.
Κατηγορία Moto Morini
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 14:55

Moto Morini 12 Sport – Η άποψη Bezzi για ένα νεοκλασικό sportbike

Λείπει μια τέτοια μοτοσυκλέτα από την γκάμα της Moto Morini –και από την αγορά-, ή «καλά είμαστε» όπως είμαστε;

Ο υπερδραστήριος Oberdan Bezzi, ένας από τους πιο εμπνευσμένους ανεξάρτητους σχεδιαστές με μια μάλλον αντικειμενική και ρεαλιστική άποψη πάνω σε ιδέες νέων μοτοσυκλετών, χτύπησε ξανά με την Moto Morini 12 Sport. Αυτοσχεδιάζοντας με το σήμα της ιστορικής μάρκας και τον δικύλινδρο V κινητήρα της των 87 μοιρών, ο Bezzi συναρμολόγησε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «μία πραγματική ιταλική sport μοτοσυκλέτα».

Τι σημαίνει αυτό; Όπως λέει ο ίδιος, «Μία μοτοσυκλέτα που σου θυμίζει μοτοσυκλέτα, ξεκάθαρη, απλή και γρήγορη! Χωρίς υπερβολικά και ψεύτικα αεροδυναμικά σχήματα, με μία άνετη σέλα, ρεζερβουάρ και χαμηλό τιμόνι αλλά όχι πολύ χαμηλό, με έναν δυνατό και γεμάτο V2 κινητήρα να κυριαρχεί, ακτινωτές ζάντες και μεταλλικά φτερά! Όλα στιβαρά και σοβαρά περιφερειακά, και στα φρένα και στις αναρτήσεις, κοινώς, τα ίδια συστατικά με τους θρυλικούς προγόνους του».

Η Moto Morini, προς το παρόν, δεν μας έχει δείξει κάτι ανάλογο, καθώς στα πλαίσια της EICMA 2023, το «πλησιέστερο» στην ιδέα του Bezzi μοντέλο της υπήρξε το Milano 750 (διαβάστε την παρουσίαση του με ένα κλικ εδώ), ωστόσο το 12 Sport του Ιταλού σχεδιαστή είναι και αισθητά πιο ρετρό, και αισθητά πιο αθλητικό, μπορεί να πει κανείς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 15:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Moto Morini X-Cape 650 – Σε νέα έκδοση Black Ebony
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon