.
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 08:10

Maverick Vinales - Η βλάβη που τον πρόδοσε στο GP της Πορτογαλίας

Ήταν στην αρχή του τελευταίου γύρου του πορτογαλικού grand prix, όταν ο Maverick Vinales θα έχανε το βάθρο - αν όχι τη νίκη- προδομένος από το κιβώτιο ταχυτήτων του.

Ο αναβάτης της Aprilia κυνηγούσε τη δεύτερη νίκη του μετά από εκείνη στο Sprint, με τις όποιες ελπίδες του να εξανεμίζονται στην ευθεία τερματισμού/εκκίνησης. Στον τελευταίο γύρο, τον είδαμε να χτυπά μανιωδώς το λεβιέ ταχυτήτων προσπαθώντας να βάλει 6η, χάνοντας και τη δεύτερη θέση από τον Enea Bastianini. Το χειρότερο ήταν να ακολουθήσει στη Στροφή 1 όμως, όταν άνοιξε τη γραμμή του, βγήκε από την πίστα και τελικά η ίδια του η μοτοσυκλέτα τον πέταξε στον αέρα.

Αλλα ας μας τα εξηγήσει καλύτερα ο ίδιος:

«Προσπάθησα να βάλω 6η, αλλά δεν μπήκε. Έτσι η μοτοσυκλέτα μπήκε στη νεκρά και χτύπησα τον περιοριστή στροφών. Έβγαλα το πόδι μου για να καταλάβει ο Bastianini ότι είχα πρόβλημα. Συνέχισα να προσπαθώ να βάλω 6η, αλλά δεν μπήκε. Έτσι, στη στροφή 1 όταν άγγιξα το γκάζι μπήκε η 2α και μετά είχα ένα highside. Η μοτοσυκλέτα δεν "κλείδωσε". Δεν θα πω ότι είναι απογοήτευση, αλλά θα πω ότι αυτό μπορεί να είναι μια έκκληση προσοχής για να βελτιώσουμε λίγο περισσότερο την αξιοπιστία. Πραγματικά ενθαρρύνω όλους τους τεχνικούς της Aprilia να βελτιωθούν σε αυτόν τον τομέα. Νομίζω ότι είναι σημαντικό αν θέλεις να παλεύεις κάθε Σαββατοκύριακο, ειδικά για νίκες».

Δεδομένων τέτοιων προβλημάτων με τη μοτοσυκλέτα του, της οποίας το κιβώτιο υπολειτουργούσε σε όλο τον αγώνα, ο αγωνιστικός ρυθμός του Vinales ήταν, σύμφωνα με τα λόγια του, «καταπληκτικός». Ο Ισπανός έκανε τον δεύτερο ταχύτερο γύρο του αγώνα, πίσω μόνο από τον Enea Bastianini, στον 20ο από τους 24 γύρους, παρόλο που η τελική του ταχύτητα κυμαινόταν από 334,3 έως 345,0 χλμ./ώρα στην κύρια ευθεία της πίστας.

«Είναι εκπληκτικό το πώς όταν έχω τη σωστή ισορροπία, μπορώ να πάω πολύ γρήγορα με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Από τον 6ο κιόλας γύρο, η αλλαγή από την 5η στην 6η ταχύτητα, μερικές φορές δεν έμπαινε. Έτσι, χτυπούσα τον κόφτη για παραπάνω και έχανα πολλά στην τελική ταχύτητα και έχανα μερικά δέκατα. Αλλά παρόλα αυτά, μπόρεσα να κατέβω στο ''38 και αυτό ήταν καταπληκτικό. Σε όλο τον αγώνα πίστευα ότι μπορούσα να παλέψω για τη νίκη. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά το κιβώτιο ταχυτήτων γινόταν όλο και χειρότερο. Απλώς προσευχόμουν να μπει η ταχύτητα κατά τη διάρκεια του αγώνα γιατί προσπαθούσα μέχρι και πέντε φορές μέχρι να μπει. Έτσι κάθε φορά που έχανα 0,2 δευτ. στην κύρια ευθεία και μετά κάλυπτα όλο το κενό ξανά. Ακόμα και με όλα αυτά τα προβλήματα θα έμενα ‘'38,8, ''38,8... Ήταν απίστευτο γιατί θα μπορούσε να ήταν '‘38,6. Δεν ξέρω τι να πω. Μερικές φορές αυτά τα πράγματα μπορεί να συμβούν. Προτιμώ να συμβαίνει όταν είμαι μπροστά».

Ο Vinales εντωμεταξύ, φάνηκε να έχει παρόμοιο πρόβλημα στη Jerez πέρυσι:

«Ένιωσα παρόμοια στη μοτοσυκλέτα, αλλά δεν ξέρω αν είναι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Τέλοσπάντων, τελείωσα αυτό το Σαββατοκύριακο με μια νίκη και είμαι τόσο χαρούμενος. Θα πω απλώς ότι έχω πραγματικά κίνητρο και βλέπω τον εαυτό μου να κερδίζει ξανά έναν άλλο αγώνα. Θέλω πραγματικά να πω στην Aprilia ότι αυτό πρέπει να είναι μια ενθάρρυνση για τους επόμενους αγώνες. Και τα επερχόμενα γεγονότα είναι φανταστικά, ειδικά για μένα. Έτσι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και πρέπει να είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτό που κάναμε αυτό το Σαββατοκύριακο».

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon