.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 16:06

Εγνατία οδός – ΤΕΡΝΑ: H παραχώρηση και οι ασύλληπτες αυξήσεις στα διόδια

Ρεπορτάζ ότι οι τιμές των διοδίων για την χρήση του αυτοκινητοδρόμου θα υπερδιπλασιαστούν, μετά την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης.

Οργή προκαλεί στους οδηγούς η είδηση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού στην ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, προφανώς όχι ως πράξη αυτή καθεαυτή, αλλά λόγω των τεράστιων αυξήσεων στα διόδια που έχουν «κλειδώσει» σύμφωνα με όλα τα ανάλογα ρεπορτάζ. Πιο συγκεκριμένα, οι αυξήσεις θα φέρουν το αντίτιμο των διοδίων αρχικά από τα 0,03 ευρώ/χιλιόμετρο, στα 0,04/χιλιόμετρο (πάρε ένα ωραιότατο +33% εδώ), και αργότερα θα φτάσουν στο 0,065 ευρώ/χιλιόμετρο, μια αύξηση που φτάνει αισίως το +116%. Με απλά λόγια, διπλάσιο και παραπάνω κόστος μετακίνησης μέσα από τον αυτοκινητόδρομο.

Παράλληλα, ανακοινώνεται και η πρόθεση παύσης της δωρεάν χρήσης της Εγνατίας, από ανέργους και τις τοπικές κοινωνίες που την χρησιμοποιούν.

Ήδη έχουν εκφραστεί οι πρώτες αντιδράσεις, με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζόμενων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) να κάνει απεργία σήμερα 28 Μαρτίου, αλλά και να έχει ανακοινώσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Η σύμβαση παραχώρησης αφορά την χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού μήκους 658 χλμ. (από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους Έβρου), καθώς και την αναβάθμιση των τριών κάθετων οδικών αξόνων Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή, Χαλάστρα – Εύζωνοι και Θεσσαλονίκη Προμαχώνας, με συνολικό μήκος 225 χλμ., για 35 έτη. Οι τελικές υπογραφές αναμένεται να πέσουν αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 09:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon