.
Κατηγορία Suzuki
Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 12:28

Suzuki - Νέο GSX-R 1000 για το 2016

 

Με σύστημα μεταβλητού χρονισμού VVT 

 


Σύμφωνα με φήμες που έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν, η Suzuki ετοιμάζει νέο GSX-R 1000 για το 2016. Τις φήμες έρχονται να επιβεβαιώσουν και οι πατέντες που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας, με το νέο μοντέλο να παρουσιάζεται σε σχέδια, προκειμένου να κατατεθεί η πατέντα.

Τα σχέδια

Στα σχέδια βλέπουμε ότι θα υπάρχει νέο σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων - VVT, όπως είδαμε πρόσφατα στο νέο Ducati Multistrada 1200 DVT - Ducati Variable Timing.
Μετά την εμπλοκή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, φαίνεται ότι η Suzuki θέλει να γιορτάσει τα 30 χρόνια της σειράς GS-R με μία πραγματικά νέα μοτοσυκλέτα.
Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι η νέα μοτοσυκλέτα θα διαφέρει σημαντικά από την GSX-R 1000 που γνωρίζουμε, και απ' ότι δείχνουν τα πράγματα, η Suzuki θα κινηθεί στον δρόμο του νέου Yamaha YZF-R1, με τεχνογνωσία και όψη από τα MotoGP και την GSX-RR.
Η τελευταία GSX-R 1000 μοίραζε εξίσου καλά τις δυνατότητες της στην οδήγηση σε δρόμο και πίστα, αλλά φαίνεται ότι το κοινό που χρησιμοποιεί αυτές τις superbike στο δρόμο, όλο και περιορίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Απόδοση 200 ίππων

Μία GSX-R 1000 πιο επιθετική, είναι πλέον επιβεβλημένη, λόγω και της έλευσης - τεχνολογικής επίδειξης- του Kawasaki H2R. 

Είναι άγνωστο ακόμη αν η Suzuki θα προσπαθήσει να βάλει στην παραγωγή μία μοτοσυκλέτα με 300 ίππους που θα λέγεται GSX-R , άλλωστε η Kawasaki, δεν κατήργησε την ZX 10, απλά παρουσίασε ταυτόχρονα και την H2R.
Η νέα superbike επιβεβαιώνεται από τις σχετικές πατέντες ότι θα διαθέτει μεταβλητό σύστημα χρονισμού βαλβίδων, το οποίο δεν είναι αντίγραφο άλλων εταιριών - ανάλογο έχουν η Honda στα VFR 800 / Crossrunner και η Ducati. Της Suzuki, χρησιμοποιεί τον εκκεντροφόρο εισαγωγής ώστε να διαφοροποιεί το βύθισμα των βαλβίδων, με διαφορετικά προφίλ στα έκκεντρα. Αυτά μεταβάλλονται ανάλογα το άνοιγμα του γκαζιού και τις στροφές του κινητήρα, από το εσωτερικό του εκκεντροφόρου. Έτσι, ο εκκεντροφόρος από μόνος του ρυθμίζει την μεταβολή των βαλβίδων εισαγωγής, ανάλογα με τις ανάγκες του αναβάτη - το άνοιγμα του γκαζιού δηλαδή. Είναι ένα νέο μηχανικό σύστημα το οποίο διαφοροποιεί την δύναμη και ροπή, ανάλογα με το άνοιγμα του γκαζιού. Η Suzuki μάλιστα θα είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί κάτι τέτοιο σε μοτοσυκλέτα superbike, με την απόδοση να βρίσκεται κοντά στους 200 ίππους, όπως ο ανταγωνισμός. Μάλιστα, δεν θα ξεπερνάει τους 200 ίππους, λόγω άτυπης συμφωνίας μεταξύ των Ιαπώνων κατασκευαστών - ναι, τα μοντέλα που βλέπουμε στην παραγωγή, έχουν συμφωνηθεί μεταξύ τους για το πότε θα το εμφανίσει η κάθε εταιρία...

Ηλεκτρονικά βοηθήματα

Η Suzuki θα κοιτάξει να διαφοροποιηθεί διατηρώντας το νέο της τετρακύλινδρ κάτω από τα 200 κιλά, με το πλαίσιο αλλά και περιφερειακά, να έρχονται με την τεχνογνωσία που αποκτά αυτή τη στιγμή, από την μοτοσυκλέτα MotoGP. Θα υπάρχουν φυσικά ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως το cornering ABS της Boschαλλά και χάρτες ηλεκτρονικής ανάφλεξης, όπως και ρυθμιζόμενο Traction Control. Είναι πολύ πιθανόν επίσης να δούμε τις ημιενεργητικές αναρτήσεις που χρησιμοποιεί και το νέο YZF-R1και η Ducati 1299 Panigale, άγνωστο όμως αν θα υπάρξουν δύο διαφορετικές τεχνικά και οικονομικά, προτάσεις.

Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με τα σχέδια των πατεντών, η νέα Suzuki GSX-R μοιάζει με την παλιά, αλλά μιας και οι πατέντες αφορούν μηχανολογικά τμήματα, είναι πιθανόν να υιοθετηθεί το σχέδιο της αγωνιστικής GSX-RR από τα MotoGP.
Με κωδικό L7, αναμένεται να την δούμε στα προσεχή σαλόνια μοτοσυκλέτας, και κυρίως στο Μιλάνο, στις 19 έως 22 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 12:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο Suzuki Address 110 Suzuki GSX-R 1000 "Anniversary 30 Years" »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon