.
Κατηγορία Motocross
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 11:16

Πανελ.Π. ΜΧ, 2012, 4ος αγώνας, Κοζάνη

 

 

Από την βροχή στον καύσωνα!

 

 

Του Χρήστου ΣώκουΦωτογραφίες: Maira San

Ο αγώνας στην Κοζάνη ήταν αρχικά προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί δύο εβδομάδες πριν, αλλά αναβλήθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων εκείνων των ημερών που έκαναν την πίστα εντελώς ακατάλληλη.

anigif

Κόντρες στη ζέστη


Φέτος όμως φαίνεται ότι μέσα σε όλα τα άλλα έχει τρελαθεί και ο καιρός, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διεξαχθεί σε έντονη ζέστη (κάτι όχι τόσο συνηθισμένο για αρχές Ιουνίου) και να δοκιμάσει σκληρά αναβάτες και μοτοσικλέτες.
Ο Παναγιώτης Κουζής στην ΜΧ1 ήταν αυτός που ανταποκρίθηκε καλύτερα στην ζέστη και πήρε δύο νίκες. Στην ΜΧ2 οι Παναγιώτης Παπίλας και Δημήτρης Κοντολέτας πήραν από μία νίκη και μία δεύτερη θέση αντίστοιχα, κάνοντας σαφές ότι ο τίτλος θα παιχτεί πολύ σκληρά μεταξύ τους.

MX1

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος έκανε και στα δύο σκέλη την καλύτερη εκκίνηση αλλά ο Παναγιώτης Κουζής δεν άργησε να βρει τον δρόμο για περάσει μπροστά. Δίχως να φαίνεται ότι πτοείται από τις άκρως καλοκαιρινές και θερμές συνθήκες οδήγησε ταχύτατα παίρνοντας δύο νίκες με μεγάλη διαφορά από τον Ηλιόπουλο, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος και στα δύο σκέλη.
Για την τρίτη θέση του βάθρου όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα ή ξεκάθαρα αφού ο Μανώλης Σκύβαλος δέχτηκε έντονη πίεση από τον Δημήτρη Βαγγελάκο και στα δύο σκέλη! Τελικά ο Σκύβαλος κατάφερε να κρατήσει την τρίτη θέση και τις δύο φορές, ενώ ο Βαγγελάκος σε απόσταση αναπνοής τερμάτισε τέταρτος.
Στο πρώτο σκέλος την πεντάδα συμπλήρωσε ο Σκοπιανός Goce Tomovksi και στο δεύτερο ο Βασίλης Σιαφαρίκας.

ΜΧ2

Οι δύο πρώτες θέσεις στα δύο σκέλη κερδήθηκαν από τους Παπίλα και Κοντολέτα σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο. Στο πρώτο σκέλος ο Κοντολέτας ήταν αυτός που έθεσε τον ρυθμό και νίκησε με 9 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ στο δεύτερο σκέλος ήταν η σειρά του Παπίλα να πάρει την πρωτιά με ελαφρώς μεγαλύτερη διαφορά στα 15 δευτερόλεπτα!
Ο Μανώλης Κρητικός ήταν αυτός που έκλεισε την τριάδα στο πρώτο σκέλος, με τους Ιωάννη Τουρατζίδη και Κώστα Τζιώρα να ακολουθούν.
Στο δεύτερο σκέλος όμως τα πράγματα άλλαξαν αφού ο Τουρατζίδης ήταν αυτός που πήρε την τρίτη θέση. Ο Βούλγαρος Kristian Angelov τερμάτισε τέταρτος και ο Τζιώρας πέμπτος.

Open

Αυτή την φορά στην Open ο Κυριάκος Κιουτσουκώστας ήταν ο αναβάτης που επικράτησε και στα δύο σκέλη, αφήνοντας παράλληλα δεύτερο με πανομοιότυπη διαφορά τον Βασίλη Ράπτη.
Ο Βασίλης Χρυσοχόος έκλεισε την τριάδα και στα δύο σκέλη, ενώ το ίδιο συνέβη με το καπάρωμα της τέταρτης θέσης από τον Νίκο Κριμπούνη.

Junior – Mini

O Δημήτρης Καρατζιάς με τον Γιώργο Γαβρίλη πήραν από μία πρώτη θέση στα δύο σκέλη της Junior αντίστοιχα. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Τουρατζίδης και Βασίλης Γρηγοριάδης στο πρώτο σκέλος και στο δεύτερο οι Καρατζιάς και Τουρατζίδης.
Στην mini ο Γρηγόρης Κραμβουσάνος και ο Άγγελος Βογιατζής έφυγαν με μία νίκη έκαστος.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 11:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon