αισθητήρες λάμδα, μαζί με τον καταλύτη το βοηθητικό σύστημα εμπλουτισμού με αέρα, και το νέο design του κινητήρα, βοηθούν τις 2 V9 να περάσουν με επιτυχία τις… εξετάσεις των προδιαγραφών Euro4. Άθλος αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για αεροελαιόψυκτο μοτέρ! Τα επίσημα νούμερα όσον αφορά στις επιδόσεις είναι 55 Hp / 6.250 rpm και ροπή 6,3 Kgm / 3000 rpm. Ξερός και μονόδισκος είναι ο συμπλέκτης, ενώ νέο είναι το εξατάχυτο κιβώτιο, ενώ με άξονα γίνεται η τελική μετάδοση.

Νέο πλαίσο, νέες αναρτήσεις


Νέο είναι το ατσάλινο πλαίσιο 2 δοκών, νέες κι οι αναρτήσεις, με διαδρομή 130 χιλιοστών. Μπροστά βρίσκουμε ένα συμβατικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ. Νέα είναι και τα φρένα, από τη Brembo, νέα η τρόμπα, και 4πίστονη δαγκάνα μπροστά, με δίσκο 320 χιλιοστά. Πίσω την πέδηση αναλαμβάνει μια δαγκάνα 2 εμβόλων που δαγκώνει δίσκο 260 χιλιοστών.

Και ηλεκτρονικά έχουμε


Στάνταρ είναι το δικάναλο ABS, ενώ όπως και στην τελευταία γενιά V7, κι εδώ βρίσκουμε Traction Control, ρυθμιζόμενο σε δύο επίπεδα, με τον αναβάτη να μπορεί να το απενεργοποιήσει αν έτσι επιθυμεί. Στάνταρ είναι το immobilizer αλλά και η έξοδος ρεύματος για USB συσκευές. Αναλογικό είναι το κοντέρ, με ψηφιακή οθόνη να παρέχει πληθώρα ενδείξεων, με χιλιομετρητές, ενδείξεις κατανάλωσης, ρολόι, εξωτερική θερμοκρασία, ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου(!), shift-light, κλπ. Παράλληλα μπορείτε να συνδέσετε στα 2 V9 και Smartphone, μέσω της πλατφόρμας MG-MP (Moto Guzzi Multimedia Platform), με τη δυνατότητα να βλέπετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες στο κινητό σας!

Εκτενής κατάλογος αξεσουάρ


Όπως είθισται, η Moto Guzzi έχει ήδη προνοήσει για το εκτενές customizing των 2 V9, παρέχοντας στον πελάτη ένα τεράστιο κατάλογο με επίσημα αξεσουάρ. Από δερμάτινα σαμάρια, σχάρα, ζελατίνα, σέλα με gel στο εσωτερικό της, τάπες ρεζερβουάρ, γκριπ και μανέτες από billet αλουμίνιο, πιο ελεύθερο σύστημα εξάτμισης, ζελατίνες, κλπ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Μαριλένα Κολοκυθά Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 12:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Moto Guzzi V7 II Stornello Moto Guzzi MGX-21 Flying Fortress 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon