.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 10:12

KTM – Εντοπίστηκαν νέα 1390 Rally και... 1490 Super Adventure!

Η αυστριακή εταιρεία βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό – και οι κατάσκοποι παρακολουθούν το κάθε της βήμα...

Σύμφωνα με φωτογραφίες και πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα διεθνή μέσα, τις προηγούμενες ώρες, η KTM έχει «ανοικτά» τουλάχιστον 3 project στην κατηγορία των Adventure. Αυτά πιθανότατα είναι τα 1390 Super Adventure, 1390 Rally και το απειλητικό... 1490 Super Adventure, το οποίο πραγματικά μας εξάπτει την περιέργεια. Αλλά ας τα πάρουμε με μία σειρά.

Αρχής γενομένης από το 1390 Rally, θα πρόκειται για μία «σκληροπυρηνική» μοτοσυκλέτα Adventure με το βλέμμα στο χώμα, στα πρότυπα των R μοντέλων της σειράς Adventure ή των παλαιότερων 950/990, για τους εραστές των κλασικών μοντέλων. Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου μοντέλου, το... ντακαρίσιο look, με ψηλότερη ζελατίνα, μικρότερο εμπρός φωτιστικό σώμα, ψηλό εμπρός φτερό, κατακόρυφη οθόνη ενδείξεων, το ρεζερβουάρ με τις πλαϊνές επεκτάσεις, μία πιο επίπεδη σέλα και άλλες αλλαγές που εξυπηρετούν το σκοπό του.

Στην συνέχεια, το 1390 Super Adventure, το οποίο ούτως η άλλως περιμένουμε να παρουσιαστεί οσονούπω. Εδώ η KTM ακολουθεί μία μάλλον γνώριμη για την εποχή φιλοσοφία, με μία μεγάλη μοτοσυκλέτα κυρίως προσανατολισμένη για το δρόμο, αλλά με Adventure ανέσεις και την δυνατότητα να διέλθει από κάποιο χωμάτινο μονοπάτι, αν χρειαστεί. Για αυτό, η μοτοσυκλέτα αναμένεται να έχει τροχούς 19 και 17 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Η αλλαγή στην σχεδίαση της νέας 1390 Super Adventure θα είνανι σημαντική σε σχέση με την 1290, πιθανώς όμως όχι και η μηχανολογική αλλαγή, καθώς πέρα από το νέο μοτέρ, πολλά τμήματα της νέας μοτοσυκλέτας αναφέρονταιι ως όμοια, σε σχέση με την υπάρχουσα.

Και πάμε τώρα στο... μεγάλο νέο, ένα μοντέλο που οι κατάσκοποι του εξωτερικού αναφέρουν ως... 1490 Super Adventure. Εδώ μιλάμε για μία μοτοσυκλέτα τύπου... super sport tourer, στα πρότυπα των Ducati Multistrada V4 RS ή BMW M 1000 XR, καθώς οι τροχοί δρόμου 17 ιντσών είναι εμφανείς. Επίσης, διακρίνεται η χρήση φρένων Brembo στο εμπρός μέρος που θυμίζουν αμέσως street μοτοσυκλέτα. Περί κινητήρα ο λόγος, η KTM εδώ θα κληθεί να ανταγωνιστεί πολύ ισχυρές μοτοσυκλέτες και υπάρχουν «ψίθυροι» ότι θα έρθει ένας ακόμα μεγαλύτερος V2 κινητήρας -εξού και το 1490. Ωστόσο, τα πάντα ακόμα καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.

 

Φωτογραφίες: Bernhard M. Hohne/BMH-Images/Cycle World

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 10:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon