.
Κατηγορία Royal Enfield
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 12:47

Royal Enfield Himalayan 450 – Έρχεται αγριεμένο με ολοκαίνουργιο κινητήρα 40+ ίππων

Η Royal Enfield βάζει στο μάτι το KTM 390 Adventure και ετοιμάζεται να επιστρατεύσει ένα ολοκαίνουργιο Himalayan 450 για τη δουλειά.

Εδώ και αρκετό καιρό περιμένουμε να δούμε πότε η Royal Enfield θα πάρει την απόφαση να φορέσει τον δικύλινδρο κινητήρα 650 cc των Interceptor και Continental GT σε ένα Himalayan 650, μα τώρα η αποκλειστικότητα του ινδικού BikeWale αλλάζει τα δεδομένα.

Οι Ινδοί συνάδελφοι ενημερώνουν πως η εταιρεία πρώτα θα παρουσιάσει ένα νέο Himalayan 450, το οποίο θα βγει στην αγορά “πολύ πριν” το 650.

Στο επίκεντρό του θα βρίσκεται ένας νέος υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας 450 cc με απόδοση γύρω στους 40 ίππους. Μάλιστα το άρθρο αναφέρει πως μπορεί να βγάλει περισσότερους από 45 ίππους, ωστόσο για τους Ινδούς το ζητούμενο είναι η απόδοση στις χαμηλομεσαίες και η οικονομία, γεγονός που συνεπάγεται ανάλογο κούρδισμα του κινητήρα.

Το ψηφιακό σχέδιο που συνοδεύει την αποκλειστική είδηση δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε πραγματικότητα, πάντως κατά το BikeWale μας δείχνει τη στόχευση των Ινδών σε κάτι αρκετά διαφορετικό από το Himalayan που γνωρίζουμε σήμερα.

Το άρθρο μιλά για τροχούς 21-17 ιντσών με ακτινωτές ζάντες και tubeless λάστιχα, σιλουέτα σαφώς πιο σύγχρονη και επιθετική από αυτή του τρέχοντος μοντέλου και λογικά ανώτερες αναρτήσεις και φρένα. Αν θέλει όντως να ανταγωνιστεί το 390 Adventure, θα χρειαστεί ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και ένα ικανό πακέτο ηλεκτρονικών.

Η διασύνδεση με το τρέχον Himalayan εντοπίζεται μόνο στην περιοχή του προβολέα και στα κάγκελα εκατέρωθεν του δοχείου καυσίμου.

Προς το παρόν μας είναι άγνωστο το χρονικό πλαίσιο που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της Royal Enfield, ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε το Himalayan 450 να εμφανίζεται ως μοντέλο 2023 και το 650 να ακολουθεί με κάποια καθυστέρηση.

Κατά το άρθρο, το νέο Himalayan 450 δεν έρχεται να αντικαταστήσει μα να πλαισιώσει το υπάρχον μοντέλο των 411 cc και να γεμίσει τη γκάμα ενόψει της έλευσης και του δικύλινδρου 650.

Πηγή: BikeWale

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 12:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon