.
Κατηγορία Extreme Enduro
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 09:21

Red Bull Romaniacs 2012

 

 

Χατ τρικ ο Jarvis

 





Του Χρήστου Σώκου

Μόλις μία εβδομάδα μετά το Erzberg η δράση του Extreme Enduro μετακόμισε στα Καρπάθια όρη για το μοναδικό Romaniacs με τέσσερις απαιτητικές αγωνιστικές ημέρες στα βουνά της Ρουμανίας! Φέτος ο καιρός ήταν ακόμα καλύτερος από πέρυσι, χωρίς βροχές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν ξανά πολλοί τερματίσαντες.

Πολλοί τερματίσαντες


Περίπου το 80% των αναβατών έφτασε στο τέλος, κάτι που δεν θα είχε συμβεί αν ο αγώνας γινόταν δύο εβδομάδες νωρίτερα με τις συνεχείς βροχές που έπεφταν στην περιοχή.
Έτσι, χωρίς απρόοπτα και δυσάρεστες εκπλήξεις, οι περισσότεροι συμμετέχοντες έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένοι. Ο διοργανωτής Martin Freinademetz ήταν εξίσου ευχαριστημένος αφού μετά από την σηματοδότηση 600 χιλιομέτρων από 400 ανθρώπους, την παροχή διαμονής, φαγητού και πλήρους ιατρικής ασφάλισης για όλους τους αναβάτες, 20.000 λίτρα βενζίνης και 40 check points, όλα πήγαν μια χαρά!
Αγωνιστικά ο Graham Jarvis με το δίχρονο 300άρι Husaberg ήταν πραγματικά άπιαστος και νίκησε εύκολα για τρίτη φορά τον αγώνα. Πλέον έχει ίδιες νίκες με τον Cyril Despres και σκοπεύει να τον ξεπεράσει την επόμενη χρονιά.
Δεύτερος σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του ήρθε ο Andreas Lettenbichler, μετά από μία επίσης δεύτερη θέση στο φετινό Erzberg.
Το νέο παιδί θαύμα των extreme enduro, ο νικητής του Erzberg Chris Walker, στην πρώτη του συμμετοχή στο Romaniacs τερμάτισε τρίτος και έβαλε σκοπό να επανέλθει του χρόνου πιο έμπειρος και καλύτερα προετοιμασμένος για να «πάρει το αίμα του πίσω».
Συγχαρητήρια αξίζουν και στον Ανδρέα Γκλαβά, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε στην κατηγορία Expert Single πάνω σε μία Beta RR 400 και τερμάτισε στην 18η θέση.

1η ημέρα

 

Μετά τον ταχύτερο χρόνο που πέτυχε στον πρόλογο, ο Chris Walker αντιμετώπισε την δυσκολία του να ξεκινήσει πρώτος σε μία διαδρομή, που παρά τη σήμανση, χρειάζεται καλό προσανατολισμό και ενίοτε τη χρήση GPS με αποτέλεσμα να χαθεί κάποιες φορές.
Η διαδρομή παρ’ όλα αυτά ήταν σχετικά εύκολη, καθώς γίνεται πιο σκληρή προοδευτικά τις επόμενες ημέρες. Η εκπληκτική φύση άφησε άφωνους τους αναβάτες και πολλοί από αυτούς (εννοείται της κατηγορίας Hobby) σταματούσαν για φωτογραφίες.
Οι κορυφαίοι της Pro όμως, Jarvis, Lettenbichler, Birch και Walker, για περίπου δύο ώρες οδηγούσαν σε γκρουπάκι και πότε περνούσε ο ένας μπροστά, πότε ο άλλος!
Στη συνέχεια βέβαια, μόλις έφτασαν στα πρώτα απαιτητικά κομμάτια, ο Jarvis έδειξε τις προθέσεις του και αυξάνοντας τον ρυθμό του πήρε κεφάλι και νίκησε την πρώτη ημέρα.   
Χωρίς να πάρει ιδιαίτερο ρίσκο και με επίσης πολύ καλή απόδοση στα τεχνικά, ο Lettenbichler τερμάτισε δεύτερος. Ο Birch ταλαιπωρήθηκε σε ένα κομμάτι σε ποτάμι, αλλά παρά το χτυπημένο του πόδι μπόρεσε να πάρει την τρίτη θέση.
Παρά τα χασίματα ο Walker κατάφερε να τερματίσει τέταρτος.

2η ημέρα

Η κατάσταση άρχισε να δυσκολεύει αισθητά για όλους τους αναβάτες, παρόλο που ο Jarvis δήλωσε ότι θα προτιμούσε να έβρεχε…! Βέβαια αν έβρεχε θα υπήρχαν ήδη 20-30% περισσότερες εγκαταλείψεις όπως δήλωσε ο Freinademetz…
Ένα ανηφορικό ανέβασμα σε χείμαρρο ταλαιπώρησε αφάνταστα μέχρι και τον Chris Birch, ο οποίος δεν μπορούσε να οδηγήσει όπως θα ήθελε και έχασε πάρα πολύ χρόνο.
Φυσικά ο Jarvis συνέχισε να οδηγεί στον δικό του αψεγάδιαστο ρυθμό. Ένα ρυθμό που μέχρι και ο Lettenbichler δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Το αποτέλεσμα ήταν να τερματίσει ξανά πρώτος με τον “Letti” να βρίσκεται σταθερά δεύτερος.
Αυτή τη φορά ο Walker τα πήγε καλύτερα και παρότι ένιωσε την πίεση από τον Xavi Galindo, τερμάτισε τρίτος. Βέβαια λίγο έλειψε να χάσει την εκκίνηση αφού τον πήρε ο ύπνος το πρωί!

3η ημέρα

Με την εκκίνηση της τρίτης ημέρα να γίνεται λίγο πριν τις 6 το πρωί σε αρκετό κρύο, οι περισσότεροι αναβάτες, ήδη ταλαιπωρημένοι, περίμεναν εναγωνίως να βγει ο ήλιος για να ζεσταθούν. Βέβαια μετά από λίγο ζεστάθηκαν ήθελαν δεν ήθελαν γιατί οι δοκιμασίες συνεχίστηκαν! Το ανηφορικό κομμάτι «Please no rain» με διάρκεια ενός χιλιομέτρου ήταν η αιτία που ο Lettenbichler αντιμετώπισε πρόβλημα με τον συμπλέκτη του χάνοντας χρόνο. Έτσι ο Jarvis έκανε ένα μοναχικό αγώνα μέχρι το τέλος. Μόλις τερμάτισε άφησε άφωνους τους ανθρώπους της διοργάνωσης, οι οποίοι είχαν υπολογίσει περίπου τον ταχύτερο χρόνο που θα χρειαζόταν ο πρώτος για να φτάσει και είδαν τον Jarvis να φτάνει 15 λεπτά νωρίτερα! Είναι φυσικό που είπαν ότι είναι από άλλο πλανήτη.
Απίστευτο come back έκανε ο Birch, που μετά την χθεσινή ταλαιπωρία βρήκε τη δύναμη να πετύχει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο.
Ο Walker είχε μία πτώση και χτύπησε τον ώμο του αλλά δεν το έβαλε κάτω και τερμάτισε έκτος. Σε αυτό βοήθησε και η συνεργασία που έκανε με τους Galindo (5ος ) και Melcior Faja (4ος), αλλάζοντας πλοηγό μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μία άτυπη συνεργασία.

4η ημέρα

Η τελευταία ημέρα έγινε σε σχεδόν καλοκαιρινές συνθήκες και δεν υπήρξαν κάποια απρόοπτα στην τελική κατάταξη. Ο Jarvis, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν ξανά άπιαστος και κυριολεκτικά σάρωσε τον ανταγωνισμό. Για τρίτη φορά λοιπόν νικητής στο Romaniacs!
Δεύτερος ο Lettenbichler , ο οποίος οδήγησε φέτος με πιο χαλαρή διάθεση και αυτό απέδωσε.
Ο Walker τερμάτισε τελικά τρίτος και εξέπληξε τους πάντες με την επίδοσή του. Σίγουρα δεν περίμεναν μία τόσο δυνατή εμφάνιση από τον rookie.
Μετά από 4 χρόνια στο βάθρο και μία νίκη το 2010, ο Birch τερμάτισε τέταρτος. Έτσι ήταν ταυτόχρονα λυπημένος αλλά και ικανοποιημένος που τα κατάφερε παρά τον τραυματισμό του.
Ο Freinademetz δέχτηκε ατελείωτα συγχαρητήρια από τους ευχαριστημένους αναβάτες και υποσχέθηκε ένα ακόμα καλύτερο Romaniacs του χρόνου στην 10η έκδοσή του!

Αποτελέσματα

1 Graham Jarvis HUSABERG 19:03:47
2 Andreas Lettenbichler HUSQVARNA 19:47:43
3 Jonny Walker KTM 20:12:08
4 Chris Birch KTM 20:25:19
5 Xavier Galindo HUSABERG 20:48:55
6 Melcior Faja KTM 21:29:35

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 09:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Erzberg Rodeo 2012 Red Bull Sea to Sky 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon