.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 15:44

KTM 1390 Superduke R 2024 – Με 1.401 κυβικά, στα 190 άλογα και πολλά, πολλά ηλεκτρονικά

Κάθε όριο... θράσους αναμένεται να ξεπερνά το 1390 Superduke R – Με τα περισσότερα κυβικά της κατηγορίας, ροπή που θα σέρνει καράβι και εξοπλισμό που θα περιλαμβάνει μέχρι και Launch Control.

Το KTM 1390 Superduke R 2024 είναι ήδη πραγματικότητα, αφού η KTM επέλεξε έναν ανορθόδοξο τρόπο να το παρουσιάσει σε κοινή θέα – αρχικά, έξω από το KTM Motohall στην Αυστρία. Αν και τα επίσημα δεδομένα και στοιχεία γύρω από το 1390 Superduke αναμένονται ακόμα, έχουμε πλέον αρκετά να συζητήσουμε για τα «εκ πρώτης όψης».

Εμφανισιακά, η νέα ταυτότητα της KTM είναι εμφανέστατη. Το ότι το 1390 Superduke R μοιάζει πάρα πολύ στο 990 Duke, σε βαθμό... φωτοτυπίας ειδικά στο εμπρός μέρος, θα συζητηθεί καθώς ίσως κάποιοι θα ήθελαν κάτι παραπάνω, για την «ναυαρχίδα» των naked της πορτοκαλί εταιρείας. Εντάξει, αυτό που δεν χωράει καθόλου συζήτηση, είναι η φουλ μυώδης και επιθετική εμφάνιση του μοντέλου, που πιθανόν ταιριάζει καλύτερα στο «θηρίο» 1390. Το νέο μούτρο σηματοδοτεί την αλλαγή φιλοσοφίας για την KTM συνολικά, ενώ στα πλαϊνά είναι πλέον διακριτό το 1390.

Οι νέες φωτογραφίες, που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικών δικτύων αλλά και ενημέρωσης του εξωτερικού, μας δίνουν και μία αρκετά αναλυτική ματιά όσον αφορά την οθόνη TFT του νέου Superduke: Θα είναι το «κέντρο ελέγχου» των πολυάριθμων συστημάτων του μοντέλου, μεταξύ των οποίων διακρίνουμε ήδη: ρύθμιση απόκρισης γκαζιού, launch control, traction control, anti-wheelie αλλά και ενδείξεις όπως lap timer-χρονόμετρο γύρων, επιταχυνσιόμετρο για φρενάρισμα και επιτάχυνση, όπως και πλοήγηση turn-by-turn, σε συνδυασμό πιθανότατα και με smartphone.

Το «τέρας» ανάμεσα στα πόδια σας -για τον κινητήρα μιλάμε, μην παίρνετε θάρρος- αναμένεται, όπως ξέρουμε και επίσημα πλέον, σε 1.390 κυβικά, ίσως δε φτάσει και τα 1.401 κυβικά, καθιστώντας τον έτσι τον μεγαλύτερο της κατηγορίας. Ο νέος κινητήρας ίσως έρθει και με μία αύξηση ισχύος, στο επίπεδο των 185-190 ίππων, σύμφωνα με διεθνή στοιχεία (εκτός πολύ ευχάριστης έκπληξης), εννοείται με ροπή επιπέδου... ρυμούλκησης τροχόσπιτου, με τα σαφή και πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα στην απόδοση ισχύος.

Το νέο KTM 1390 Superduke R πιθανόν σχεδιάστηκε ώστε να εκμεταλλευτεί τα όποια αεροδυναμικά οφέλη μπορεί να λάβει από τα εμπρός πλαστικά τμήματα, αλλά και κάποια ανοίγματα που διακρίνονται εκατέρωθεν του ψυγείου. Η πίσω ανάρτηση με μονόμπρατσο ψαλίδι παραμένει, ενώ διακρίνεται η χρήση περιφερειακών Brembo και WP.

Λίγη υπομονή ακόμα, μέχρι και την επίσημη παρουσίαση...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 16:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon