.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 18:30

Vinales – «Από την αρχή της σεζόν σκέφτομαι να φύγω από την Yamaha»

Μπορεί ο Maverick Vinales να αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία με την  Aprilia για το 2022, ωστόσο παραδέχτηκε μετά το σημερινό αγώνα της Ολλανδίας ότι σκέφτεται να φύγει από την Yamaha!

Ο Maverick Vinales είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο MotoGP αυτό το διάστημα, καθώς υπάρχουν αναφορές για το επικείμενο διαζύγιο του Ισπανού με την Yamaha.

Ο Vinales έχει συμβόλαιο με τους μπλε μέχρι και το τέλος του 2022, ένα συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε στην αρχή της περασμένης σεζόν, για να αποτραπεί ενδιαφέρον της Ducati για τον ίδιο.

Όμως η σχέση του με την ομάδα δεν είναι καθόλου καλή και φέρεται να έχουν συμφωνήσει και οι δυο πλευρές για ένα «κοινή συναινέσει» διαζυγιο.

Μετά τη δεύτερη θέση του στο σημερινό αγώνα του MotoGP, ο Ισπανός αρνήθηκε ότι έχει υπάρξει συμφωνία για να συνεχίσει την καριέρα του στην Aprilia από τη νέα σεζόν.

«Δεν είναι αλήθεια», είπε. «Τώρα πάμε για το καλοκαιρινό διάλειμμα και θα δούμε τι θα γίνει. Φυσικά και το να φύγω από την Yamaha είναι μια επιλογή».

«Το σκέφτομαι αυτό από την αρχή της σεζόν, αφού δεν μπορώ να δείξω τις πραγματικές μου δυνατότητες με τη μοτοσυκλέτα. Δεν μπορώ όμως να σας πω περισσότερα».

Ο Maverick έπεσε από την pole position στην 5η θέση στο σημερινό αγώνα, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με το συμπλέκτη της Μ1 του. Από εκεί και πέρα έκανε ό,τι καλύτερο.

vin_race_assen_12_rfer.jpg

«Δεν ξέρω τι έγινε με το συμπλέκτη… μετά όμως δεν είχα κάτι παραπάνω για να φτάσω τον Fabio. Δεν ήταν άσχημος ο αγώνας».

Ο Ισπανός ήταν ο μόνος που βγήκε στην πίστα σήμερα με το μαλακό ελαστικό μπροστά. Μια επιλογή την οποία πίστεψε, αλλά δεν του βγήκε στο 100%.

«Το έβαλα γιατί ήξερα ότι στο δεύτερο μισό του αγώνα θα είχα καλύτερο ρυθμό. Όμως είχα πρόβλημα όταν ήμουν πίσω από άλλους. Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία».

«Πίστεψα ότι θα μπορούσα να πάρω το κάτι παραπάνω. Αλλά δεν είχα την απόδοση με αυτό που είχα χτες. Δεν ήταν εύκολο να περάσω τον Taka ή τον Pecco».

«Ειδικά πίσω από τον Taka έχανα περίπου μισό δευτερόλεπτο… επίσης με περιόρισε και η εκκίνηση, ενώ στην ευθεία δεν μπορούσα να κάνω προσπεράσεις. Είναι σημαντικό που πάμε σπίτι με το βάθρο όμως».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 18:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon