.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 16:07

MotoGP 2021 16ος Αγώνας Misano (Ιταλία) – Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Fabio Quartararo! Το 1-2 η Repsol Honda με νικητή τον Marquez!

Η Repsol Honda στον 450ο αγώνα της έκανε το 1-2 στο Misano, όμως όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Fabio Quartararo που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, μετά την πτώση του Pecco Bagnaia 5 γύρους πριν το τέλος.

Οι συνθήκες στον σημερινό αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ήταν πολύ καλές, με τη θερμοκρασία στην αρχή να είναι 19 βαθμοί στον αέρα και 23 στην άσφαλτο.

Κατά τη διάρκεια των 27 γύρων όμως η θερμοκρασία έπεσε, κάτι που θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Πριν την έναρξη, είχαμε αρκετούς να αλλάζουν ελαστικά. Εκείνη τη στιγμή οι δύο οδηγοί της εργοστασιακής Ducati αποφάσισαν να πάνε με το σκληρό ελαστικό μπροστά και το μεσαίο πίσω.

Όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι ήταν με το μεσαίο μπροστά και το μαλακό πίσω. Ήταν μια απόφαση που τελικά αποδείχθηκε καθοριστικότατη…

MotoGP-Race-Misano2-Marquez-thy3.jpg

Ο αγώνας γρήγορα φάνηκε ότι θα ήταν υπόθεση δυο οδηγών, αφού ο Pecco Bagnaia και ο Marc Marquez ξέφυγαν με πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους.

Ο Quartararo εν τω μεταξύ, που όλη τη χρονιά ξεκινούσε σχεδόν πάντα στην πρώτη ή τη δεύτερη σειρά, πήρε θέση στο σημερινό αγώνα μόλις στην 15η.

Παρ’ όλα αυτά, κι ενώ οι Yamaha στις μεικτές συνθήκες δεν ήταν καθόλου καλές όλο το Σ/Κ, από τα μισά του αγώνα και μετά έδειξε έναν πολύ καλό ρυθμό.

Μπροστά ο Bagnaia κρατούσε στη δεύτερη θέση τον Marquez και όλοι περιμέναμε ένα φινάλε ανάλογο με αυτό της Jerez, μιας και ο Marc δεν είχε τίποτα να χάσει.

Όμως το σκληρό μπροστινό ελαστικό και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην πίστα, οδήγησαν σε μια πτώση τον Pecco Bagnaia στην 15η στροφή. Στην ίδια που έπεσε νωρίτερα και ο Jack Miller, η άλλη Ducati που επέλεξε το σκληρό μπροστά…

MotoGP-Race-Misano2-Marquez-thy4.jpg

Έτσι από εκεί και πέρα o Marquez έκανε βόλτα και η διαφορά του από τους πίσω, που είχε ξεπεράσει και τα 7 δευτερόλεπτα, έκλεισε στο τέλος στα 4.8’’.

Ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας για τον Ισπανό, ίσως όχι για τη νίκη αλλά για το ότι έδειξε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό, ότι μπορεί να παλέψει και σε μια δεξιόστροφη πίστα.

Δείχνει ότι ο «παλιός» Marquez επιστρέφει σταδιακά, με τον Ισπανό να κερδίζει σε μια δεξιόστροφη πίστα 735 ημέρες μετά την προηγούμενή του (Motegi - 2019).

Πίσω του τερμάτισε ο Pol Espargaro και πήρε το πρώτο του βάθρο με την Repsol Honda, ενώ αυτό ήταν και το πρώτο φετινό 1-2 της Honda και το πρώτο απ’ όταν τραυματίστηκε ο Marquez.

MotoGP-Race-Misano2-Marquez-thy6.jpg

Στην τρίτη θέση συναντούμε τον απίστευτο Enea Bastianini, ο οποίος αν και ξεκίνησε από την 16η θέση (!) κατάφερε να πάρει ένα δεύτερο βάθρο στη μεγάλη κατηγορία, πάλι στο Misano.

Αυτή την τρίτη θέση την πήρε εις βάρος του Fabio Quartararo, που έκανε τους τελευταίους του γύρους στην πίστα γνωρίζοντας ότι είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021.

Θα ήθελε να πανηγυρίσει τον τίτλο από το βάθρο, όμως ο Bastianini δεν του το επέτρεψε και ο Γάλλος τερμάτισε στην 4η θέση.

MotoGP-Race-Misano2-Marquez-thy7.jpg

Με το τέλος του αγώνα, ο Quartararo είχε το δικό του ξέσπασμα και πανηγύρισε τρελά τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο που κατακτά στην καριέρα του! Να σημειώσουμε ότι ένας από τους πρώτους που πήγαν να τον συγχαρούν ήταν ο Pecco Bagnaia!

Φυσικά ο αγώνας στο Misano ήταν και ο τελευταίος επί ιταλικού εδάφους για τον Valentino Rossi, με τους χιλιάδες οπαδούς του να εκδηλώνουν για μία ακόμη φορά την αγάπη τους προς τον Ιταλό σούπερ σταρ.

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί σε δύο εβδομάδες από τώρα με τον προτελευταίο αγώνα στο Portimao.

MotoGP-Race-Misano2-Marquez-thy5.jpg

MotoGP-Race-Misano2-Marquez-results-thy1.jpg

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 16:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon