.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 12:29

MXGP 2020, 18ος αγώνας, Pietramurata (Ιταλία)

Ολοκληρώθηκε η σεζόν του Παγκόσμίου ΜΧ με τον τρίτο αγώνα στην ιταλική Pietramurata και ελάχιστο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς όλοι οι πρωταθλητές είχαν αναδειχθεί στα προηγούμενα GP.

Η φετινή ήταν μια περίεργη σεζόν για όλον τον πλανήτη, μοιραία και για το παγκόσμιο ΜΧ. Η χρονιά ωστόσο είχε ξεκινήσει με μεγάλες προσδοκίες για τρελό θέαμα και αγωνία, καθώς θα βλέπαμε επιτέλους ταυτόχρονα και σε καλή υγεία τους Tim Gajser (Honda), Jeffrey Herlings (KTM) και Tony Cairoli (ΚΤΜ) να συναγωνίζονται για τον τίτλο.

Ατυχώς αυτό δεν συνέβη, μιας και ο Herlings τραυματίστηκε εκ νέου νωρίς στο πρωτάθλημα και δεν επέστρεψε ποτέ, ενώ και ο Cairoli έτρεξε τη μισή χρονιά με πρόβλημα στο γόνατο με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αντιπαρατεθεί στον απίθανο Σλοβένο Gajser, που πήρε πριν μια εβδομάδα τον τέταρτο τίτλο του και δεύτερο συνεχόμενο.

Ο αγώνας αυτός σήμανε επίσης το τέλος της καριέρας ενός μεγάλου του ευρωπαϊκού ΜΧ, του Γάλλου Gautier Paulin (Kawasaki) που ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση και το έκανε με τον πρέποντα τρόπο, κατακτώντας την τρίτη θέση στο βάθερο της Pietramurata.

MXGP

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς πάντως ο Gajser απέδειξε πως η όρεξή του παραμένει αμείωτη, παλεύοντας για τη νίκη και στα δύο σκέλη του.

Στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας έμελλε να χάσει την πρωτιά από τον Romain Febvre (Kawasaki), ενώ τρίτος τερμάτισε ο πολύ ανεβασμένος Jeremy Seewer (Yamaha).

Στο δε δεύτερο σκέλος ο πρωταθλητής επέστρεψε στη νίκη για να κλείσει συμβολικά τη σεζόν του 2020 στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με δεύτερο τον Febvre και τρίτο τον Paulin.

Στη βαθμολογία αυτός ο τελευταίος αγώνας άλλαξε ουσιαστικά τον κάτοχο της δεύτερης θέσης, καθώς ο Seewer προσπέρασε τελικά τον Cairoli όπως έδειχνε πως θα έκανε εδώ και καιρό, αφού μείωσε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος μια αρκετά μεγάλη διαφορά από τον Ιταλό πολυπρωταθλητή.

MX2

Ο Tom Vialle (KTM) ήταν ήδη εστεμμένος πρωταθλητής 2020, έτσι στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς απλά το διασκέδασε.

Ξεκίνησε με νίκη στο πρώτο σκέλος, μπροστά από τους Maxime Renaux (Yamaha) και Ben Watson (Yamaha), ενώ στον δεύτερο αγώνα ήταν ο Watson αυτός που πήρε τη νίκη ακολουθούμενος από τους Jed Beaton (Husqvarna) και Isak Gitfing (Gas Gas).

Στο σύνολο ο Watson αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του GP αποχαιρετώντας με στυλ την κατηγορία για να ανέβει στην MXGP του χρόνου. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Vialle και τρίτος ο Renaux.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon