.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 09:48

Οι Κινέζοι αντιγράφουν ξανά - Εθεάθη 8κύλινδρο «Goldwing»

 

Εμφανίστηκε στα διεθνή μέσα η εικόνα ενός νέου 8κύλινδρου Boxer κινητήρα, σε μια μοτοσυκλέτα που είναι σχεδόν πιστή αντιγραφή Goldwing… Θα απειλήσουν ουσιαστικά τις πολυτελείς μοτοσυκλέτες;

Οι Κινέζοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών ακολουθούν, όπως όλα δείχνουν, 2 δρόμους. Είτε αναπτύσσουν τις δικές τους μοτοσυκλέτες, με κίνδυνο τα πρώτα δείγματα να μην είναι και τόσο αξιόλογα, ή… επιχειρούν να αντιγράψουν ήδη υπάρχουσες και να τραβήξουν την προσοχή. Αυτή η μοτοσυκλέτα που θα δείτε εδώ ανήκει μάλλον στην δεύτερη κατηγορία. Η εταιρεία πίσω από το μοντέλο που βλέπουμε εδώ, είναι η Great Wall Motor η GWM, μία γνωστή μάρκα αυτοκινήτων της Κίνας που δραστηριοποιείται από το 1984.

Οι εικόνες εθεάθησαν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης πριν λίγες ώρες. Σε αυτές, διακρίνονται ξεκάθαρα τα «σωθικά» μίας μοτοσυκλέτας, που θυμίζει Honda Goldwing σε ανησυχητικό βαθμό. Το μπροστινό σύστημα μοιάζει δανεισμένο από κάποια άλλη μοτοσυκλέτα, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά, διακρίνεται το σύστημα διπλών ψαλιδιών που θυμίζει με την σειρά του κάτι από Goldwing. Όμως, όσον αφορά τον κινητήρα, έχουμε θέμα: Βλέπουμε ξεκάθαρα την χρήση ενός 8κύλινδρου Boxer!

Φυσικά αυτό έχει την δική του λογική. Πως κάνεις «one-up» τον καταξιωμένο διεθνή ανταγωνισμό; Απλά, προσφέρεις κάτι παραπάνω! Αν υποθέσουμε ότι ο 8κύλινδρος είναι απλά βασισμένος στον 6κύλινδρο της Honda με δύο ακόμα κυλίνδρους, τότε ο κυβισμός του φτάνει στα 2.444 κ.εκ., με 32 βαλβίδες συνολικά! Η ισχύς του ίσως φτάνει σε ένα επίπεδο 168 ίππων και 23 Kgm ροπής –και πάλι, υποθέτοντας ότι μιλάμε για μία απλή προσθήκη 2 κυλίνδρων, στον υπάρχοντα Boxer της Honda, πάντα στην θεωρία!

Η τελική μετάδοση γίνεται φυσικά με άξονα και, από την πίσω όψη της μοτοσυκλέτας που βλέπουμε στην άλλη φωτογραφία, ο κτηνώδης άξονας που ντουμπλάρει και ως ψαλίδι φαίνεται. Ο άξονας μάλιστα μοιάζει ύποπτα πολύ με αυτόν του Goldwing και δεν αποκλείεται να είναι πανομοιότυπος –τον απέκτησε δηλαδή η Great Wall, για να τον τοποθετήσει στο πρωτότυπο ή απλά, τον… αντέγραψε ξερά!

Οπότε, τι έχουμε εδώ, τελικά; Θα δώσει το δικό της «Goldwing» η Κίνα, πιθανόν δε, για εσωτερική τους κατανάλωση, τώρα που η χώρα αναπτύσσεται ραγδαία; Ή μήπως μιλάμε για ένα cruiser υπερβολής, όπως το Triumph Rocket 3 που έχει τον μεγαλύτερο κινητήρα παραγωγής; Όλα παίζουν και όλα είναι ακόμα φήμες…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 14:29

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon