.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 13:26

MXGP 2024, 6ος αγώνας, Lugo (Ισπανία)

Εντός έδρας απάντηση Jorge Prado και επιστροφή στην κορυφή της κατάταξης.

Στον προηγούμενο αγώνα στην Πορτογαλία ο ως τότε πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Jorge Prado (GASGAS) πέρασε ένα δύσκολο διήμερο, από το οποίο κατέληξε να χάνει την πρώτη θέση του από τον Tim Gajser (Honda).

Ο Ισπανός πρωταθλητής του 2023 ωστόσο ανέκαμψε στον αγώνα της πατρίδας του, MXGP of Galicia, και με μια διπλή νίκη επέστρεψε στην κορυφή.

HERLINGS MOTOCROSS GP 6 GAL 2024
Jeffrey Herlings (KTM)

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Prado ξεκίνησε δυναμικά και πήρε άλλη μια Holeshot για να οδηγήσει τη μάχη από την αρχή ως το τέλος. Πίσω του ξετυλίχθηκε ένα πολύ πιο ενδιαφέρον θέαμα καθώς ο Gajser προσπάθησε να τον πιάσει αλλά είχε μια πτώση που τον έστειλε από τη δεύτερη στην έκτη θέση, την ώρα που στο βάθρο του σκέλους ο Prado είχε για συντροφιά τους Romain Febvre (Kawasaki) και Calvin Vlaanderen (Yamaha).

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP η εκκίνηση αποδείχθηκε προβληματική καθώς κόλλησαν οι πύλες των Prado και Jeffrey Herlings (KTM) με αποτέλεσμα κόκκινες σημαίες, διακοπή και επανεκκίνηση. Εκεί η Holeshot πήρε στον Vlaanderen, ο οποίος όμως μπόρεσε να οδηγήσει τον αγώνα για σκάρτο μισό γύρο πριν τον περάσει ο Prado και φύγει μπροστά.

FEBVRE MOTOCROSS GP 6 GAL 2024
Romain Febvre (Kawasaki)

Τον Ισπανό προσπάθησε να κυνηγήσει ο Gajser μα είχε μια ακόμη μικρή πτώση που τον "καταδίκασε" στην τρίτη θέση στον τερματισμό, καθώς ο Herlings εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σλοβένου για να τερματίσει δεύτερος.

Κάπως έτσι ο Prado πανηγύρισε μια σαρωτική εντός έδρας νίκη στην οποία κέρδισε τα πάντα, από τον προκριματικό αγώνα ως και τα δύο σκέλη, με δεύτερο τον Herlings και τρίτο τον Febvre.

Η μέτρια εμφάνιση του Gajser που τον άφησε τέταρτο στην κατάταξη του αγώνα σήμανε νέα ανατροπή στην προσωρινή κατάταξη της MXGP, καθώς ο Prado ξαναπέρασε πρώτος με 298 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον δεύτερο Gajser και 32 από τον τρίτο Febvre.

Στην ΜΧ2 αμφότερα τα αγωνιστικά σκέλη κρίθηκαν στην καρό σημαία και χάρισαν άφθονο θέαμα και αγωνία στους θεατές.

COENEN L MOTOCROSS GP 6 GAL 20241
Lucas Coenen (Husqvarna)

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 ο Andrea Adamo (ΚΤΜ) βγήκε κερδισμένος κρατώντας τον πρωτοπόρο Kay de Wolf (Husqvarna) 7 δέκατα πίσω του, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Liam Everts (KTM).

Στο δεύτερο σκέλος της MX2 ήταν ο Lucas Coenen (Husqvarna) αυτός που έφτασε πρώτος στην καρό σημαία, με δεύτερο τον Everts και τρίτο τον Kay de Wolf.

Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων ο μεγάλος νικητής της Γαλικίας ήταν ο Coenen με δεύτερο τον Adamo και τρίτο τον Everts.

Στην κατάταξη του πρωταθλήματος ο de Wolf διατηρεί τα πρωτεία με 292 βαθμούς, ανοίγοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο Simon Laengenfelder (GASGAS) των 248 βαθμών που είχε κακό αγώνα στο Lugo τερματίζοντας μόλις ένατος στο σύνολο. Τρίτος στην κατάταξη είναι ο Everts με 230 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19 Μαΐου στη St Jean d'Angely της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon