.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 16:14

Συλλεκτικό γραμματόσημο για τον θρίαμβο της Ducati στο MotoGP 2022

Το ειδικό αυτό γραμματόσημο παρουσιάστηκε με πάσα επισημότητα σε τελετή στο περιθώριο του Ιταλικού Grand Prix στο Mugello.

Η περσινή χρονιά ήταν μαγική για τη Ducati, κλείνοντας με ρεκόρ πωλήσεων και τίτλους παντού, με αποκορύφωμα φυσικά τον τυφώνα Triple Crown (Αναβάτης, Κατασκευαστής, Ομάδα) που κατέκτησε στο κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας του πλανήτη.

Αυτό το σπουδαίο κατόρθωμα απαθανατίστηκε από το ιταλικό κράτος σε ένα συλλεκτικό γραμματόσημο που εκδόθηκε από τα ιταλικά ταχυδρομεία και το οποίο θα προστεθεί στην πλήρη συλλογή του εθνικού βιβλίου γραμματοσήμων της χώρας.

Francobollo Ducati 4 UC519484 High

Στην εκδήλωση παρουσίασης του γραμματοσήμου έδωσαν το παρόν ο γενικός διευθυντής της Ducati Corse, Luigi Dall'Igna, η υφυπουργός Επιχειρηματικότητας και Made in Italy, Fausta Bergamotto, ο διευθυντής Φιλοτελισμού των Ιταλικών Ταχυδρομείων, Giovanni Machetti, και ο διευθυντής του Εθνικού Τυπογραφείου της Ιταλίας, Matteo Taglienti.

Στο γραμματόσημο απεικονίζεται ένα σχέδιο του Centro Stile Ducati με τη Desmosedici GP22 και τον Francesco Bagnaia στη σέλα της στα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Προστίθεται στη θεματική σειρά "Sport" και η ονομαστική του τιμή είναι €5.50 με συνολική κυκλοφορία περιορισμένη σε 500,024 αντιγράφων στην αγορά της Ιταλίας.

Francobollo Ducati Luigi Dall Igna Fausta Bergamotto Giovanni Machetti Matteo Taglienti UC519483 High

Για τους συλλέκτες κυκλοφορεί ένας τρίπτυχος φάκελος διαστάσεων Α4, ο οποίος εκτός από το γραμματόσημο είναι διακοσμημένος με ένα τετράστιχο και περιλαμβάνει μια σφραγισμένη καρτ ποστάλ, μια κάρτα φιλοτελισμού και μερικά ακόμη έγγραφα σχετικά με την παρουσίαση του γραμματοσήμου.

Ο συλλεκτικός φάκελος θα διατεθεί προς €63 σε περίπου 500 ταχυδρομεία της Ιταλίας που διαθέτουν ειδικά γκισέ φιλοτελισμού, σε περίπου 10 καταστήματα αφιερωμένα στον Φιλοτελισμό και στην ιστοσελίδα των ιταλικών ταχυδρομείων, Poste Italiane.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 16:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon