.
Κατηγορία MV Agusta
Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 09:56

MV Agusta F3 Rosso 2021 - Τούμπανο!

Η MV Agusta βελτίωσε παντού το πανέμορφο τρικύλινδρο υβρίδιο Supersport-Superbike F3 που εισέρχεται στην οικογένεια Rosso για το 2021, με ξανασχεδιασμένο πλαίσιο, νέα εξάτμιση, Euro 5 προδιαγραφές και μοτέρ 147 hp, IMU για Cornering δυνατότητες μιας προηγμένης σουίτας ηλεκτρονικών βοηθημάτων, 2η γενιά TFT οθόνης 5,5 ιντσών, κ.α.

Η έκδοση Rosso αποτελείται από τα εισαγωγικά, και πιο οικονομικά, μοντέλα της MV Agusta, ενώ μέχρι σήμερα διέθετε μέλη στις γκάμες των Brutale, Dragster, Turismo Veloce.

Κι έχει ενδιαφέρον που η MV Agusta επιλέγει να παρουσιάσει στην γκάμα των F3 του 2021 πρώτα το οικονομικό της μοντέλο, που στόχο έχει όπως και τα υπόλοιπα Rosso τη διεύρυνση του αγοραστικού κοινού της φίρμας.

mvagusta f3 rosso 2021 00003

Όσον αφορά στο πλαίσιο, οι Ιταλοί ξανασχεδίασαν τις δοκούς του πλαισίου, εστιάζοντας παράλληλα και στη σύνδεση με το ψαλίδι, χαρίζοντας της αυξημένη ακαμψία, για καλύτερη ακρίβεια στην οδήγηση και καλύτερη πληροφόρηση του αναβάτη.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 798 κ.εκ. για το 2021 πληροί τις Euro 5 προδιαγραφές, ενώ έχει δεχθεί αντιτριβική επίστρωση DLC στους οδηγούς των βαλβίδων τιτανίου, ενώ νέα είναι τα κύρια ρουλεμάν, νέες οι μπιέλες και νέος ο αντικραδασμικός άξονας, για ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Η εξάτμιση έχει σχεδιαστεί από την αρχή, με στόχους την βελτίωση της απόδοσης, και τη γεμάτη καμπύλη σε όλες τις στροφές.

Νέοι είναι οι εγχυτήρες στον ψεκασμό, ικανοί να αντέξουν μεγαλύτερη πίεση κατά 0,5 bar, ενώ αναβαθμισμένο είναι το λογισμικό της ECU, αλλά και οι στρατηγικές διαχείρισης κινητήρα και οι αλγόριθμοι ελέγχου, για μεγαλύτερη ακρίβεια στο γκάζι.

Για τη βελτίωση της ψύξης το F3 Rosso του 2021 διαθέτει νέο ψυγείο αμφίδρομης ροής, με βελτίωση αποδοτικότητας κατά 5%.

kinitiras

Αντίθετα τώρα με άλλα ROSSO μοντέλα, το F3 Rosso δεν διαθέτει μειωμένη απόδοση σε σχέση με τα ακριβότερα αδέλφια του, παράγοντας 147 hp / 13.000 rpm και 8,88 kg / 10.100 rpm.

Ο συμπλέκτης διαθέτει τώρα ενισχυμένο καλάθι, για καλύτερη διαχείριση της δύναμης αλλά και πιο ήσυχη λειτουργία.

Το σύστημα αλλαγών δίχως συμπλέκτη, τόσο στα ανεβάσματα όσο και στα κατεβάσματα, Quick-Shift EAS βρίσκεται τώρα στην έκδοση 3.0, ενώ διαθέτει νέο αισθητήρα που προσφέρει βελτιωμένη, πιο γλυκιά και ακριβής λειτουργία αλλαγών.

Η νέα IMU μονάδα αναγνωρίζει με ακρίβεια τη θέση της μοτοσυκλέτας, προσφέροντας βέλτιστη απόδοση στις λειτουργίες των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, με Cornering ABS (το αναλαμβάνει η Continental για το 2021, ενώ διαθέτει και σύστημα αποτροπής της ανύψωσης του πίσω τροχού) & Traction Control, καλύτερη διαχείριση της σούζας από το Wheelie Control -FLC, Front Lift Control το αποκαλεί η φίρμα. Στα ηλεκτρονικά βρίσκουμε και 4 Riding Modes, Cruise Control αλλά και Tracker!

mvagusta f3 rosso 2021 00016

Η οθόνη οργάνων έχει μεγάλο μέγεθος στις 5,5 ίντσες ενώ είναι έγχρωμη TFT, και μπορεί να επικοινωνεί με το smartphone του αναβάτη μέσω Bluetooth, παρέχοντας πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, με την προβολή έξτρα στοιχείων για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας, την προβολή ενημερώσεων εφαρμογών διαδικτύου, ενώ διαθέτει και δυνατότητες πλοήγησης.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι Marzocchi 43 mm με διαδρομή 125 mm και ένα επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ Sachs πίσω, με διαδρομή 130 mm.

mvagusta f3 rosso 2021 00011

Τα φρένα έχει αναλάβει η Brembo, με 2 δίσκους των 320 mm μπροστά και ακτινικές monobloc τετραπίστονες δαγκάνες, και έναν δίσκο πίσω 220 mm με διπίστονη δαγκάνα.

Το επίσημο στεγνό βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 173 κιλά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon