.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 12:54

WorldSBK 2020, 4ος αγώνας, Aragon (Ισπανία)

Ο μόνιμος πρωταθλητής βρήκε έναν άξιο αντίπαλο και πλέον το πρωτάθλημα μετατρέπεται σε μια μεταξύ τους μονομαχία.

Ο τέταρτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WorldSBK 2020 επισκέφτηκε την πίστα της ισπανικής Αραγονίας, προσφέροντας τρία ακόμη επεισόδια σε μια χρονιά που θέλει τον Scott Redding με τη Ducati να αμφισβητεί την κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki.

Ο Άγγλος κούμπωσε με το καλημέρα πάνω στην Ducati Panigale V4R – με την οποία άλλωστε είχε κατακτήσει το BSB έναν χρόνο πριν – και άρχισε τη σεζόν δυναμικά. Ωστόσο η ροή άλλαξε όταν το πρωτάθλημα πήγε σε πίστες που ο Redding δεν γνώριζε από την πρότερη θητεία του στο MotoGP, όπως το Portimao, έτσι η επιστροφή του Rea στις νίκες τον επανέφερε και στη θέση του οδηγού της φετινής κατάταξης.

WorldSBK – 1ος αγώνας

Φτάνοντας στην Aragon, ο Redding άνοιξε την αγωνιστική δράση με νίκη στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου. Ο Rea είχε ήδη δηλώσει τις προθέσεις του με μια εντυπωσιακή Superpole γαρνιρισμένη με νέο ρεκόρ πίστας, μα η κακή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος τον έφερε πίσω από τον Redding.

Οι δυο τους συνέχισαν να μονομαχούν για τη νίκη, με τον αναβάτη της Ducati να βγαίνει τελικά νικητής, ενόσω ο Rea στο τέλος υπέκυψε και στην πίεση του έτερου Panigale V4R που οδηγούσε ο Chaz Davies ως το δεύτερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας τον πρωταθλητή τρίτο.

WorldSBK – Superpole Race

Μπορεί στους αγώνες να επιτρέπει που και που καμιά νίκη στους υπόλοιπους, μα στις σύντομες κούρσες 10 γύρων που από φέτος προστέθηκαν στο αγωνιστικό πρόγραμμα ο Rea δεν έχει αντίπαλο.

Στην Aragon κέρδισε την τέταρτη Superpole Race σε ισάριθμους αγώνες, αφήνοντας τον Redding δεύτερο, ενώ η τρίτη θέση πήγε στον Michael van der Mark (Yamaha).

WorldSBK – 2ος αγώνας

Η νίκη του στον σύντομο αγώνα της Superpole εξασφάλισε στον Rea την πρώτη θέση εκκίνησης για το δεύτερο σκέλος το μεσημέρι της Κυριακής (30/8) και αυτό ήταν αρκετό για τον πρωταθλητή, ο οποίος δεν έχασε την πρώτη θέση σε καμιά στιγμή στη διάρκεια του αγώνα και πήρε μια σπουδαία νίκη πρωτοπορίας στο πρωτάθλημα.

Ο Άγγλος αναβάτης της Kawasaki δεν πιέστηκε σχεδόν καθόλου στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ωστόσο προς το τέλος έκανε ένα λάθος που παραλίγο να του κοστίσει, επιτρέποντας στον Davies να μειώσει μια διαφορά άνω των δύο δευτερολέπτων σε λίγα δέκατα, ωστόσο ούτε έτσι δεν έχασε ο Rea που κατάφερε να μείνει πρώτος και να πάρει την καρό σημαία.

Ο Davies πανηγύρισε μια δεύτερη θέση, ενώ ακόμη πιο χαρούμενος ήταν ο τρίτος της παρέας: ο Alvaro Bautista δικαίωσε τη δουλειά της Honda με τη νέα Fireblade, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο και μάλιστα μπροστά από τον Redding που έμεινε τέταρτος!

Έτσι τώρα ο Rea απολαμβάνει ξανά την πρωτιά στην κατάταξη (που είχε χάσει για λίγο μετά το πρώτο σκέλος του Σαββάτου) με 189 βαθμούς, δέκα περισσότερους από τον Redding. Αυτοί οι δύο έχουν χτίσει μια καλή διαφορά από όλους τους υπόλοιπους, καθώς ο τρίτος Toprak Razgatlioglu (Yamaha) βρίσκεται 55 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο και έχει από κοντά στο κατόπι του τους Davies, Van Der Mark και Alex Lowes (Kawasaki).

WorldSSP

Ονομάζεται Andrea Locatelli και ως rookie στο παγκόσμιο Supersport γράφει ήδη ιστορία. Στα 23 του χρόνια έχει μακρά εμπειρία από Moto3 και Moto2, ωστόσο η μετακίνησή του στο WorldSSP αποδείχθηκε εξαιρετικά πετυχημένη.

Ο Ιταλός της BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team (Yamaha) μετρά μόνο νίκες σε όλους τους φετινούς αγώνες και οδηγεί το πρωτάθλημα με το απόλυτο των 175 βαθμών από τις 7 κούρσες που έχει πάρει – δηλαδή τον εναρκτήριο αγώνα του Phillip Island και τους τρεις διπλούς από την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά την περιπέτεια του covid-19.

Πίσω από τις δύο νίκες του Locatelli στην Aragon ακολούθησε με δύο δεύτερες θέσεις ο Jules Cluzel (Yamaha), ενώ τα δύο βάθρα συμπληρώθηκαν από δύο διαφορετικούς αναβάτες.

Στο πρώτο σκέλος τρίτος τερμάτισε ο Philipp Oettl με Kawasaki, ενώ στο δεύτερο σκέλος το βάθρο φιλοξένησε τον Raffaele de Rosa της MV Agusta.

Στη βαθμολογία ο Locatelli απολαμβάνει μια άνετη διαφορά 45 βαθμών από τον δεύτερο Cluzel, καθώς τρίτος βρίσκεται ο Lucas Mahia (Kawasaki).

WorldSSP 300

Η μικρή κατηγορία του WorldSBK έχει ζηλέψει το θέαμα της Moto3, προσφέροντας μια σειρά απρόβλεπτων αγώνων με πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές και αμφίρροπη εξέλιξη στη μάχη της βαθμολογίας.

Ο νέος πρωταγωνιστής που αναδείχθηκε από τη διπλή μάχη της Aragon ήταν ο Ολλανδός Jeffrey Buis (Kawasaki), που πήρε pole position και δύο νίκες για να ανέβει στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Στο πρώτο σκέλος ο Ολλανδός ήταν απλά ασυναγώνιστος οδηγώντας με άνεση ως τη νίκη, αλλά στο δεύτερο σκέλος έπρεπε να κερδίσει μια πολύ σκληρή μάχη μεταξύ έξι αναβατών που κρίθηκε στην τελευταία στροφή.

Στο πρώτο σκέλος το βάθρο συμπλήρωσαν άλλες δύο Kawasaki, αυτές των Ana Carrasco και Mika Perez, ενώ στο δεύτερο ήταν δύο άλλες Kawasaki των Thomas Brianti και Scott Deroue που τον ακολούθησαν στην πρώτη τριάδα.

Η κατάταξη ως τώρα αποδεικνύει δύο πράγματα: το lockdown της Kawasaki στην κατάταξη, αλλά και μια επτάδα αναβατών που χωρίζονται από μόλις 29 βαθμούς – με 50 βαθμούς διαθέσιμους σε κάθε αγωνιστικό διήμερο.

Πρώτος ανέβηκε ο Buis με 86 βαθμούς, ακολουθεί η Carrasco με 84 και από κοντά ακολουθούν οι Deroue (83 β.), Unai Orrande (Yamaha, 78 β.), Tom Booth-Amos (Yamaha, 63 β.), Brianti (58 β.) και Bahattin Sofuoglu (Yamaha, 57 β.).

Η εξέλιξη αυτής της κατηγορίας είναι ανοικτή σε όλα τα προγνωστικά.

>>>

Η συνέχεια του πρωταθλήματος έρχεται το αμέσως επόμενο σαββατοκύριακο (4-6/8) με έναν ακόμη αγώνα στην Aragon.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία WorldSBK 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon