.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 15:09

Αυτή η μοτοσυκλέτα έχει V12 κινητήρα από Lamborghini

Το «ανίερο» πράγμα με απόδοση πάνω από 350 ίππους, που φορά τον κτηνώδη κινητήρα από μία Lamborghini Espada και... φέρνει στο μυαλό καταστάσεις Allen Millyard.

Όταν μιλάμε για custom κατασκευές μοτοσυκλετών με κινητήρες πολύ μεγαλύτερους από αυτούς που προστάζει η... λογική, τα παραδείγματα είναι αρκετά και οι δημιουργοί επίσης. Ο κινητήρας V12 θεωρείται από πολλούς η «απόλυτη» επιλογή της αυτοκίνησης, χάρη στον ήχο του, την απόδοση του και την παντελή απουσία κραδασμών που έχει η διάταξη του. Χωρά σε μία μοτοσυκλέτα ένας V12; Μάλλον μία μοτοσυκλέτα πρέπει να χωρέσει... γύρω από τον V12!

Αυτό έκανε ακριβώς ο Αμερικανός Chuck Beck, ο οποίος έλαβε έναν κινητήρα V12 από μία Lamborghini Espada ως... δώρο, πριν από 10 χρόνια (θέλουμε και εμείς τέτοια δώρα, εντάξει;). O Beck αποφάσισε, εκείνη την στιγμή, ότι έπρεπε να κατασκευάσει μία μοτοσυκλέτα γύρω από το μοτέρ αυτό. Σχεδόν οτιδήποτε αποτελεί την μοτοσυκλέτα αυτή, το πλαίσιο, το υποπλαίσιο, το «αμάξωμα», η σέλα κλπ. είναι κατασκευασμένα από τον Beck, ο οποίος δανείστηκε κάποια τμήματα από άλλες μοτοσυκλέτες: π.χ., τους τροχούς και τα φρένα, από μία Kawasaki ZX-9R του 2000. Είναι φυσικό ότι η δουλειά του Beck θυμίζει και αυτή του Βρετανού Allen Millyard, ο οποίος έχει μείνει με τον δικό του τρόπο στην ιστορία: Μεταξύ άλλων, έχει κατασκευάσει μία μοτοσυκλέτα με V10 κινητήρα από Dodge Viper, μία V12 με κινητήρες-δότες από Kawasaki Z1300, αλλά και την Flying Millyard, με δικύλινδρο κινητήρα φτιαγμένο από αεροπορικό αστεροειδές μοτέρ. 

Λόγω του μήκους του κινητήρα, ο Beck κατασκεύασε μια διάταξη τιμονιού με συνδέσμους, ώστε το τιμόνι να βρίσκεται κοντά στον αναβάτη, την στιγμή που το μπροστινό σύστημα είναι αρκετά πιο μακριά του. Το κτηνώδες κιβώτιο ταχυτήτων της Lamborghini, έδωσε την θέση του σε ένα 3τάχυτο σασμάν ενός VW Beetle – το πως αυτό το σασμάν αντέχει, βέβαια, τα 350 άλογα του μοτέρ, είναι μια άλλη συζήτηση. Επίσης, σε μία άλλη απόφαση που θυμίζει κάτι από Formula 1, η μοτοσυκλέτα φέρει δύο ψυγεία τοποθετημένα πίσω και στα πλάγια – τα μεγάλα ανοίγματα στο κοστούμι προδίδουν την θέση τους. Απίστευτη δημιουργία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 15:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon