.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 19:18

Το StAr στην ημερίδα Οδικής Ασφάλειας της Κέρκυρας

Το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια» τιμά την επέτειο των γενεθλίων του Ιδρυτή του με συμμετοχή σε εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας στην Κέρκυρα. [Δελτίο Τύπου]

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας προσκάλεσε το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια» στην 2η Ημερίδα οδικής ασφάλειας που οργάνωσε το Σάββατο 23 Μαρτίου. Η εκδήλωση, που έγινε στο αμφιθέατρο του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου είχε ως κεντρική ομιλήτρια την Πρόεδρο του Ιδρύματος, κυρία Χριστίνα-Μυρτώ Σταθάκη. Επίσης μίλησαν ο εκπρόσωπος της Τροχαίας κύριος Γιώργος Κωνστάντης και του ΕΚΑΒ κύριος Χρήστος Κυπριώτης.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν στο κοινό στατιστικά στοιχεία, χαρακτηριστικά βίντεο καθώς και οι σημαντικότεροι παράγοντες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Και τονίστηκε ο ρόλος του ανθρώπινου λάθους. Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό.

Η Πρόεδρος του «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια» δήλωσε: «Προσπαθούμε κάθε χρόνο, κοντά στην 25η Μαρτίου που ήταν τα γενέθλια του πατέρα μου, να οργανώνουμε ή να συμμετέχουμε σε κάποια εκδήλωση. Με αυτόν τον τρόπο τιμούμε την μνήμη του με έναν τρόπο που σίγουρα θα του άρεσε. Η πρόσκληση της Λέσχης Αυτοκινήτου Κέρκυρας μας έδωσε την ευκαιρία να απευθυνθούμε σε μια περιοχή που δεν είχαμε έρθει στο παρελθόν. Μάλιστα αποφασίσαμε να έρθουμε οδικώς, ώστε να έχουμε μια πολύ καλή αίσθηση του οδικού δικτύου στην γύρω περιοχή. Σχετικά με την ημερίδα, εκείνο που μας εντυπωσίασε είναι η συμμετοχή του κοινού με ερωτήσεις μετά τις ομιλίες μας. Ευχαριστούμε τους οργανωτές για την εκδήλωση και την πρόσκληση.»

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας έκανε αναφορά και στην πρόταση που έχει καταθέσει για την δημιουργία ενός Πολυχώρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κατά τα πρότυπα του εξωτερικού. Ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού και αθλητικού χώρου με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Σχετικά με το «StAr Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια»

Το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και είναι η φυσική συνέχεια που ο ίδιος επέλεξε για το έργο της ζωής του. Με προτεραιότητα στους στόχους που είχε ορίσει ο Άρης Σταθάκης το StAr επικεντρώνεται στην ενημέρωση. Η οποία περιλαμβάνει όλους μας. Από παιδιά που κυκλοφορούν με τα πόδια, ποδήλατα ή και πατίνια, μέχρι ηλικιωμένους που πρέπει να αποφασίσουν αν θα ανανεώσουν το δίπλωμα τους. Γονείς για το πώς θα πρέπει να οδηγούν και πού να κάθονται τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο. Αλλά και οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν δεκάδες τόνους φορτίων μέσα στις πόλεις, χωρίς να αγνοούμε τα εμποδιζόμενα άτομα και τα Α.Μ.Ε.Α. Πέρα από τις εκδηλώσεις που συμμετέχουμε, παρέχουμε ενημέρωση μέσα από ειδικές δράσεις αλλά και μαθήματα κυκλοφοριακής Αγωγής σε παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon