.
Κατηγορία Ταχύτητα
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 13:14

Παν. Π. Ταχύτητας 2010, 4ος αγώνας - Σέρρες

 

Με πολλά απρόοπτα


Του Μαρίνου Κούλη

Φωτογραφίες: Motorsite.gr

 

19-09-2010
Με καλό  καιρό και 55 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες, οι αναβάτες ταχύτητας ολοκλήρωσαν τον 4ο γύρο του πρωταθλήματος που χαρακτηρίστηκε από τα «παρατράγουδα» στην κατηγορία Formula Extreme.
Δεν ήταν μόνο η νίκη του Βούλγαρου Choy στη μεγάλη κατηγορία που δημιούργησε αναστάτωση αλλά και το παρασκήνιο ενστάσεων που (δεν) ακολούθησε.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Συνιώρης ήταν αυτός που έστριψε πρώτος αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει την επίθεση του Choy που πέρασε μπροστά και έχτισε διαφορά ασφαλείας που κράτησε ως το τέλος.
Τρίτος έστριψε ο Κοντομάρος ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η αρχικά 4η θέση του Τσαλίκη. Ο Μπούστας ακολούθησε και σύντομα πέρασε το νεαρό μπαίνοντας στη ρόδα του Κοντομάρου, οδηγώντας με ελαστικά της Dunlop σε αυτό τον αγώνα. ο Μπούστας πέρασε τον περισυνό πρωταθλητή και σύντομα βρέθηκε πίσω από το BMW του Σάκη Συνιώρη για να περάσει τελικά στην Κ11 και να μείνει μπροστά χτίζοντας μια διαφορά 6 δευτερολέπτων ενώ δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Choy.
Στον τελευταίο γύρο, η βιασύνη ήταν υπεύθυνη για το λάθος της οργάνωσης που ακολούθησε: όταν πέρασε ο Βούλγαρος οδηγός και ο Μπούστας, αντί να βγει ταμπέλα 1 γύρου, εμφανίστηκε η καρό σημαία που μπέρδεψε τον Συνιώρη που έκλεισε στιγμιαία το γκάζι νομίζοντας πως έχει τερματίσει. Έτσι ο Κοντομάρος πέρασε μπροστά και πήρε τελικά την 3η θέση, κατάταξη που δεν άλλαξε αφού οι αγωνοδίκες έβγαλαν ανακοίνωση που δεν ακολουθήθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό από πρόθεση ένστασης.

Μετά το τέλος του αγώνα, ακολούθησε ένσταση από τον Συνιώρη που αφορούσε τον κινητήρα   της μοτοσυκλέτας του Γ. Μπούστα. Η ένσταση τελικά δεν ολοκληρώθηκε αφού -πέρα του παραβόλου- υπήρχε διαφωνία που αφορούσε το κόστος εργασίας της ένστασης, διαδικασία που βρήκε την ισχύουσα νομοθεσία ελλειπή  όσον αφορά το κόστος και θα εξεταστεί για παρόμοια μελλοντική κατάσταση.

Στα Supersport, Ο Πολίτης αν και γρηγορότερος δεν κατάφερε να μείνει επάνω στη μοτοσυκλέτα, πέφτοντας στην Κ5 και αφήνοντας τη νίκη στα χέρια του Ταγκλή με τους Ευθυμίου και Παπαγεωργίου να ακολουθούν.
Πολύ καλή εμφάνιση και από το Νίκο Περιστέρα που πήρε την 5η θέση ενώ ο Σιφναίος έκανε τον καλύτερο του αγώνα στην κατηγορία τερματίζοντας πίσω από τον 5ο Τζωρτζόπουλο.

Στην κατηγορία νέων οδηγών ο Τάτσης δεν εκκίνησε λόγο τεχνικού προβλήματος τη στιγμή που ο Μειμάρης έκανε stop & go αφού ξεκίνησε νωρίς. Παρόλα αυτά έφτασε ξανά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.Ο Σωτήρης Μπεγνής που είχε τον τρίτο χρόνο της κατάταξης βρέθηκε ωφελειμ΄'ενος και έκανε μια διαφορά ασφαλείας κερδίζοντας με άνεση τον αγώνα. Στην βαθμολογία ο Σωτήρης Μπεγνής έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο έχοντας 100 βαθμούς 

Ο Γιώργος Κίτσος από την εκκίνηση οδήγησε την κούρσα των 250racing που για πρώτη φορά έτρεξαν οι  Στράτος Χρονόπουλος και Λευτέρης Πίππος  που πήραν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Οι Ανδρέας Λεφέβρ και Γιώργος Τσαμπουνάρης, ενώ ο μοναδικός με 125 ήταν ο Κώστας Σεφέρογλου. Στα τετράχρονα, ο Θανάσης Παπαθανασίου κέρδισε ανενόχλητος τον αγώνα με δεύτερο τον Χρήστο Μπόνη.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Formula Extreme
1. M. Choy BMW Bulgaria
2. Ι. Mπούστας Honda Hypermotos Πειραιάς
3. Κ. Κοντομάρος Yamaha Tsesmelis Racing team - Peristeras
4. Σ. Συνιώρης Sinioris Racing Team - BMW Α. Παναγιωτόπουλος
5. Μ. Στρατάς Ψυχογιός Racing Team - Halaris Bike
6. Φ. Τσαλίκης Tsalikis Honda
Ταχύτερος γύρος από τον Martin Choy 01:19.908

Supersport
1. Μ. Ταγκλής Pierrakos Racing team Pirelli
2. Β. Ευθυμίου Diagelakis Scuderia
3. Α. Παπαγεωργίου Eko Kinitron - ΟΠΑΠ - Α. Μ. Παπαγεωργίου
4. Ν. Περιστεράς Peristeras Tyres
5. I. Τζωρτζόπουλος Shoei Sidi IXS
6.Μ. Σίφναιος Shoei IXS Sifnaios
Ταχύτερος γύρος από τον Κώστα Πολίτη 01:21.484

250Racing
1. Γ. Κίτσος Jet Oil - XLite Clover
2. Σ.Χρονόπουλος Γούλας Γιώργος
3. Λ. Πίππος    Monster Energy   
4. Α. Λεφέβρ    Shoei - Κύκλος Χωριάτικες Γεύσεις
5. Γ. Τσαμπουνάρης Explose Cafe A.R.C Xρονοπ.
Ταχύτερος γύρος από τον Γιώργο Κίτσο 01:24.812

Νέοι αναβάτες
1. Σ. Μπεγνής Mερεμέτης ΜotoGP - Pire  
2. Γ. Μαρμαράς     -
3. Ρ. Μειμάρης RM-Motors racing
4. Α. Ζάχος    -
5. Α. Τάτσης Jawakias Racing
6. Γ. Βογιατζής Extreme track day
Ταχύτερος γύρος από τον Σωτήρη Μπεγνή 01:24.463

125 4T
1. Θ. Παπαθανασίου Sinioris Racing Team Yamaha 125
2. X. Mπόνης Dragon Racing Moto Μπόνης Yamaha 125

Ταχύτερος γύρος από τον Θανάση Παπαθανασίου 01:52.761

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Παν. Π. Ταχύτητας 2010, 5ος αγώνας, Τυμπάκι »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon