.
Κατηγορία BSA
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 16:29

BSA Gold Star 2024 - Νέο μαύρο χρώμα

Η BSA προσέθεσε ένα έκτο χρώμα στη γκάμα της, ολοκλήρωσε την κατά Euro 5 συμμόρφωσή της και ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη.

Η επιστροφή της παλαί ποτέ κραταιάς Αγγλίδας BSA έγινε στα τέλη του 2021 με την αποκάλυψη της πρώτης νέας μοτοσυκλέτας της σύγχρονης εποχής της, Gold Star. Η κατασκευάστρια που κάποτε ήταν η μεγαλύτερη του κόσμου επέστρεψε στη ζωή αφότου το 2016 τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος αποκτήθηκαν από τον ινδικό όμιλο Mahindra & Mahindra, ο οποίος την τοποθέτησε στη θυγατρική του εταιρεία Classic Legends, μαζί με τις Jawa και Yezdi.

Η δημιουργία της Gold Star υλοποιήθηκε με έναν απολύτως διεθνή τρόπο, καθώς η εταιρεία είναι ινδικής ιδιοκτησίας, εδρεύει στην Αγγλία και δη στην παραδοσιακή έδρα της BSA στο Birmingham (το B του BSA), ενώ ο κινητήρας προέρχεται από την Αυστρία και τη Rotax, όντας η εξέλιξη του ιστορικού μονοκύλινδρου 652 cc που για πολλά χρόνια κινούσε τα μονοκύλινδρα BMW F650 και μετέπειτα G650.

bsa gold star 1

Από το 2022 η BSA έχει εξασφαλίσει συμφωνία με την Peugeot για να διατεθεί παγκοσμίως μέσω του δικτύου της γαλλικής εταιρείας - υπό γερμανική ιδιοκτησία πλέον, από το 2023 - και ήδη η Gold Star πωλείται σε Γαλλία και Λουξεμβούργο, ενώ σε λίγο καιρό θα κάνει το ντεμπούτο της και σε Γερμανία και Ελβετία μετά την ολοκλήρωση της Euro 5 πιστοποίησης, με τιμή που στη Γερμανία ανέρχεται στα €7,500.

Στη γκάμα του 2024 η Gold Star διατίθεται σε έξι χρώματα: Insignia Red (κόκκινο-ασημί), Dawn Silver (ασημί), Midnight Black (μαύρο-ασημί), Highland Green (πράσινο-ασημί), Silver Sheen-Legacy Edition (ασημί) και το νέο Shadow Black όπου όλα είναι κατάμαυρα.

bsa gold star 5

Η συνεργασία με το δίκτυο διανομής της Peugeot είναι αυτή που μας δείχνει έναν πιθανό δρόμο για άφιξη της BSA Gold Star και στην Ελλάδα, καθώς από πέρυσι η γαλλική εταιρεία αντιπροσωπεύεται από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ο οποίος λογικά θα έχει τον πρώτο λόγο σε μια ενδεχόμενη άφιξη της νέας αγγλικής μοτοσυκλέτας στη χώρα μας. Προς το παρόν πάντως δεν έχουμε κάποια έγκυρη πληροφορία επί του θέματος.

Ιστοσελίδα BSA Gold Star

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 16:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BSA Scrambler – Νέο concept παρά τις καθυστερήσεις του Gold Star
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon