.
Κατηγορία Moto Guzzi
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 13:08

Moto Guzzi MGX-21 Flying Fortress 2016

 

Ιταλικό ιπτάμενο φρούριο σε χαμηλές πτήσεις

 

Την εξελιγμένη έκδοση του concept MGX-21 που είχαμε δει στην περυσινή EICMA παρουσίασε η Moto Guzzi, ως μοντέλο παραγωγής πλέον. Απευθύνεται κυρίως στην αμερικάνικη αγορά, ενώ θα κάνει το ντεμπούτο του το ερχόμενο καλοκαίρι στο γνωστό custom φεστιβάλ Sturgis.
 
Τα στοιχεία που κάνουν το MGX-21 Flying Fortress να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά είναι οι μεγάλες, σκληρές και σταθερές βαλίτσες στο πίσω μέρος του, και το batwing φέρινγκ στο μπροστινό μέρος. Χαμηλή είναι η ουρά, ως είθισται στην κατηγορία, και ανασηκωμένο το μπροστινό μέρος με μεγάλο τροχό 21 ιντσών.

Δηλώσεις Galluzzi


Ο Αργεντινός designer Miguel Galluzzi, γνωστός μας από το πρώτο Ducati Monster, είναι πλέον επικεφαλής του PADC (Piaggio Advanved Design Center) στην Pasadena της Καλιφόρνια. «Πώς φανταζόμαστε την διάσχιση μιας ολόκληρης ηπείρου με μία μοτοσυκλέτα της Moto Guzzi; Ως απάντηση σε αυτή την ερώτηση, μας έρχεται αυτόματα η California 1400. Όμως θέλαμε να σπρώξουμε τα όρια, οραματιζόμενοι ένα διαφορετικό τρόπο ταξιδιού, περισσότερο… cool, όπως θα έλεγαν κι οι Αμερικάνοι. Κι έτσι σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε μια δική μας bagger. Για να το κάνουμε αυτό, αντλήσαμε έμπνευση από τον Ιταλό designer Bertone και τις Alfa Romeo BATs του 1950, που αποτελούσαν ερμηνεία του αμερικάνικου γούστου από ένα Ιταλό. Και σκεπτόμενοι τις απέραντες αμερικάνικες ευθείες, μια συγκεκριμένη εικόνα άρχισε να σχηματίζεται στο μυαλό μας. Έτσι γεννήθηκε το MGX-21 Flying Fortress (Ιπτάμενο Φρούριο).»

Stereo, carbon και ηλεκτρονικά


Στα όργανα βρίσκεται μια μεγάλη μονόχρωμη ψηφιακή οθόνη, ενώ εκατέρωθεν έχουμε τα ηχεία του stereo (αμ πώς θα τη βγάζατε στις απέραντες αμερικάνικες ευθείες; Δίχως μουσικούλα;), και το σύστημα Bluetooth, για να συνδέετε το smartphone σας στη μοτοσυκλέτα. Στο στάνταρ εξοπλισμό βρίσκεται και η ηλεκτρονική διαχείριση του κινητήρα, με σύστημα Ride by Wire, διαφορετικούς χάρτες ανάφλεξης, δικάναλο ABS, Traction Control 3 επιπέδων που μπορεί και να απενεργοποιηθεί, και φυσικά Cruise Control. LED είναι τα φώτα, ενώ μεταλλικοί -όπως πρέπει για την κατηγορία- είναι οι διακόπτες. Επίσης, το υλικό που δείχνει carbon… ΕΙΝΑΙ carbon, και όχι πλαστικό με look ανθρακονημάτινο. Έτσι, τόσο το φτερό μπροστά, τα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, τα καλύμματα των βαλιτσών, το κάλυμμα της μπροστινής ζάντας, τα καλύμματα των εξατμίσεων, και η καρίνα είναι από ανθρακόνημα!

MGX 21 2

Νέο είναι η δομή του πλαισίου για το ιπτάμενο φρούριο, λόγω και του νέου τροχού 21 ιντσών μπροστά, ενώ στα φρένα βρίσκουμε τρεις δίσκους, ενώ οι μπροστινές δαγκάνες είναι ακτινικές. Τελειώνοντας, η Moto Guzzi αναφέρει πως εδώ έχουμε τον μεγαλύτερο V2 που έχει ποτέ παραχθεί στην Ευρώπη, με ροπή 12,2+ Kgm, πλέον και με Euro4 περγαμηνές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Μαριλένα Κολοκυθά Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 13:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Moto Guzzi V9 2016 Motorobica Dordona V50 Guzzi Enduro »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon