.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 19:28

BigRep NERA – «Εκτυπώνοντας» μοτοσυκλέτες

Η πληροφορία στη χώρα του ίντερνετ πολλές φορές κάνει κύκλους. Έτσι, αν και δεν είναι κάτι καινούριο, το NERA βρίσκεται στην επικαιρότητα έχοντας την προσοχή μας σαν μια σπουδή στο 3d printing.

Η BigRep είναι μια εταιρεία που εξειδικεύεται στο 3D printing αντικειμένων μεγάλης κλίμακας. Δε μας προκαλεί εντύπωση λοιπόν, πως η εν λόγω μοτοσυκλέτα αποτελεί ένα πρωτότυπο που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος των δυο τροχών.

Συναρμολογημένη από 15 –μόλις- κομμάτια, τα οποία τυπώθηκαν όλα μέσω συγκεκριμένης τεχνικής, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία κανονική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

nera2.jpg

Σχεδόν δηλαδή, αφού η πίσω ανάρτηση συνίσταται από εύκαμπτα κομμάτια, ενώ στον πίσω τροχό κρύβεται ένας –hub- ηλεκτροκινητήρας που τροφοδοτείται από μπαταρίες έξυπνα ενσωματωμένες στο σώμα της μοτοσυκλέτας.

«Τυπωμένοι» είναι φυσικά και οι τροχοί, οι οποίοι δεν χρειάζονται καν αέρα, θυμίζοντας και άλλες τεχνολογίες από το μέλλον. Τέλος, το συνολικό βάρος είναι στα μόλις 60 κιλά, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε περισσότερα για τις επιδόσεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 19:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon