.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 16:03

MXGP 2022, 16ος αγώνας, Hyvinkää (Φινλανδία)

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Tim Gajser, για τρίτη φορά στη μεγάλη κατηγορία και πέμπτη συνολικά.

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει πριν από μια βδομάδα στη Σουηδία, έγινε τελικώς στη γειτονική χώρα την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. Ο Tim Gajser (Honda) κατέκτησε για τρίτη φορά και δεύτερη συνεχόμενη τον τίτλο στην MXGP, όλους με τη Honda, διατηρώντας την κόκκινη number plate (πρωτοπόρος της βαθμολογίας) σε όλη τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος.

Στα δύο σκέλη του αγώνα ο Gajser δεν πήρε καθόλου ρίσκα, προτιμώντας να τερματίσει σε θέσεις που θα του εξασφάλιζαν και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έτσι στο πρώτο σκέλος της MXGP νικητής αναδείχθηκε ο Brian Bogers (Husqvarna), μπροστά από τον Glenn Coldenhoff (Yamaha) και τον Maxime Renaux (Yamaha).

Η τέταρτη θέση του δεύτερου της κατάταξης, Jeremy Seewer (Yamaha) σαφώς και μετρίασε τις όποιες βαθμολογικές απώλειες θα προκαλούσε η έκτη θέση του Gajser.

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας ήταν o Coldenhoff αυτός που πήρε τη νίκη, με δεύτερο τον Seewer και τρίτο τον Renaux, μα πια ήταν αργά, καθώς η έβδομη θέση του Gajser του εξασφάλιζε τον τίτλο.

Στο σύνολο του αγώνα οι πρώτοι τρεις ήταν οι Coldenhoff, Seewer και Renaux, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στα χρονικά του MXGP που το τελικό βάθρο του GP απαρτίζεται αποκλειστικά από αναβάτες της Yamaha.

Στην ΜΧ2 ο Tom Vialle (KTM) έπρεπε οπωσδήποτε να μαζέψει τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Jago Geerts (Yamaha), ωστόσο στο πρώτο σκέλος ο Βέλγος αναδείχθηκε νικητής κρατώντας τον Γάλλο στη δεύτερη θέση.

Στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος όλα έδειχναν πως οι δύο πρωταγωνιστές της ΜΧ2 θα τερμάτιζαν σε κοντινές θέσεις, ωστόσο μια πτώση του Geerts την ώρα που ο Vialle ήταν τρίτος και ανέβαινε τον έστειλε πίσω στη 19η θέση και ξαφνικά φάνηκε να δίνει νέο ενδιαφέρον στη μεταξύ τους μονομαχία.

Ο Vialle έκανε το χρέος του, δηλαδή έφτασε πρώτος και έμεινε εκεί ως και την καρό σημαία, αλλά πίσω του ο Geerts έκανε τον αγώνα της ζωής του, με μια τρελή πορεία που φρέναρε όταν έφτασε στη διεκδίκηση της έβδομης θέσης από τον Mikkel Haarup (Kawasaki). Η μεταξύ τους μάχη είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο μετά από σύγκρουσή τους, αλλά και πάλι ο Geerts σηκώθηκε αμέσως και κατάφερε να τερματίσει έβδομος.

Έτσι στο σύνολο του φινλανδικού GP o Vialle πήρε την πρωτιά, ο Kay de Wolf (Husqvarna) ήρθε δεύτερος και ο Geerts κατάφερε να σώσει κάπως την παρτίδα με το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Παρόλα αυτά, η πρωτοπορία του Geerts στην κατάταξη με 676 βαθμούς αδυνάτισε καθώς ο Vialle έριξε τη διαφορά στους 15 βαθμούς (661). Τρίτος παραμένει ο Längenfelder με 535.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 21 Αυγούστου στη St Jean d'Angely της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 16:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon